DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hollandalı Gurbetçilerden Ramazan’da büyük sevap 14 ENGELLİYE AKÜLÜ ARABA

Hollandalı Gurbetçilerden Ramazan’da büyük sevap

14 ENGELLİYE AKÜLÜ ARABA

İHH İnsani Yardım Deneği Hollanda  ve Adil Paylaşım Derneği (ADP) işbirliği ve Gölcük Belediyesi’nin desteğiyle Gölcük’te 14 engelli vatandaşımıza verilecek olan akülü arabalar Gölcük Belediyesi Binası’nda düzenlenen tören ile teslim edildi.

Katılım oldukça yoğun oldu

Gölcük Belediye Binası’nın içinde düzenlenen tören ile 14 engelli vatandaşımız akülü arabalarına kavuştular. Törene Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başkan Yardımcılar, Belediye Meclis Üyeleri,  AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Dinçer Koç, İHH Hollanda Yetkilisi ve   APD Başkanı Murat Kurt ve yönetimi, akülü araba alacak olan engelli bireyler ve aileleri katılım gösterdi.

Kurt, “Kullandıkça da bizlere dua ederseniz yeterlidir”

Düzenlenen tören ile akülü arabalarına kavuşan engelli bireylerimiz için düzenlenen törende ilk sözü alan İHH Hollanda ve APD Başkanı Bölge Yetkilisi Murat Kurt, “Öncelikle hepinizin Ramazan ayını kutluyorum. Rabbim hepimizi bayrama kavuştursun. İHH Hollanda, büyük bir yardım vakfıdır. Senelik bütçesi 10 milyon Euro ve biz dünyanın 30 ülkesine proje yapıyoruz. Oranın da eski başkanı ve yönetim kurulu üyesiyim. Burada da Adil Paylaşım Derneği’ni kurduk. Her şeyimi resmi olsun, hesap verilebilir olsun istedik. Anlaşmalarımızla çalışmalar yapıyoruz. Bugün burada Gölcük Belediyesi ile birlikte engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için akülü sandalye veriyoruz. Akülü sandalyeleri Hollanda’dan aldık, Türkiye’ye getirdik. Ali Yıldırım Sezer başkanımız sağ olsun, yardımcı oldu. Belediyemizle ortaklaşa bu arabaların Türkiye’ye girişini yaptık. Gölcük Engelliler Derneği Başkanımızın listesi doğrultusunda bu arabaların dağıtımını yapıyoruz. Bu arabaların bir kısmı Kayseri’nin Tomarza ilçesinde, kaymakamlık vasıtasıyla dağıtıldı. Gölcük benim memleketim. Memleketime bir şey yapmanın haz ve sevincini duyuyorum. Burada ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtıyoruz. Bu kardeşlerimizin inşallah hayatlarına dokunmuş olacağız. Hayatlarını bir nebze kolaylaştırmış olacağız. Hollanda’dan bu yardımlara sebep olan gurbetçi vatandaşlarımıza da hayır duaları gidecek diye düşünüyorum. Bu vesile ile bu yardımların devam edeceğini söyleyebilirim. İnşallah burada alan vatandaşlarımızın dışında, diğer vatandaşlarımız da sırası geldikçe inşallah bu arabalara kavuşacaklardır diye düşünüyorum. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat ve belediyede bizle birlikte mesai yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle de Hollanda’daki hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Sizler de bu arabaları güle güle kullanın. Kullandıkça da bizlere dua ederseniz yeterlidir. Ramazan ayınız mübarek olsun” dedi.

Bat, “Buradaki tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum”

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “Bugün burada toplandık. Allah, İHH Hollanda şubesinden razı olsun. Bunu bana çok önce söyleyen Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer, bu işi için çok uğraştı. Ben kendisine, buradaki tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Akülü sandalye, bir engelli için hayat demektir. Bir engelliye ne istersin diye sorsanız, ‘Akülü sandalyem olsun, başka hiçbir şey istemem’ der. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada emeği geçen, Hollanda’dan yükleyip buraya getiren tüm arkadaşlardan Allah razı olsun” dedi.

Sezer, iki yıllık süre zarfında engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Hayırlı bir iş için buradayız. Allah’ın izni ile mübarek bir günde, Ramazan ayının başlangıcında böyle bir iş için toplandık. Ben, emeği geçen herkese tekraren teşekkür etmek istiyorum. Özellikle APD Başkanı dostum Murat Kurt’a, dernek başkanımız Hasan Bat’a, herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Akülü sandalyeler, buraya Hollanda’dan geldi. Oradaki hayırsever vatandaşlarımız sayesinde oldu. İşlemlerin yapılması esnasında, her esnada mesai arkadaşlarımız yoğun mesai harcadı. Ben kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Hasan Bat çok iyi biliyor: Engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağımızı söyledik. Gerçekten iki yıllık süre zarfında engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. Sadece buradaki akülü sandalyeler değil, pek çok engelli hemşerimize akülü sandalye ulaştırılması veya akülerinin yenilenmesi noktasında destek olduk. Yakın zamanda işitme engellilerle ilgili olarak başlatmış olduğumuz bir kurs var. Hiçbir engeli olmayan çocukların derslerini daha iyi yapabilmeleri açısından bir kurs açıldı. Türkiye’de iki yerde var ama en geniş kapsamlı olan ve ayrıntılı olarak düşünülen bir çalışma. Adnan Menderes İş Merkezi’nde üst kata engelli vatandaşlarımız çıkamıyordu. Burada yapılan asansör ile şehir içindeki bir engel daha kaldırılmış oldu” dedi.

“Bundan sonra da inşallah benzer faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz”

Başkan Sezer sözlerinin devamında, “ Allah nasip ederse Değirmendere Garipler Mezarlığı’nda bulunan, meclis kararı ile tahsis ettiğimiz arazide zemin etüdünü tamamladık. Şu an proje çalışmasını yapıyoruz. İnşallah yakın zamanda ihalesine çıkılacak ve otistik çocuklarımızla ilgili olarak Gölcük, çok modern bir okula kavuşacak. Bunun dışında, Koray Aydın Parkı’nın yakınında, depremden sonra kalıcı iş merkezi olarak yapılan ancak atıl vaziyette bulunan bir iş merkezi var. Burada da önümüzde çok az engel kaldı. İnşallah onları da çözdükten sonra, burada engelli vatandaşlarımızın çocukları açısından bir anaokulu, üst katlarında da yine meslek edindirme okulunu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla hayata geçireceğiz. Şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya, pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Ben tekraren sizlerin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Hayır sahibi vatandaşlarımıza ben de dua istiyorum. Allah eksikliklerini göstermesin. Bundan sonra da inşallah benzer faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz. Sizlere kullanacağınız araçların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizlere de katılımlarınızdan ötürü saygılar sunuyorum” dedi.

Akülü arabalar sahiplerine teslim edildi

Konuşmaların ardından Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e bir plaket takdim ederek, Başkan Sezer’e bir kez daha teşekkür gönlünde çok ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.  Ardından akülü sandalyeler, sahiplerine teslim edildi tören belediye binası önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.