DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Emekliler Cemiyeti Başkanı Ali Osman Kılıç, YAPILAN ZAM DEVEDE KULAK KALDI

Emekliler Cemiyeti Başkanı Ali Osman Kılıç,

YAPILAN ZAM DEVEDE KULAK KALDI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen Biner liralık bayram ikramiyesine bu sene enflasyon oranında yapılan %10 zam ile 1100 liraya çıkartılmasını değerlendirdi. Başkan Kılıç yapılan zam için “ Devede kulak kaldı” dedi.

“Biz en az 1500 lira olmasını bekliyorduk”

Yaklaşık 12,5 Milyon emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesi zam oranı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz akşam yaptığı açıklama ile belli oldu. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen biner liralık bayram ikramiyelerine 100 lira zam yapıldığı açıklandı. TÜED Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç yapılan bu zammın çok yetersiz olduğun ifade ederek “Biz en az 1500 lira olmasını bekliyorduk” dedi.

“Bu bir başlangıç diyoruz ve devamını bekliyoruz”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç yaptığı açıklamada, “ Emekliler olarak gönül isterdi ki bu pandemi döneminde bayram ikramiyesi olarak 1500  lira olsun ve emeklilerimizin yüzü gülsün ama olmadı. Emeklilerimize bayram ikramiyelerine 100 lira gibi bir zam yapıldı. Üstelik 3 sene zam yapılmamışken yapılan bu 100 liralık zam bizi gerçekten üzdü. Yapılan zam devede kulak kaldı diyebiliriz. Son bir yılda çarşı pazarda fiyatlar aldı başını gitti. Emeklilerimiz her geçen gün maddi sıkıntı içine girmeye devam ediyor.  Emeklilerimiz bayram ikramiyelerine güzel bir zam yapılacağından çok ümitliydi ama yapılan zam 100 lira oldu.  Bu bir başlangıç diyoruz ve devamını bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bayram ikramiyelerine güzel zam yapılırda emeklilerimizin yüzü güler.  Emeklilerimiz sadece bayram ikramiyesi ile değil aldıkları maaşlar ile de oldukça zor zamanlar geçiriyorlar. Pandemi döneminde en düşük emekli maaşını 1500 lira yaptılar ve son iki zamdan muaf tutular. Bir emeklinin en düşük maşı asgari ücret miktarında olmalı ki emeklimiz ay sonun rahat getirdin. İnşallah bu durumda en kısa zamanda düzeltilir” dedi.

YORUMLAR

  1. hasan yavuz dedi ki:

    işçi emeklilerin hali ne olacak pazar yeri boşalınca atıkları topluyor emekliler çıkın tv ye bizim hakkımızı arayın