DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen “VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen

“VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen Haftalık olağan basın açıklamasıyla ülke ve ilçe gündemine dair nemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Seymen, “ Bu zor günlerde her anlamıyla vatandaşımızın yanındayız” dedi

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi

Başkan Seymen sözlerine başlamadan önce,”Hakkari’de düzenlenen operasyonda yaralanarak hastaneye kaldırılan askerimiz Mehmet Kırmızı’ya, Pençe-Yıldırım Harekatı’nda şehadete kavuşan askerlerimiz Er Müslüm Toprak, Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe ve Piyade Uzman Çavuş Ahmet Asan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Rabbim teröristleri ve terörist sevicileri kahretsin, perişan etsin. Ayrıca Peygamber efendimizin (s.a.s) övgüsüne nail olan kutlu Padişahımız Fatih Sultan Mehmet’i vefatının sene-i devriyesinde saygı ve rahmetle anıyorum. Rabbim mekanını cennet etsin inşallah” dedi.

Kısa çalışma ödeneği süresi Haziran ayı sonuna kadar uzatıldı

Başkan Seymen, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı tam kapanma tedbirlerinin ardından esnaf vatandaşlarımıza da destek paketini açıkladı. Buna göre aylık 1.000 TL gelir desteği ile 500 ve 750 TL olarak verilen kira desteği uygulaması 1 ay daha uzatıldı. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kıllandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz 2021 tarihine kadar ertelendi. TESKOMB Taksit ödemesini yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar TL’lik ödemesi daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödendi. İş sözleşmelerinin fesih yasağı 10 Haziran’a kadar uzatıldı. Kısa çalışma ödeneği süresi Haziran ayı sonuna kadar uzatıldı” dedi.

“KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 Milyar TL bütçeli yeni bir destek programı başlattık”

Başkan Seymen sözlerinin devamında, “Esnafa nakdi yardımlar bunlarla da sınırlı kalmadı. KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 Milyar TL bütçeli yeni bir destek programı başlattık. Koronavirüs sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan, imalat sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere, teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler 30 Bin TL ve 75 Bin TL  3 yıl geri ödemesiz ve tamamız faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklar. Sektörlerde şartları taşıyan işletmeler 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren e-devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilecekler” dedi.

“Emekli ve düşük gelirli vatandaşlarını da unutmadık”

Açıklamalarına devam eden Başkan Seymen, “Tabii Sayın Cumhurbaşkanımız esnaflarını gözetirken emekli ve düşük gelirli vatandaşlarını da unutmadı. Emeklilerimize bayram ikramiyesi 1000 TL’den 1100 TL’ye yükseltildi. İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 TL’lik nakdi yardım 1100 TL’ye çıkarıldı ve yeniden başlatıldı. Bunun için 2 Milyar 540 Milyon liralık bir kaynak tahsis edildi. Aynı zamanda vatandaşların hizmetine sunulmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına 183 Milyon lira ilave kaynak gönderildi.Pandemi sürecinin en zorladığı kesimlerden biri olan esnaflarımıza Sayın Cumhurbaşkanı’mız  devletin yardım elini uzatmış oldu. Çamur atmaya çalışanlar, karalama kampanyaları yapanlar yine nefretleriyle baş başa kaldılar. Biz onları önemsemiyoruz. Onların görevi hizmetleri engellemek, bizim görevimiz hizmet yapmak. Bu millet 19 yıldır kimlerin hizmetkar olduğunu, kimlerin soyguncu olduğunu çok iyi biliyor. “Tam Kapanma Sosyal Yardım Programıyla” 2 milyonun üzerinde haneye toplamda 2 milyar TL’yi aşan nakdi destek ile Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her zaman olduğu gibi Devlet Milletinin Yanında!” dedi.

“Gerçek ve samimi bir şekilde hemşehrilerimizin yanındayız”

İl çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Seymen, “Yerel yönetimlerde de AK Parti koronavirüsten olumsuz etkilenen esnaf ve vatandaşlarına yardımlarını sürdürüyor. Kocaeli olarak biz bu konuda çok şanslıyız. Koronavirüs ile mücadelede 20 Büyükşehir Belediye Başkanı arasında yapılan ankette 1. olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a sahibiz. Bu zorlu sürecin başından beri ‘’gerekirse bütün yatırımları durdururum, kaynakları vatandaşlarımıza nakdi olarak aktarırım’’, ‘’Kimse edişe etmesin, Kocaeli Büyükşehir var!.’’ diyen bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın tam kapanma dönemine 50 Milyon TL’ daha ilave kaynak ayırdığını açıkladı. Esnaflarımıza 1.000 TL, İhtiyaç sahiplerine 1.000 TL, 100.000 adet gıda kolisi, otobüsçü esnafımıza ve diğer esnaflarımıza desteği 1 ay daha uzatmak suretiyle 5 aylık sürede toplamda 76.5 Milyon TL’lik destek ile gönül belediyeciliğini örneğini sergiledi. Başkaları gibi algılar üzerinden değil olgular üzerinden, gerçek ve samimi bir şekilde hemşehrilerimizin yanındayız.

“Gölcük’te güzel projelere imza atıyoruz”

İlçe Teşkilat çalışmaları Hakkında da bilgi veren Başkan Seymen, “ AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı olarak tam kapanma döneminde faaliyetlerimizi kısıtlı da olsa sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ile birlikte ilçemizi ziyaret ettiler. Cuma namazını eda ettiğimiz Örcün mahallemizde Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer ve İlçe Yöneticilerimiz ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Han döneminde Sinop’tan gelerek buraya yerleşen İbrahim Ethem Hz. (Sultan Baba) türbesinin tamamlanan çevre düzenlemesini yerinde inceledik. Daha sonra Kavaklı mahallemizin sahil yolu kısmında yapılan ve bayramdan sonra inşallah hizmete açacağımız yol düzenleme çalışmalarını gözlemledik. Bu güzel hizmetler için tekraren İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Bütün milletvekillerimiz ilçemize ayrı bir önem veriyor”

Başkan Seymen açıklamalarının devamında, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Genel Merkez Yerel Yöneticimler Başkan Yardımcımız, Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Cemil Yaman’da ilçemize ziyarette bulundu. Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’in ev sahipliğinde kendileriyle görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde ilçemize yapacağımız hizmetler noktasında kendilerinin de tam desteğini aldık. Bütün milletvekillerimiz ilçemize ayrı bir önem veriyor. Bizler de bunu hissediyoruz. Velhasıl, AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı olarak kapanma ve kısıtlama dönemlerinin bitmesini, sahaya inip hemşehrilerimiz ile hemhal olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyor, sağlıklı ve bereketli haftalar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.