DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE BAĞIMLILIK POLİKLİNİĞİ AÇILDI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE BAĞIMLILIK POLİKLİNİĞİ AÇILDI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE BAĞIMLILIK POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi de bağımlılıklarla mücadelede kurumlar arası iletişimin ve dayanışmanın önemini vurgulamak adına Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer CANTÜRK, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Bahadır GENİŞ, Yeşilay Kocaeli Şube Başkanı Salih IŞIK ve Yeşilay şube koordinatörü Erkan ERÇELİK toplandı.

Toplantıda bağımlılık alanında artan sorunlar, bu sorunlarla mücadele aşamasında kurumlar arasında iş birliği ve kurumlara iletilen halkın istek ve talepleri değerlendirildi.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi de bağımlılık polikliniğindeki amaç bağımlılığın insanlık tarihinin önemli bir bölümünde var olmasıdır ve son yıllarda ise alkol ve madde kullanım bozuklukları giderek artan önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmiş bu sorun yıllarca tüm ülkeleri etkileyen sorun olmuştur. COVID-19 pandemisinin de olumsuz etkisinde gelişen teknoloji ile alkol ve madde kullanım bozukluklarına davranışsal bağımlılık larının da eklenmesi bu halk sağlığı sorununu bir başka boyuta taşımıştır.

Bağımlılık polikliniğinde alkol ve madde kullanım bozuklukları ile birlikte davranışsal bağımlılıklara (kumar oynama bozukluğu, internet bağımlılığı…gibi) yönelikte ayaktan tedavi hizmeti verilmektedir. Bağımlılık polikliniğinde ilaç tedavisi, bireysel terapi ve grup terapisi (COVID-19 pandemi döneminde online) gibi tedavi yöntemleri kullanılarak tedavi süreci yürütülmeye devam ediyor. Tedavi almak isteyen bireyler veya tedavi hakkında bilgi almak isteyen aileler ve bireyler Kocaeli Üniversitesi Hastanesi randevu sistemlerinden kayıt oluşturarak Bağımlılık polikliniğine başvurabilirler.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde sağlık alanında yapılan çalışmalar devam etmekte olup aynı zamanda bağımlılık alanında artan sorunlarla mücadele için yıl sonunda Kocaeli’nde AMATEM ve ÇEMATEM kliniklerinin açılması planlanmaktadır. Bununla birlikte artan sorunlara erken müdahale etmek için Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesi desteği ile Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde Bağımlılık Polikliniği 19 Mart 2021 tarihinde açılmıştır.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Basın Danışmanı Özge KEÇECİ 0262 303 80 20

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.