DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Siyasi Parti İlçe Başkanları’ndan Joe Biden’a tepki ABD KİRLİ TARİHİNE BAKSIN’

Siyasi Parti İlçe Başkanları’ndan Joe Biden’a tepki ABD KİRLİ TARİHİNE BAKSIN’
26.04.2021
1.826
A+
A-

Siyasi Parti İlçe Başkanları’ndan Joe Biden’a tepki

‘ABD KİRLİ TARİHİNE BAKSIN’

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları “soykırım” olarak tanımladı. Biden’ın açıklamalarına ülkemizden ve ilçemizden çok sert açıklamalar geldi. İlçemizdeki Siyasi Parti İlçe Başkanları da gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Bu rezil iftirayı reddediyoruz’ dediler. Siyasi Parti İlçe Başkanları ayrıca ‘Türk Milletinin Tarihinde Soykırım yoktur’ diyerek tepki gösterdiler.

Seymen, “ABD’yi biz çok iyi biliyoruz”

AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, “Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden ve Türkiye’deki uzantılarının sözde soykırım açıklamalarıyla kimlerin kimlerle beraber olduğunu görmüş olduk. Kendi iç politikasını konsolide etmesi ve güç odaklarının kukla etmesi sonucu mesnetsiz ve çirkin açıklamada bulunan ABD bir kere daha şımarıklığını göstermiştir. Yeryüzünde dökülen masum kanların büyük çoğunluğunun sebebi olan asıl soykırım sever ABD’yi biz çok iyi biliyoruz. 70 milyon Kızılderiliyi, 35 milyon Afrikalıyı, 4 milyon Koreliyi, 3 milyon Vietnamlı’yı, 1 milyon Kamboçyalıyı sanki kendileri katletmemiş gibi, Hiroşima ve Nagazakiye sanki kendileri atom bombası atarak 350 bin kişinin ölmesine, binlerce kişinin sakat kalmasına sanki kendileri sebep olmamış gibi lağım ağızlarını açıp konuşuyorlar. ABD kirli güçlerinin ülkemizdeki uzantıları da kirlerini saçtılar tabi. HDP denilen terör uzantısı parti, bazı üniversitelerin sözde öğrenci dayanışma grupları, bu milletin sırtından kazanç elde eden bazı sözde sanatçılar… Bu millet hepinizi hafızalarına vatan haini olarak kodluyor. Büyük Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzyıllardır mazlumun yanında zalimin karşısındadır. Yeryüzünde kim zor duruma düşse elini uzatmış, haksızın karşısına dikilmiştir. Şanlı tarihimizi lekeleyen içerideki hainlere ve dışarıdaki düşmanlara lanet olsun. Milletimiz sizi bağrında barındırmayacaktır. Tarihimize baktığımızda atalarımızın, kültürümüzün, coğrafyamızın içeriden ve dışarıdan sürekli bir saldırı altında olduğunu görürsünüz. Onların işi bu. Onlar işini yaparken biz de boş durmuyoruz. Hem vatanımızı düşmanlara müdafaa gayretinde bulunuyor hem de halkımıza hizmette geri kalmıyoruz. Vefanın ne demek olduğunu daha da yakından anladığımız pandemi sürecinde toplam 21 milyon 210 bin 899 hizmet vatandaşlarımıza ulaştırıldı. 960.887 haneye ödeme yapıldı, kısa çalışma ödeneği uzatıldı. Bu zorlu süreçte sağlık alanında hemşehrilerimize en üstün hizmeti verirken, bir yandan kısıtlamalarla salgının şiddetli etkilerini azaltmaya, diğer yandan ekonominin çarklarını döndürmeye çalıştık. Biraz daha topyekün gayret edersek bu mücadeleden en az hasarla çıkacağız inşallah’ diye konuştu.

