DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük- İzmit halk otobüslerinde 1 Haziran itibariyle PARALI BİNİŞLER KALKIYOR

Gölcük- İzmit halk otobüslerinde 1 Haziran itibariyle

PARALI BİNİŞLER KALKIYOR

Gölcük- İzmit arasında hizmet veren otobüsler hala tam olarak KentKart sistemine dahil olmamıştı. Gölcük-İzmit otobüslerinde KentKart geçtiği gibi para da kabul ediliyordu. Ancak kooperatif 1 Haziran Salı günü itibarı ile paralı binişleri kaldırıyor. Gölcük İzmit otobüslerinde 1 Haziran’dan itibaren sadece KentKartlar geçerli olacak.

31 MAYIS SON

S.S. 41 Nolu İzmit Gölcük Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi  bu noktada tüm Gölcüklüleri uyarıyor. 1 Haziran itibarı ile KentKart’ı olmayanlar Gölcük İzmit otobüslerine binilemeyecek. Kooperatif yetkilileri, özellikle şoförlerin ve yolcuların karşı karşıya kalmaması için tüm vatandaşların eğer yoksa bir an önce KentKartlarını edinmeleri gerektiği konusunda uyardı.

HES KODU  YÜKLENMELİ

1 Haziran itibariyle paralı binişlerin kalkacağı Gölcük- İzmit Halk otobüslerinde öte yandan sadece KentKart temin edilmesi yeterli değil. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinden KentKartlara HES kodu yüklenmesi gerekiyor. Aksi halde Kentkartlar cihaza okutulduğunda geçersiz kart uyarısı vereceği için biniş yapılamayacak. Kooperatif yetkilileri bu konuda tüm Gölcük Halkını uyararak vatandaşların mağdur olmamaları için  hem kentkart temin etmeleri hem de HES Kodu yüklemeleri konusunda uyardı.

YORUMLAR

  1. Emel Kuru dedi ki:

    Çok yerinde bir karar olmuş, en azından temaslı kişilerin otobüslere binmeleri engellenmiş olur. Ama sıkıntı yine de bitmez, bir kartı çok kişi kullanabilir. Bu yüzden kişiye özel kart ve bunun yanı sıra kimlik göstermekte gerekir diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.