DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK BEŞİR DERNEĞİ’NDEN AFAD EĞİTİMİ

GÖLCÜK BEŞİR DERNEĞİ’NDEN AFAD EĞİTİMİ

AFAD tarafından Kamu Kurum Kuruluşlarına, Belediye personellerine ve çeşitli STK’ ların müdahale birimlerine (Arama ve Kurtarma Ekibi) temel arama kurtarma bilgisi, ilkeleri, yöntemleri ve ekiple beraber çalışma becerileri kazanmaları için eğitim veriliyor.

“Hafif Arama Kurtarma Eğitimi”

Beşir Derneği Gölcük temsilciliğine bağlı Beşir gönüllüsü bireyler ve Kocaeli’nin farklı ilçelerinden de katılan gönüllüler ile birlikte “Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” alındı. Eğitim kapsamında AFAD ekip oluşumu, lojistik, intikal, bina yapı sistemleri, olay yeri yönetimi, tahliye ve tahliye türleri, hasta yaralı taşıma teknikleri, kurtarmada kullanılan malzemeler, ipler ve düğümler, üst katlardan kurtarma eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak  gerçekleştirilmiştir.

Yılmaz, ‘İnşallah halkımıza Gölcük Beşir Gönüllüleri olarak destek vermeye gayret edeceğiz’

Eğitime katılan Gölcük temsilcisi Abdulragıp Yılmaz AFAD eğitimi kapsamında şunları ifade etti: Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlamak için Beşir Gönüllüsü olan arkadaşlarımızla birlikte bu eğitimi Sakarya’da tamamladık. Hem yaşamış olduğumuz Gölcük depremi hem de deprem kuşağı üzerinde yaşıyor olmamız bizleri bu eğitime sevk etti. Olası depremler karşısında, deprem bölgesinde aktif görev alabilecek görevliler yetiştirmek için bu eğitimi almayı gerekli gördük. Oldukça verimli ve öğretici olan bu eğitim ile inşallah halkımıza Gölcük Beşir Gönüllüleri olarak destek vermeye gayret edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.