Gürel, ‘ABD gibi sömürgeci devletler önce kendi tarihlerine baksınlar’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915’te yaşanan acı olayları “soykırım” olarak nitelemesi ve bunu kabul etmesi  büyük bir hata olarak tarih sayfalarına geçmiştir. Bu açıklama Türkiye – ABD ilişkilerine olumsuz etki yapacak ve onarılması güç yaralar açacaktır. Ermeniler, geçmişten bu yana batılı devletlerin yönlendirmesi ve Türkiye’yi yok etme emelleri üzerine oynanan oyunlarla soykırım iddialarını devamlı gündemde tutmuştur.  Yapılan bütün bilimsel araştırmaları bir kenara bırakıp sadece siyasi düşüncelerle hareket eden bir provakatif hareketin sonucu olarak Ermeniler, kendilerinin 1915 yılında soykırıma tabi tutulduğunu, bazıları 1,5 milyon, bazıları 2 milyon Ermeni’nin katledildiği gibi iddiaları ortaya atmaktadır.Bu tamamen Ermenilerin ortaya attığı bir iddiadır. Ama bunun yanında bir de gerçekler vardır. Bu gerçekleri görmezden gelerek tamamen siyasi bir propaganda yapılmaktadır. 1915 yılında Ermeni çetelerin isyan çıkartmak üzere Van’da toplanıp olaylar çıkarması ve buraları ele geçirip Ruslara teslim etmesi tarihi belgelerle ispatlıdır. Kaldı ki Ülkemize böyle atıflarda bulunan ve sözde 1915 Ermeni Katliamını tanıyan başta ABD, Fransa ve İngiltere gibi emperyalist ülkeler önce kendi tarihlerine bakıp, önce yayılmacı politikaları ile sömürgeci yapılarıyla yaptıkları katliamların hesabını versinler’ dedi.

Çakır, ‘Biden’ın soykırım açıklaması hükümsüzdür’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Bilal Çakır, ‘Şanlı Türk tarihimiz hem kaynağımız hem dayanağımız hem de gurur duyduğumuz davamızdır.Siyasi hedefler uğruna, taktik açıklamalarla, hamasi sözlerle, temelsiz, mesnetsiz söylenti ve yalanlar ile.. Tarihi gerçeklerin önyargılarla çarpıtılması İnsanlığın huzur ve barış arayışını vahim derecede boşluğa düşürecek, düşmanlıkları körükleyecektir.. Türk Milletinin şerefli Şanlı tarihinde ne soykırım mahcubiyeti ne de katliam zilleti vardır.Tarihimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da tertemizdir..1915 tehcir olayları etrafında kurulan belgesiz ve mesnetsiz iftira kampanyası asılsızdır, hayasızdır, ahlaksızdır.. Tarihin siyasetçiler eliyle istismar ve inkâr vasıtasına dönüştürülmesi medeniyetler ve milletler arasındaki uçurumu derinleştirmekle kalmayacak.Nesiller boyunca devam edecek bir kamplaşmanın, kin ve nefretin önünü açacaktır. Bunun ise hiç kimseye, hiçbir ülkeye, hiç bir Millete yararı yoktur.’

