DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

65 yaş üstü Covid-19 aşılama oranında hedefe ulaşıldı GÖLCÜK AŞILAMADA ÖRNEK İLÇE

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, Covid-19 aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Müdür Çolular Gölcük’te 65 yaş üstü aşı uygulamasında hedefledikleri % 85’lik aşı uygulamasını aştıklarını açıkladı.

Mobil aşı aracımız Pazartesi günü Halıdere ve Ulaşlı bölgesinde olacak

İlçemizde bu hafta içinde 10 ayrı lokasyonda 55 yaş üstü ve aşı hakkı bulunan vatandaşlara randevu almadan uygulanan mobil aşı aracına ilginin oldukça yoğun olduğunu ifade eden İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular yaptığı açıklamada, “ İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteği ile ilçemizde belirlediğimiz 10 ayrı lokasyonda mobil aşı aracımız ile 55 yaş üstü ve aşı hakkı olan vatandaşlarımıza inaktif olarak nitelendiğimiz Sinovac aşını uygulamaya devam ediyoruz. Pazartesi günü Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başladığımız aşı çalışmamız devam ediyor. Mobil aşı aracımıza güzel bir ilgi var. Gün içerisinde iki ayrı noktada ekiplerimiz en hızlı şekilde aşı uygulamalarını gerçekleştirmekte. Gelen talep doğrultusunda önümüzdeki Pazartesi günü Mobil aşı aracımız Halıdere ve Ulaşlı bölgesinde olacak. Normalde Mobil aşı aracımız Cuma gününe kadar Gölcük’te olacaktı ama Halıdere ve Ulaşlı bölgesinden gelen talep doğrultusunda o belgede de bir günlük bir çalışma planladık” dedi.

“Gölcük’te 65 yaş üstü 16 Bin 415 vatandaş aşılandı”

Gölcük’te aşı uygulaması olarak hedefledikleri rakamlara ulaştıklarını ifade eden İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, “ Gölcük’te özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızda hedefimiz %85 oranında aşı uygulamaktı. Gölcük genelinde 65 yaş üstü 19 Bin 242 vatandaşımız var ve şu ana kadar 16 Bin 415 vatandaşımız aşılarını oldu. Buna göre hedeflediğimiz % 85’lik oranı geçtik. İki dozunu da olan 65 yaş üstü rakamımız ise 15 Bin 332 ve buda % 79.68 gibi bir orana tekabül ediyor. Gölcük’te yeni hedefimiz olan % 90’a ulaşmak istiyoruz” dedi.

“Covid geçiren bir kişiye 180 gün aşı uygulayamıyoruz”

Gölcük ilçesi kadar il genelinde de aşılama oranın oldukça yüksek olduğunu ifade eden Müdür Çolular, “Mobil Aşı aracı sayesinde Gölcük başta olmak üzere il genelinde aşı çalışmasında oldukça iyi durumdayız. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızda hedeflediğimiz rakamlara ulaştık. Şu anda aşı hakkı olmasına rağmen Coronavirüs olduğu için aşı olamayan vatandaşlarımız var. Covid geçiren biri kişiye 180 gün aşı uygulayamıyoruz. Bu kişini eğer aşı hakkı varsa saklı kalıyor ve 180 gün sonrasında istediği aşıyı olabiliyor. Eğer aşı olacak kişi kendi imkanları ile aşı olabiliyorsa kendi yaptırıyor ama kendi imkanı ile aşı olamıyorsa kendi ekiplerimiz tarafından aşısını yapıyoruz” dedi. 

Haber: Serap DURUKAN           

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.