DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Deniz Salyası deniz canlılarını ve balıkçılığı bitiriyor ALTAY, ‘KÖRFEZİMİZE SAHİP ÇIKIN’

İzmit Körfezini son aylarda adeta esir alan Müsilaj (Deniz Salyası) deniz canlılarını ve balıkçıları olumsuz etkiliyor. Değirmendere Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Altay, gazetemize deniz salyasının zararları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. ‘Balıkçılık bitmesin’ diyerek denizin acilen temizlenmesi gerektiğini belirten Başkan Altay, ‘Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ricamız, Körfezimize sahip çıkılması’ dedi.

‘Uzun yıllar balıkçılık yaptım, böyle bir şey görmedim’

Uzun yıllardır balıkçılık yapan ve Değirmendere Balıkçılar Derneği Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Altay, deniz salyası olayının denizi bitirdiğine dikkat çekerek, son iki gündür Müsilaj (deniz salyası)’nın denizi esir aldığını belirtti ve şunları söyledi: ‘Ortaya çıkan bu görüntü denizimizin durumu açısından çok üzücü. Uzun yıllardır balıkçılık yapıyorum, böyle bir şey görmedim. Deniz salyası olayı ne yazık ki denizi, denizdeki canlıları büyük tehdit etmektedir’ diye konuştu.

‘Balıkçılık bitmesin’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Altay, ‘İzmit Körfezi’nde yaşanan bu olay deniz canlılarının hayatlarını da sona erdirmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ricamız deniz çöp makineleriyle deniz salyalarının acilen temizlenmesi, Körfezimizin ve Değirmendere’nin bir an önce temizlenmesidir. Deniz salyası çok fazla üremeden temizlenirse, bu sorunun önüne geçilebilir. Bizler denizimizi kaybetmek istemiyoruz. Değirmendere 2 gündür çok kötüydü. Koku nedeniyle kimse sahile inemedi. İzmit Körfezinde ne yazık ki sadece istavrit kaldı. Bu çok üzücü bir durum. Balıkçılık bitmemeli. Çünkü hepimizin çoluğu, çocuğu ve torunları var. Başkanımızdan ricamız Körfezimize sahip çıkılması’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.