‘ABD önce kendi tarihiyle yüzleşsin’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çakır, ‘1910’lu yıllarda Ermeni çetelerinin mezalimi; çocuk, kadın ve yaşlı demeden saldırmaları, dahası Anadolu coğrafyasının her köşesinde şiddete başvurmaları demokratik bir hak arayışı değil, hain ve hunhar bir terörizm operasyonudur.Türk milleti bu operasyona boyun eğmemiştir.Bu stratejik kararlılıkta iradesi bulunan Kahraman nesli Rahmetle ve Hürmetle anmak her Vatanseverin, her Milletçi ve Yurtseverlerin milli görevidir.. Onların aziz hatıralarını Saygı ve Hürmetle Yad etmek manevi bir borçtur.. Asırlarca kardeşlik içinde yaşayan Türkler ile Ermeniler arasına kan ve kin hattı çekenler bugün sözde soykırımı diline dolayan ve Tarihten husumet çıkaranlar, Türk milletini suçlamak için nöbete girenler demokrasi postuna bürünmüş vandallardır. Milliyetçi Hareket Partisi, sözde soykırım suçlamasını tümden reddetmekte, bu isnadı dillendiren ABD Başkanı’nı da kınamaktadır. Biden’ın soykırım açıklaması hükümsüzdür, aynı zamanda siyasi akılsızlık ve ahlaksızlıktır. Sonrasında dünyanın jandarmalığına soyunan ABD.. Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Uluslararası Hukuk, Kural ve Kanun tanımadan Dünya’nın dört bir yanında katliamlar geçekleştirmiştir. Bu nedenle ABD, Mazisi tertemiz olan Şanlı Türk tarihini sorgulamak yerine. Önce kendi katliamlarla dolu karanlık tarihine bakmalı, kendi tarihiyle yüzleşmeli ve bir avuç $ ve bir damla petrol uğruna kanlarına girdiği milyonlarca insanın hesabını vermeli, diyet ve özür dilemelidir.. ABD’nin direkt yada fitne, fesat, kaos, kriz, komplo kurarak savaşlar çıkartmış her iki taraflara silah satarak savaşları körüklemiştir. Bu İnsanlık adına utanç verici katliamlarda.İçeride ve dışarıda “soykırım” iftiracıları sözbirliği yapmış;  ABD Başkanı da “soykırım” yalanına sarılmış! Bu rezil iftirayı reddediyoruz! Türk düşmanlığında birleşenler, alçakça iftiralarında boğulacaklardır! Türk milletinin tarihinde soykırım yoktur!’ dedi.

Aynacı, “Türk tarihinde soykırım yoktur”

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “ABD Başkanı Biden tarafından dile getirilen sözde soykırım ifadesi, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere ağır bir zarar vereceği şüphesizdir.   Siyaset çok boyutlu bir bakış gerektirir. Ne yazık ki İktidarın dış siyasette yaptığı hatalar, günlük ve iç siyasi hesaplarla bu noktaya gelinmesi kaçınılmaz olmuştur.  Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki ;Türk tarihinde soykırım yoktur. Şanlı geçmişimizde 24 Nisan 1915 günü, süregelen Dünya Savaşı sırasında asayişi bozan tebaanın zorunlu göçü gerçekleştirilmiştir. Türk Milleti’nin onur ve itibarına yönelik yapılan saldırıları kınarken,aynı zamanda iktidarın Biden’ın iftiralarına sessiz kalmasını kınıyoruz” dedi.

Akpınar, ‘Siyasetçilerin tarihçi rolüne soyunmaları son derece yanlıştır’

Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Şahin Akpınar, ‘ABD Başkanı Biden’ın sözde ‘soykırım’ ifadesini büyük talihsizlik olarak görüyor ve şiddetle reddediyoruz. Ne tarihimizde ne de milletimizin vicdanında yeri olmayan bu yakıştırmalar hiçbir şekilde kabul edilemez.Siyasetçilerin tarihçi rolüne soyunmaları son derece yanlıştır. Bütün dünya bilmelidir’ki, tarihi gerçeklerin sözlerle çarpıtılamayacağını, resmi belgelerdeki gerçeklerin de sözlerle değişemeyeceğini vurgulayarak, “Türkiye-ABD ilişkileri bir grup radikal baskı grubunun tarihi çarpıtan ihtiraslarına feda edilemez. ABD yönetimi ilişkilerde telafisi zor sonuçları olacağını bilmelidir.’’ 2020 öncesi böyle bir ifade kullanılmazken ne değişti de böyle bir karar alındı? Sağduyulu Amerikan halkı bu konuda ne düşünüyor? Ermeni halkını dahi temsil etmeyen lobilerin yönlendirmesi ile alınan bu kararın akıl ve ahlak ile izahı yoktur. Bu karar, entelektüel namus bakımından da ibretlik bir karar ve açıklamadır. Tarihin böyle siyasi açıklamalarla yeniden yazılamayacağı bilinmelidir. Tarihten düşmanlık çıkarmak ve yeni karşıtlıklar yaratmak kabul edilemez ve faydasızdır. Türkiye her zaman 1915 olayları ile ilgili tartışmaların siyasiler değil tarihçiler tarafından yapılması gereken bir konudur. Sonuç olarak yüz yıllarca birlikte güven ve refah içinde yaşadıkları ve birlikte yaşama iradesine sahip oldukları Amerikan belgeleri ile sabit Türk-Ermeni toplumları arasında bir dönemde yaşananları ‘soykırım’ olarak gaflettir, cehalettir, geleceğin tahribidir.”

