DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÜÇLÜ AİLE BAĞLARI

31.05.2021
1.197
A+
A-

Güçlü aile bağlantıları kurmanın bazı yolları şunlardır:

1. Kaliteli zaman geçirin : Her gün aile zamanı olarak, bir şeyler hakkında konuşabileceğiniz ve birlikte gülebileceğiniz bir zaman (belki yemek saatleri) ayırın.

  • Aile hikayelerini paylaşın veya sohbeti teşvik etmek için günlük basit şeyler sorun. “Hey, bugün okulda ne yaptın?”, “Yeni Matematik öğretmenini nasıl buluyorsun?”
  • Ailenizdeki herkesin bağınızı güçlendirmesi için bire bir sohbet zamanı ayırın. Yatmadan önce sadece beş dakika sürebilir, ancak bu her üyeyi birbirine yaklaştırabilir.
  • Partnerinize özel olarak biraz zaman ayırın.

2. Ailedeki herkesle iyi iletişim kurun: Çocuklarınız veya eşiniz konuşmak istediğinde, ihtiyaçlarına saygı duyun ve onları dikkatle dinleyin. Kendilerini doğru bir şekilde ifade etmeleri için onlara yeterli zaman verin.

  • Zor şeyler hakkında konuşmak için yaklaşılabilir olun. Öfke, hayal kırıklığı gibi duygular veya hassas konular hakkında konuşmak, onlardan kaçınmak yerine memnuniyetle karşılanmalıdır. Onlar hakkında konuşmak, onları cesaretlendirdiğiniz anlamına gelmez, ancak sorunu çözmeye yardımcı olduğunuz anlamına gelir. Ayrıca rahatsız edici konuşmalar için bile kucaklayıcı olun. İnsanlar, her konuda aileye gidebileceklerine dair güveni bu şekilde oluşturur.
  • Çocuklarla spontane bir sohbete hazır olun. Genellikle yatmadan veya duşa girmeden önce duyguları hakkında konuşurlar. Onları dinle.
  • Özellikle gençlerle, endişe verici konular hakkında konuşmaya hazır olun. Aileler genç üyelerle seks, alkol, uyuşturucu veya mali konular hakkında konuşmakta zorlanırlar. Ancak, bu tür konulara bir konuşma yoluyla değinebilirsiniz.
  • Çocuklarınız yatmadan önce her gece alnına sıcak bir öpücük gibi basit hareketlerle sözlü olmayan sohbeti teşvik edin. Sevginizi onlara aktarabilir.

3. Ailedeki herkesi takdir edin : Görevlerini iyi yerine getirdiği için her üyeyi takdir edin. Örneğin, küçük bir kardeşe baktığı için bir genci övmek ve ona teşekkür etmek onları önemli hissettirecektir.

4. Birbirinizin yeteneklerini, farklılıklarını ve güçlerini kabul edin ve kutlayın: İyi bir aile her zaman üyelerinin her birinin benzersizliğine değer verir ve onların yeteneklerini ve güçlerini kabul eder. Aynı zamanda birbirlerinin eksikliklerini gidermelerine yardımcı olurlar.

5. Mevcut soruna odaklanın: Bir sorunu her ele almanız gerektiğinde önceki sorunları gündeme getirmeyin. Bu şekilde, tatsızlıktan kaçınabilir ve bunun yerine eldeki konuya odaklanabilirsiniz.

6. Ekip gibi çalışın : Aileniz bir ekip olarak çalıştığında, her üye katkılarından dolayı kabul edildiğini hisseder. Ev işlerini paylaşın. Küçük çocukların oyuncaklarını almak veya ayakkabılarını geri koymak gibi işlere katılmalarına izin verin.

7. Açık aile kuralları belirleyin: Her üyenin nasıl davranması ve birbirine nasıl davranması gerektiğini açıkça belirten aile kuralları yapın. Örneğin, “Ailemizdeki herkesle saygılı konuşuruz” veya “Ailemizde, ne olursa olsun birbirimize yardım ederiz.” Bu kadar küçük ama net kurallar aileyi daha güçlü ve huzurlu hale getirebilir.

8. Çocuklara affetmeyi ve telafi etmeyi öğretin: Sağlıklı aileler, üyelerine bir hata yaptığında nasıl özür dileyeceklerini ve başkalarını affetmeyi öğretir. Çocuklara eylemlerinin sorumluluğunu almayı öğretir. Ailenize özel eğlenceli aile ritüelleri aidiyet duygusunu arttırmaya çalışın.(Alıntıdır)

Sağlıkla ve Sevgiyle kalın…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.