DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcüklü Osman Ay 33 yıldır oruç tutuyor ‘RAMAZAN AYI HUZUR AYIDIR’

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, 33 yıldır oruç tuttuğunu belirterek, Ramazan ayı hakkında da, ‘Ramazan huzur ve gelecek verir. Ramazan ayı huzur ayıdır.11 ayın sultanı Ramazan içinizdeki kötülüklerden kurtulma zamanı’ dedi.

‘Oruç tutanın her işi hayırlıdır’

Otuz üç yıldır oruç tuttuğunu belirten Ay, Ramazan ayının huzur ayı olduğunu belirterek, ‘On Bir Ayın Sultanı Ramazan hoş geldin. Rabbim kolaylığını kat kat veriyor. Oruç karnı aç bırakarak kalbi doyurmaktır. Oruç kulu dünyada iftira Ukbada ihtiyaca götüren kutlu ibadet. Oruç bedeni sadece yemeden içmeden kesmek değildir oruç insanın bütün zerreleriyle Cenab-ı Hakka yönelmesidir.Takvaya ulaşmada düşüncelerini yoğunlaştırma duygularını yönlendirmesidir. Fasting is not being Hungry just obedience duty for a good Muslim torise to the place of allah from the dungeon of hunger..Ramazan huzur ve gelecek verir.Ramazan ayı huzur ayıdır.11 ayın sultanı Ramazan içinizdeki kötülüklerden kurtulma zamanı..Oruç tutan sağlıklı yaşar.Oruç tut Allah’ın rızasını kazan.Oruç tutanın her işi hayırlıdır.Nefsini oruç ile terbiye et.Oruç tutan mutlu kalır.Tıbben oruç tutmakta  çok faydalıdır.

Peygamberimiz (S.A.V.) ‘Cennette Reyhan denilen bir kapı vardır.Bu kapıdan kıyamet gününde yalnız oruç tutanlardan başka hiç kimse girmez’ buyurmaktadır’ dedi.

‘Allah’ın nimetini sayacak olsanız sayamazsınız’

Ay, ‘  Ramazan Hicri ayların dokuzuncusu rahmet ve mana iklimi mübarek üç ayların sonuncusudur. Rahmetine sağanak sağanak yağdığı, cennet kapılarının açıldığı cehennem kapılarının kapandığı şeytanın ve cinlerin azılılarının zincire vurulduğu bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu bir aydır. Rasulullah (S.A.V) inanarak ve karşılığını Allah’tan (CC) bekleyerek Ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahlarının bağışlanacağını bildirmiştir.

Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen ve değerine vurgu yapılan yegâne aydır.  Değerli kardeşlerim orucun bize tattırdığı nimetlerin hangisini sayabiliriz ki? Tam O size her şeyden verdi. Allah’ın nimetini sayacak olsanız sayamazsınız. Nazm.ı celilinde ifade buyurduğu gibi havadan suya ışıktan karanlığa topraktan taşa buluttan yağmurlara mevsimlerden mevsimlere gelen sayısız ikramlara insanlara ve lütuflara var olmaktan insanlık olarak halk edilmiş olmamıza kadar akıl şuur ve idrak verilmekten hak din iman ve hidayet ihsan edilmiş olmamıza kadar her birimize her bir Mümine ve esasen her bir insan kâinata eşdeğer nimetler verildiğinin farkında mıyız acaba?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.