DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut “KÜTÜPHANELER KÜLTÜR VE MEDENİYETİNİN EN ÖNEMLİ HAZİNESİDİR”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut “KÜTÜPHANELER KÜLTÜR VE MEDENİYETİNİN EN ÖNEMLİ HAZİNESİDİR”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut

“KÜTÜPHANELER KÜLTÜR VE MEDENİYETİNİN EN ÖNEMLİ HAZİNESİDİR”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut her yıl Mart ayının son haftası kutlanan “Kütüphaneler Haftası” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kaymakam Karabulut mesajında, “ Kütüphaneler kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir” dedi.

“Yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır”

Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak amacıyla ülkemizde her yıl mart ayının son haftası “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut bu yıl 57’ncisi kutlanacak olan Kütüphaneler haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kaymakam Karabulut yayınladığı mesajda, “ Önemli bir geçmişe sahip olan kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır.  Bilişim çağının yaşandığı, internet kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde kütüphanelerin özellikle çocuklar ve gençler tarafından kullanımını sürdürmek; yayınların güncelleştirilmesi, kitap çeşitliliğinin artırılması ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesinin yanında okullar başta olmak üzere tüm kurumlar bünyesinde kütüphaneler oluşturmakla mümkündür. Bu çerçevede yapılacak tüm çalışmaların hedefi, bireyin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarına cevap veren kütüphaneleri birey ve toplum hayatında daha aktif hale getirmek olmalıdır” dedi.

“Kitap okumak iyi hissettiren yöntemlerden biridir”

Kaymakam Karabulut sözlerinin devamında, “Pandemi sürecinde evde geçirilen zamanın artması sebebiyle süreci daha kolay atlatabilmek için kitap okumak, kişisel gelişim için önerilen bir faaliyettir. Kitap okumak iyi hissettiren yöntemlerden biridir. Hep birlikte geleceğin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak siz değerli hemşerilerimin sorumluğundadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz ve diğer kütüphane çalışanlarımız olmak üzere herkesin Kütüphane Haftası’nı kutluyor, bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.