DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat ENGELLİLERİMİZDE COVİD AŞISI ÖNCELİĞİ BİZLERİ MUTLU ETTİ

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat

ENGELLİLERİMİZDE COVİD AŞISI ÖNCELİĞİ BİZLERİ MUTLU ETTİ

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, yakın bir zaman önce engellilere tanınan Coronavirüs aşısı hakkı ve dernek adına para toplanması konularında bazı açıklamalarda bulundu. Bat, “Engellilerimizde Covid aşısı önceliği bizleri mutlu etti” dedi.

“Coronavirüs aşımın ilk dozunu vuruldum”

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, engellilere tanınan koronavirüs aşısı hakkı ve dernekleri adına yardım toplayan kişiler hakkında bazı açıklamalar yaptı. Başkan Bat, ilk olarak Coronavirüs aşılarına değinerek “Engellilerimiz adına Coronavirüs aşısında öncelik tanınmıştı. Bakanlığımız, bu konuda engellileri de aşı önceliğine aldı ve bizlere de randevu alma hakkı doğdu. 1 Haziran tarihinden itibaren de engellilerimize Coronavirüs aşıları yapılmaya başlandı. Ben de 8 Haziran akşamı Coronavirüs aşımın ilk dozunu vuruldum. Tüm üyelerimize bu konuda bilgi vermek isterim” dedi.

“Yatalak ve hastaneye gidemeyen engellilerimiz evlerinde aşı olabilecekler”

Sözlerine devam eden Başkan Bat,  “Gölcük’teki tüm engelli bireylerimiz, e-nabız üzerinden Coronavirüs aşı hakkının kendilerine tanınıp tanınmadığına bakabilirler. Aşı randevusu alamayan engellilerimize, randevularını alabilmek adına yardımcı olabiliriz. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ne başvuruda bulunabilirler. Sadece tekerlekli sandalyede olan engellilerimize, hastaneye giderek aşı olma konusunda da yardımcı olabiliriz. Yatalak ve hastaneye gidemeyen engellilerimizi de aşı olabilmeleri için muhtarlıklarla birlikte adım atarak evlerinde aşı yaptırabiliriz” dedi.

“Kapı kapı dolaşarak yardım toplayan herhangi bir engellimiz yok”

Son olarak dernekleri adına yardım toplanması konusuna değinen Başkan Bat, “Geçtiğimiz dönemlerde belirttiğimiz fakat bu dönemde yine gördüğümüz yardım toplama konularında, mahalle mahalle dolaşarak Gölcük Engelliler Derneği adına para toplayanlar olduğunu öğrendik. Bu tür para toplayanlara kesinlikle itibar edilmemeli. Bizim böyle bir çalışmamız yok. Kapı kapı dolaşarak yardım toplayan herhangi bir engellimiz yok. Bir yardım veya desteğe ihtiyaç duyulduğunda, ben bunu sosyal medya hesabım üzerinden duyuruyorum. Halkımızdan bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.