DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel “TAM KAPANMADA ESNAFIMIZ NE KADAR DESTEKLENECEK?”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel

“TAM KAPANMADA ESNAFIMIZ NE KADAR DESTEKLENECEK?”

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Gölcük İlçe Başkanı  Fikret Gürel 17 günlük tam kapanma süreci hakkında önemli açılamalarda bulundu. Başkan Gürel 17 gün sürecek olan tam kapanmadan en çok esnafımızın etkileneceğini ifade ederek, “Tam kapanmada esnafımız ne kadar desteklenecek” dedi.

“Bu karar çok daha önce bu yapılsaydı, bu kadar artış belki olmayacaktı”

Başkan Gürel yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı, Bilim kurulunun tavsiyesi kararlarına uyarak 29 Nisan 2021 perşembe günü saat 19:00 itibari ile 17 Mayıs 2021 pazartesi günü saat 05:00’e kadar sürecek “Tam Kapanma” kararını kamuoyuna açıklamış bulunmaktadır. Bu karar sonrasında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, istisna tutulan kuruluş ve işyerleri dışında bütün işyerlerinin faaliyetlerine bu süreçte son vermiştir. Ama bu karar neticesiyle zorunlu olarak kapatılan lokanta, kahvehane,  çay ocakları, giyim-tekstil, ayakkabı, nalburiye, züccaciye gibi birçok küçük esnafa işyerini kapat diyeceksin, bunun yanında bir çok sektörün ürününü satan zincir mağazalara 6 gün boyunca satışlarına devam edebilirsin diyeceksin. Bunun adalet neresinde? Bu zincir mağazalar sadece gıda ürünü satsa açık olmasını anlarım. Diğer taraftan bu tam kapanma kararı doğrumudur? Evet, çok geç alınmış bir karar olmasına rağmen doğru bir karardır. Bir tek zamanlaması yanlıştır. Çok daha önce bu yapılsaydı, bu kadar artış belki olmayacaktı. Peki tam kapanma neticesinde ekonomik ve sosyal destek paketleri açıklandı mı? Tabi ki hayır. Sadece tam kapanıyoruz dendi o kadar” dedi.

“Dertlere çare yok”

Başkan Gürel açıklamalarının devamında, “Küçük esnafa, günlük yevmiye ile çalışıp ev geçindirene, kapanan işletmelerde çalışanların işsiz kalmasına sessiz kalarak, herhangi bir gelir desteği sağlamadan, kira ve fatura desteği vermeden, SGK ve Bağ-Kur prim borçlarını ve vergi ödemelerini  bu süreçte ödemeyeceksin demeyip tam kapanacaksın demek, dışarıda virüsten öleceğine, evinde açlıktan öl demektir. Çünkü önümüzde bayram var. Esnaf pandemiye rağmen borçlanarak bayram hazırlığı yaptı, çeki ve senedi var, Kirası, Kredi ve Kredi Kartı ödemeleri var, ekonomik sıkıntılardan çalışanlarına da maaşlarını ödeyemediğinden onlarında ayrı sorunları var. Ama dertlere çare yok.

“Evde kal dediklerini canlarıyla – cüzdanları arasına sıkıştırmayacaksın”

Başkan Gürel açıklamalarının devamında, “Madem 21 gün kapatma kararı alacaksın ki, belirtilen tarihler arası 18 yapmakta, demek ki 19 Mayıs’ı da kapsayacak gibi gözüküyor. Bu süreyi “Mücbir Sebep” ilan edilerek borçların ve yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin ertelenmesi ve mücbir sebep ortadan kalktıktan sonra ek süre verilmesi gerektirmektedir. Hükümet olarak evde kal diyeceksin, ama evde kal dediklerini canlarıyla – cüzdanları arasına sıkıştırmayacaksın. Bütün Dünya vatandaşlarına siz evde kalın, canınız ve malınız bize emanet, siz sağlığınıza dikkat edin derken, Bu kararı aldığınız da kapatılan işyerlerin kirasını, faturasını, yanında çalışanın maaşını üstleneceksin. Kararı hükümet olarak sen alıyorsan, esnafların ve gündelik çalışarak evlerine ekmek götürenlerin kazanamadığını bir şekilde tazmin edeceksin” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.