DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KENDİN İÇİN

02.04.2021
1.451
A+
A-

Tibetli bir Lama der ki :

 “Güneş ve ayın güzelliğini görebiliyorsan, demek ki bu güzellikler senin içinde de var. Tüm bu güzellikler senin içinde olmasaydı onları fark edemiyor olacaktın.”

“İyiyi düşün.

Güzeli düşle.

Kim düşüne kendini

Adamışsa onun düşü olur.” der Yasemin Sungur da.

Her iki güzel sözünde ortak paydası güzeli düşünmek, güzelliklerin içimizde olması değil mi?

Karanlık geceleri aydınlatan ayın güzelliğini görürken, duygularımıza ışığını yansıtan güneşi de görebiliyoruz,

 Bizler içimizdeki güzellikleri besleyerek aynı gökyüzüne bakıyoruz tabi ki. Filmler izliyoruz, kitaplar okuyoruz, kendimizi nasıl geliştireceğimizi soruyoruz, ihtiyacı olanlara yardım ediyoruz, sevinçleri ve üzüntüleri paylaşarak içimizdeki güzellikleri çoğaltıyoruz. Kendimiz için yapıyoruz.

 Bütün bunları yaparken kendi hayat amacımızı da bulmaya çalışıyoruz.

Şimdiye kadar yaptıklarımız ve yapamadıklarımız geliyor aklımıza.  Yaşadıklarınızı düşünüyorsunuz. Sonrasında da “bundan sonra” diye soruyoruz kendimize. Ardından, pek çok sorulara gömülüyoruz.

Ben de bir dönem sorularla çok boğuştum. Geveze zihnim sorulara doymuyordu. Bu saatten sonra ben kimdim? Neydim? Nasıldım? Nerede olmalıydım?

Bu sorulara cevap ararken, Harekete Geç Online Gelişim Programı’nda buldum kendimi.

Hani iyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş, derler ya işte tam öyle oldu.  İyi ki bulmuşum. İyi ki katılmışım, harekete geçtim. Kendim için yaptım.

Yedi ayrı konuyu, 49 videoda, bireyin ihtiyacı olan tüm gelişimi içine alarak, öyle güzel serpiştirmiş ki her izlediğinizde farklı bir aydınlanma yaşıyorsunuz.

Sınırsız, zamansız kendi ritminizde ilerleyerek her seferinde bir başkalaşıyorsunuz. Keşfetmeye başlıyorsunuz. Yaşadığınız sürece devam ede gelen bir programın içinde yaşıyorsunuz. Hareketiniz devam ediyor, en güzeli de yol arkadaşlarınız hep var ve iletişim de değer yaratıyorsunuz.

Program sizi odağınızda tutuyor, kendinizle ilgili pek çok şeyleri keşfediyorsunuz. Düşüncelerinizin, duygularınızın sahibi oluyorsunuz, kontrol sizde. Olumsuz davranışlarınızdan vazgeçebilmeyi, faydalı olanı seçebilmeyi öğreniyorsunuz. Zamanı tanıyorsunuz, aslında ne kadar çok zamanınız olduğunun farkına varıyorsunuz ya da hiç vaktim yok diyemiyorsunuz.

Güçlü ve zayıf yönlerinizi görüyorsunuz, ben de biliyordum ama göremiyormuşum.

Ben kimim, dediğinizde artık bunun cevabını daha bilimsel, daha duygusal ve daha net öğreniyorsunuz. Kendinizi seviyor ben buyum diyebiliyorsunuz. Kendinize acımadan merhamet ediyorsunuz. Korkularınızı,  hatalarınızı seviyor ve güven duygusunu yaşıyorsunuz.

Nereye gideceğinize karar verdikten sonra yolculuğunuz başlıyor. Yapmak istediklerinizi öğrendiklerinizle uygulayarak harekete devam ediyorsunuz. Yolculuğunuzda yalnız değilsiniz. Birbirinize destek olmaya biz bilinciyle devam ediyorsunuz. 

Asla vazgeçme, diyor Paulo Coelho “Asla vazgeçme. Kalbin yorulduğunda, ayaklarınla yürü; ama yola devam et.” Kendim için vazgeçmedim.

Sonrasında küçük dokunuşlarla düşlerinize yelken açarken “Kim düşüne kendini adamışsa onun düşü olur” gerçeğini yaşıyorsunuz.

Ha bir de okunan şiirler, önerilen filmler, kitaplar, sözlerle keyifli molaların sahibi oluyorsunuz, Harekete Geç Online Gelişim Programı’nda.

Sevgili okur paylaştım ki siz de fayda görün,  kendiniz için yapın.

Sizlere de ilham versin. Geçen hafta ki yazımda programın esintilerini gördüğünüz gibi…

Başlasın değişim, şiirle bitirelim o zaman..

Sevgiyle kalın ama bu defa lütfen çıkmak zorunda değilseniz evde kalın… (aysuazak@hotmail.com)

SEN BİR BÜYÜSÜN YAZ

Ben hep yollar düşledim

 Derin yollarda yürürken

Yollar gül sesleridir

Beni yazın ta içine çağıran

 Gitsem mi?

Yoksa daha erken mi?

Akşamın kovanında

Anılar oğul verirken

Senin gittiğin yollar

Bana dolanan yollardır

Solduğum bir büyük

Ormandır acılarım

Geçmişten ve gürgen

Ve derin bulut sözleri olarak

Yazlar kalbime girerken

Ah bellek, acı bellek!

 Hem arısın sen

Hem kimbilir  hangi gülden

Kalma diken?

Ve ne uzun bir büyüsün, yaz!

Gurbetler senin ülken, yalnızlar senin ülken

Ben hep yollar düşledim

Derin yollarda yürürken

                                                                                               Hilmi Yavuz

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
1 Aralık 2022
3 Ekim 2023
6 Eylül 2018
30 Ekim 2023
28 Haziran 2016
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.