DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut OTİZM BİR HASTALIK DEĞİL FARKINDALIKTIR

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut OTİZM BİR HASTALIK DEĞİL FARKINDALIKTIR

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut

OTİZM BİR HASTALIK DEĞİL FARKINDALIKTIR

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut 2 Nisan“Dünya Otizm Farkındalık Günü”  münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kaymakam Karabulut, Ülkemizde, otizmi olan bireylerin rahat bir yaşam sürmelerine yönelik farkındalığın ve duyarlılığın artması için çalışmalar gerçekleştiğini ifade ederek, “ otizm bir hastalık değil farkındalıktır” dedi. 

“Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir”

Kaymakam Karabulut mesajında, “ 2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Hem otizmli çocuklarımızın hem de otizmli bireye sahip ailelerin yaşam kalitesini artırabilmek için, toplum üyelerinin otizme karşı duyarlı olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki toplum huzuru farklılıklara olan saygımız ve farkındalığımız ile sağlanacaktır. Özellikle otizmli çocuklarımızın ayrımcılığa, ön yargıya maruz kalmaması ve toplum yaşamında desteklenmesi bizlerin elindedir ve görevidir.

“Otizmli çocuklarımız için hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekliyle yerine getirmeliyiz”

Kaymakam Karabulut sözlerinin devamında, “Ülkemizde, otizmi olan bireylerin rahat bir yaşam sürmelerine yönelik farkındalığın ve duyarlılığın artması için çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Otizmli bireylerin ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması, bireye ve ailesine yönelik eğitim, sağlık gibi nitelikli hizmet verilmesi için uygulamalar yapılmaktadır. Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün kamu kurumları açısından farkındalığın gelişmesine katkı sağlaması gerekmektedir. İlçemiz için devlet kurumlarıyla, alanda çalışan güçlü sivil toplum kuruluşları arasında nitelikli iş birliğine vesile olmasını, bu sinerjinin toplumda daha yüksek düzeyde otizm farkındalığı oluşturmasını diliyorum. Otizmli çocuklarımız için hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekliyle yerine getirmeliyiz. Kapımız ve gönlümüz her zaman kendilerine açık olacak. Bütün otizmli çocuklarımızı, ailelerini, eğitmenlerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.