DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ‘8 BİNDEN FAZLA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeşili korumaya ve arttırmaya devam edeceğiz diyen Başkan Sezer, 8 binden fazla fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

‘Ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan topraklarımıza sahip çıkıyoruz’

Başkan Sezer açıklamasında: “Ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan topraklarımızı daha yeşil ve yaşanabilir bir hale getirmenin gayreti içindeyiz. Bugüne kadar; bir kısmı meyve ağacı fidanı olmak üzere yaklaşık 3 bin fidanı toprakla buluşurduk.

Bugüne kadar;

Park Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından, çelik ve tohumdan ürettilen 5.000’in üzerindeki fidanı da, hemşehrilerimizin kendi bahçelerine dikmesi için fidanlığımızdan teslim ettik. Fidan üretimimizi de sürdürüyoruz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yaptıktan ve oyun oynandıktan sonra dalından koparıp meyve yemeleri için Narlı Park ve Elmalı Park’ı yaptık.

Karaköprü Mahallesi ve Değirmendere Yukarı Mahalle’de 5’er dönümlük park alanlarına çeşitli cinslerde ağaç fidanları yanında çok sayıda meyve fidanı diktik.

Bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan; Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri’nin altında, Koray Aydın Parkı’nın üstündeki bölgede yer alan ve halen yapımı devam eden, millet bahçesi alanında; onaylı projeye göre, 1.371 adet 10 yaş civarı çeşitli cinste ağaç ve 12.595 adet bitki ve çiçek de yakın zamanda dikilecek.

İlçemizdeki yol kenarlarına ve orta refüjlere fidan dikmeye devam ediyoruz.

Başkan Sezer toplumsal farkındalığın artmasının önemine dikkat çekti

Yeşili korumaya ve arttırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle; 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.