DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Altın fiyatları yükseldikte İMİTASYON TAKILARA İLGİ ARTIYOR

Altın fiyatları yükseldikte

İMİTASYON TAKILARA İLGİ ARTIYOR

Altın fiyatlarında son zamanlarda yaşanan aşırı artış vatandaşları altına bire bir benzerliği olan imitasyon altına yönlendirdi. Piyasa değeri 4-5 bin lira olan altın bileziklerin imitasyonlarını  30 Liradan başlıyor ve 60 liraya kadar değişiyor. İmitasyon altın piyasası son zamanlarda hiç olmadığı kadar yoğun ilgi görüyor.

Altını 10 bin lira imitasyonu 50 lira

Normal altına birebir benzerliği ile ve kat ve kat uygun olması nedeniyle son zamanlarda imitasyon altına yoğun bir ilgi var. İlçemizde uzun  yıllardır Tak Takıştır olarak 19 Mayıs Caddesi No:48 adresinde hizmet veren Mehmet Bakır İmitasyon altına gösterilen yoğun ilgi hakkında bilgi verdi. Bakır, “Bu imitasyon altın piyasası her geçen yıl kendini geliştiriyor ve üretilen modelleri gerçeğinden ayırt edilemez hale geldi. İmitasyon altına son yıllarda yoğun bir ilgi var. Özellikle Osmanlı Tuğrası kolyeler ve bilezikler çok fazla ilgi görüyor. İmitasyon altın piyasası son yıllarda gerçekten çok gelişti. Firmalar ürünlerine 2 yıl kararmama garantisi veriyor. Gölcük halkı da bu nedenle imitasyon altına yoğun bir ilgi gösteriyor.   İmitasyon altınlar modelleri 10 liradan başlıyor  modeline göre 100-150 liraya kadar çıkabiliyor. Yani 4-5 bin liralık bir bileziğin imitasyonunu 50-60 liraya alabiliyorsun” dedi.

Düğünlerde imitasyon altın dönemi başladı

Bakır sözlerinin devamında, “İmitasyon altın piyasası son zamanlarda o kadar gelişti ki gerçek altın ile imitasyon altını uzaktan ayırmak çok zor. Ülkemizde özellikle düğünlerde geline ne kadar altın takıldı merak konusu olmuştur. Bazı dar gelirli aileler kendi aralarında anlaşarak etrafa mahcup olmamak için imitasyon altın alarak masun oyunlar oynayabiliyorlar. Yani 3 tane normal bilezik alıyorsa 3 tanede imitasyon bilezik alarak çevrelerine daha fazla bilezik takmış gibi davranabiliyorlar.  Bu nedenle bazı dar gelirli aileler bu masum oyunu oynayarak etrafa karşı mahcup olmamaya çalışıyor. Tabi bu durumu kötü amaçlı kullanmak isteyenlere de dikkat etmek gerekiyor. imitasyon bilezik gibi imitasyon çeyrek altınlarda son zamanlar da ilgi görüyor. Kararma yapan çeyrek altınlar 10 lira kararma yapmayan çeyrek altınlarda 30 liradan satılıyor. Bu nedenle ailelerin düğünlerde dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz ” dedi.

Bir çeyrek fiyatına tüm set alınabiliniyor

Bakır son olarak, “ Tabi bütün bunların yanında bazı müşterilerimiz  Alzheimer hastası  annesinin olmayan bileziklerinin yerine imitasyon altın alarak idare etmeye çalışanlar var. Daha da kötüsü altınlarını izinsiz alıp yerine imitasyon altın koyanlar bile var. Yani kısacası bir çeyrek altın fiyatına bileziğinden kolyesine, bilekliğinden yüzüğüne bütün seti alabiliyorlar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.