DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz “KADİR GECESİNİN KADRİNİ BİLMEK”

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz “KADİR GECESİNİN KADRİNİ BİLMEK”

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz

“KADİR GECESİNİN KADRİNİ BİLMEK”

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Mübarek Ramazan Ayının odak noktası olan Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Müftü Yılmaz yaptığı açıklamada, “Gönlümüze baharı getiren Ramazan Ayının sonuna eriştik. Hakkıyla değerlendirebilmiş olmayı niyaz ediyoruz” dedi.

“Gönlümüze baharı getiren ramazan ayının sonuna eriştik”

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Kadir Gecesi Münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Bizleri yoktan var eden, varlığından haberdar eden, kıymet verip bu dünyaya gönderen Rabbimize hamd olsun. Gönlümüze baharı getiren ramazan ayının sonuna eriştik. Hakkıyla değerlendirebilmiş olmayı niyaz ediyoruz. Ve bu gece Mübarek Ramazan Ayının odak noktası olan Kadir Gecesidir. Kadr; “güç yetirmek, hükmetmek, karar vermek, takdir etmek, belirlemek, şeref ve büyüklük” anlamlarına gelir. Bu özel geceden bahsedilen Kadir Sûresi’nin meali şu şekildedir:

“1.Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.

2.Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!

3.Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

4.Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.

5.O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Âlimler bu gecenin özellikleri için;

*Büyüklük ve şeref gecesidir,

*Bin aydan daha hayırlı, bir sınır ve ölçü ile hesaplanamayacak kadar hayırlıdır,

*Sıkışıklık gecesidir, çünkü o gece inen meleklere yeryüzü dar gelir demişlerdir.

Ramazan ayının ve kadir gecesinin kıymetli olması Kur’ân’ın bu ayda indirilmesinden ziyade bu ayda hayata geçiriliyor olmasından dolayıdır. Müminler olarak istiğfar ve dönüşüm gecesi olan kadir gecesinde hayatlarımızı gözden geçirip Kur’ân’a uygun bir yaşama biçimine geçmeye karar vermeliyiz.

Bize düşen belki de son fırsatımız olan şu gecede iyi işler yapmaya, onurlu bir hayat yaşamaya niyet etmektir. Allah niyetimizi güzelleştirip gayretimizi artırsın.  Son söz olarak Efendimiz (s.a.s.)’in Hz. Âişe annemize bu gece için öğrettiği duayı hatırlayalım. Hz.Âişe’nin şöyle dediği rivayet edilir: “Ey Allah’ın Resûlü! Kadir Gecesine rastlarsam ne diyeyim?

Buyurdular ki;

“Allahım! Sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet.” (Tirmizî, Daavât, 84) Affedilenlerden olmak ve tüm insanlığın virüs musibetinden bir an önce kurtulması duasıyla, kadir gecemiz mübarek olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.