Yıldız, “Asıl soykırımcı ABD’dir’

Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, “Sözde soykırım iddialarını ülkemize karşı yıllarca bir tehdit olarak önümüze çıkartanların asıl amacı içlerindeki kin ve nefrettir. Olmayan bir olay üzerinden milletimizi töhmet altında bırakmak kendi yaptıklarını başkaları yapmış ya da yapıyormuş gibi lanse etmekle cibilliyetlerinin gereğini yerine getirmektedirler. Böyle bir durumda sorulacak asıl soru şu olmalıdır! Biz ne yapacağız?’ Sadece ülkemizi değil, Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyayı bölmek ve parçalamak adına planlar yapan medeniyet yoksunu, kan emici bir ülke bize insanlık dersi vermeye kalkıyor. İnsanlık dersine asıl ihtiyacı olanlar; Kamboçya’da, Japonya’da, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de dahası kendi topraklarında bile milyonlarca insanın ölümüne sebep olanlardır. Türlü katliam ve soykırımlara imza atmış medeniyetten nasibini almamış bu canilere verilecek en güzel cevap Erbakan Hoca’mızın da deyimiyle ‘Bana ne Amerika’dan’ demektir. Yıllarca mücadelesini verdiğimiz Türk ve İslam Birliği projesini hayata geçirme gayemiz sanırım şimdilerde daha da iyi anlaşılmakta ve daha da önem arz etmektedir. Amaçları; bizi köşeye sıkıştırmak, bölmek ve parçalamak olan bu canileri stratejik ortak olarak kabul edemeyiz. Bizim asıl stratejik ortaklarımız din, dil, kültür vb birçok alanda bağlamlarımız olan kardeşlerimizdir. Emperyalistlerin oyunlarını bozmak daha güçlü bir ülke olmak ve yeni bir dünyanın temellerini atmak adına D8’leri kurduk. D8’leri en kısa zamanda D60 ve daha üst sayılara ulaştırmalıyız. Bunu başarabilmek için öncelikle ABD’ye sırtını dayayarak iktidar olma yolunu seçmekten vazgeçmeliyiz. Bu şekilde iktidar olmak ne vatana, ne millete, ne devlete, ne de lidere bir fayda sağlamaz. Saadet Partisi olarak biz sırtımızı her daim necip milletimize dayadık. Milli Görüş’ü ve ilkelerini savunduk. Bu misyonumuzu taşımaya aziz milletimizle sırt sırta vermeye de devam edeceğiz’ diye konuştu.

Bayazıt, “Soykırım denince akla ilk olarak ABD gelir!

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mustafa Bayazıt, ‘Toplumumuzda ve dünyada da bilindiği üzere ABD sadece Afganistan’da 160 bin masum sivil Müslüman kardeşimizi, Irak’ta 180 bin kişinin üzerinde Müslüman kardeşimizi hunharca katletmiştir. Günümüz dünyasında akla ilk gelen soykırımcı ve katil ABD’dir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca devletimize ve milletimize verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Ayrıca Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın da ifade ettiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi özel gündemle toplanıp insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından olan Kızılderili soykırımını tanıma kararı alınmasını bekliyoruz demiştir” dedi.

Haber: Arif ÖZTOK-Serap DURUKAN

YORUMLAR

  1. İsi dedi ki:

    En iyi karşılık Bilal Çakır’ın olmuş