DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Kocatürk, ‘İSRAİL ÜRÜNLERİNİ ALMAYIN’

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, İsrail’in Filistinli vatandaşlara yönelik zulmünü lanetlediklerini belirterek, ‘İsrail ile yapılan her türlü ticari ve askeri anlaşmanın iptal edilmesini talep ediyoruz’ dedi.

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, ‘İsrail Filistin halkına saldırılarını kınıyoruz. Günlerdir bütün Dünya’nın gözü önünde İsrail Filistin halkına saldırıyor, katliama varan insan kıyımlarına devam ediyor, her yeri bombalıyor, ancak kimseden ses çıkmıyor. 50 yılı aşkın süredir devam eden bu saldırganlığa DUR denmediği gibi, İsrail devletine karşı herhangi bir yaptırım da uygulanmıyor.’

‘İsrail ile ithalat ve ihracat ilişkilerimize son verilmelidir’


Açıklamalarını sürdüren Başkan Kocatürk, ‘İnsan haklarının bir alanı olan tüketici haklarının önemli temsilcilerinden biri ve Evrensel Tüketici Haklarından biri olan “ Sağlık ve Güvenliğin Korunması Hakkı “ kapsamında TÜKODER olarak Devletimize çağrı yapıyor ve diyoruz ki; İsrail ile her türlü askeri, ticari, stratejik anlaşmalar askıya alınmalıdır. İsrail ile ithalat ve ihracat ilişkilerimize son verilmelidir. İsrail’in limanlarımız üzerinden petrol ve diğer malların sevkiyatını yapmasına izin verilmemelidir. İsrail ile yapılan tohum anlaşmaları iptal edilmeli, sağlıksız hibrit tohumlar yerine yerli tohumlarımız kullanılmalıdır’ dedi.

‘Mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz’

Kocatürk, son olarak, ‘Devletimiz derhal ve ivedilikle tedbir almadığı ve uygulamadığı takdirde tüketicileri, İsrail mallarını almamaya çağırıyoruz. Bizler bu ülkenin halkları ve tüketicileri olarak savaşa, katliamlara, kıyımlara, zulme  ve düşmanlığa karşıyız. Barış ve kardeşlik içinde rahat ve huzurla yaşayacağımız bir ülke ve Dünya istiyoruz. Bunu sağlamak için hep birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.