DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay, ‘Soykırım diyenler kendi tarihlerine baksın’

Ay, ‘Soykırım diyenler kendi tarihlerine baksın’

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, Fransa’nın Mariğnane kentinde yer alan bir Türk Derneğine terör örtünü sempatizanları tarafından saldırı düzenlenmesini kınayarak, tepki gösterdi. Ay, ayrıca ABD Başkanı Joe Biden’ın Soykırım açıklamasına sert tepki göstererek, ‘Türkiye’nin tarihinde soykırım yoktur. Soykırım arayanlar kendi tarihlerine baksın’ dedi.

‘Terörün her türlüsünü lanetliyoruz’

Ay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Fransa’nın Mariğnane kentinde yer alan bir Türk Derneğine terör örgütü PKK sempatizanları tarafından saldırı düzenlendi.  Lyon Paris ve Strazburg kentlerindeki saldırılardan sonra Mariğnane saldırısı PKK sempatizanlarının bir haftada 4.saldırısı oldu. Fransa’nın Bouches-du -Rhone bölgesinde yer alan Mariğnane de terör örgütü PKK sempatizanları bir Türk derneğine saldırı düzenledi. Yüzleri kapalı yaklaşık 40 kişilik bir gruptan oluşan terör destekçileri ellerinde taşıdıkları sopalarla dernek lokalinin camlarını kırarak içeri meşaleler ve çevrede buldukları yabancı maddeleri fırlattı.Derneğe düzenledikleri saldırının ardından PKK sloganları atarak grup halinde Mariğnane sokaklarında terör estiren PKK sempatizanları sokakta bulunan vatandaşların üzerine yürüdü.Düzenlenen saldırıda yaşanan tahribatın maddi boyutu ve yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.Çocuk ve ailelerin gözü önünde derneğe saldıran terör sempatizanlarının saldırısı anı ise çevredekiler tarafından anbean kaydedilirken sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.  Yeter Artık yeter dedirtecek bu tür çirkin davranışları şiddetle kınıyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz.’dedi.

‘ABD kendi tarihine baksın’

ABD Başkanı Biden’ın soykırım açıklamasına sert tepki gösteren Osman Ay, ‘Bizim şanlı tarihimizde Ermeni Soykırımı yoktur ve asla olmamıştır.  Biden 1915 olaylarını soykırım olarak tanımladı. Türkiye sert tepki gösterdi.  Joe Biden Ronald Reagan.un ardından 1915 olayları için soykırım nitelemesini yapan ilk ABD Başkanı oldu.  ABD başkanı Joe Biden 24 Nisan da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları soykırım olarak tanımladı.Dışişleri Bakanlığı ABD Büyükelçisi David Satterfield’ın bakanlığa çağrıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın açıklamayı kınadı ve ABD Başkanına ‘kendi tarihine ve bugününe bakmasını tavsiye ediyoruz ‘diyerek Biden’a tepki gösterdi.Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise açıklamadan duyulan memnuniyeti dile getirdi. Her yıl bugün Osmanlı dönemindeki Ermeni soykırımında ölenleri hatırlıyoruz ve böyle bir zulmün bir daha yaşanmaması için taahhüdümüzü yeniliyoruz cümleleriyle başladığı açıklamasında Biden iki kez soykırım ifadesini kullandı.İstanbul’dan Konstantinopolis olarak bahseden ABD Başkanı mesajında 24 Nisan 1915 Konstantinopolis’te Ermeni aydınları ve cemaati önderlerinin Osmanlı yetkililerince tutuklanmasıyla başlayarak 1.5 milyar Ermeni bir imha harekatı dahilinde sınır dışı edildi katledildi ya da ölüme yürütüldü dedi.Suçlamak için değil tekrarlanmasın diye yapıyoruz.’

‘Sözcükler tarihi değiştiremez yeniden yazamaz’

Ay, ‘Deklarasyonunda Ermenice büyük felaket anlamına gelen Medis Yeghern tanımını da kullanan ABD başkanı şöyle devam etti:Hayatta kalanların birçoğu dünyanın çeşitli yerlerinde yeni evler ve yeni hayatlar bulmak zorunda kaldı.Bu yerlerin arasında ABD de vardı.Kuvvet ve direnç ile Ermeni halkı ayakta kaldı ve toplumlarını tekrar inşa,etti.Geride kalan yıllarda,Ermeni göçmenler ABD yi sayısız yönde zenginleştirdi ancak atalarını bizim bizim kıyılarımızda getiren trajediyi unutmadı.Hikayelerini onure ediyoruz acılarını görüyoruz tarihi kabul ediyoruz bunu kimseyi suçlamak için değil ancak tarihin tekerrür etmediğinden emin olmak için yapıyoruz. Türk Milletinin onur ve itibarına yönelik yapılan saldırıları ciddiyetsizce ve dengesiz ilişkiler ağıyla yönetmeye çalışanları da en şiddetli şekilde kınıyorum. Bu kadar basit soykırım yaptıklarına ben kesinlikle inanmıyorum hani çünkü geriye doğru düşündüğümüz zaman bu coğrafyada yaşayan yönetimler ne zaman soykırım yapmış ki Ermenilere soykırım yapsın. Amerikalılar belli yani çift başlı  çift kafalı yılan gibi.Hem Ermenistan’ın arkasında duruyor hem de bizim arkamızda duruyormuş gibi yapıyor. Sözcükler tarihi değiştiremez yeniden yazamaz.Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir.Tüm dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyorum. Tarihsel gerçekler politik beklentiler uğruna yalanlarla değiştirilemez. Bizim şanlı tarihimizde Ermeni soykırımı yoktur ve asla olmamıştır.  Hiç bir somut veri bilgiye dayanmayan bu yalanı ortaya atanlar ve bunu kabullenenler tarihin yüz karalarıdır. Soykırım lafını ağzına alanı da Türk milletine yönelik saldırıları ciddiyetsizce yönetmeye çalışanları da kınıyorum. Bende bu süreçte ülkemize destek vermek için marketime gelen müşterilerime 250 adet üzerinde Türkiye logosu bulunan bandanalardan hediye ettim. Bizler Türkiye aşığı olan devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.