DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol DERNEKLERE DESTEK OLUNMALI

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol

DERNEKLERE DESTEK OLUNMALI

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol, derne çalışmaları ve gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Denlikol Pandemi nedeniyle kültür derneklerinin zor durumda olduğunu ifade ederek, “Belediyeler tarafından yapılan sosyal yardımlar kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin unutulmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Üyelerimizi arayarak onlara aşı olmaları yönünde teşvikte bulunduk”

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol, pandemi döneminde yaptıkları çalışmalar, genel anlamda dernek ve sivil toplum kuruluşlarının durumu, normalleşme dönemi içindeki planları ve yaptıkları kitap kampanyaları ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi. Başkan Denlikol, konu hakkındaki açıklamasında “Pandemi döneminde öncelikle maske, mesafe ve temizlik konularına değindik ve tedbir almakta fayda olduğunu üyelerimize ifade ettik. Son dönemde ise üyelerimizi arayarak onlara aşı olmaları yönünde teşvikte bulunduk. Kaymakamlık ve belediye ile yapılan toplantılarda çıkan sonuçları üyelerimize aktardık” dedi.

“Pandeminin bitmesini içtenlikle temenni ediyorum”

Denlikol sözlerinin devamında, “Kurallara uyulması gerektiği yönünde üyelerimize mesajlar gönderdik. Özellikle 65 yaş ve üzeri üyelerimizi ve onların anne-babalarını sürekli arıyoruz ve yapabileceğimiz şeyler olursa onlar adına yapmaya gayret ediyoruz. Aşı randevusu alamayan üyelerimiz bizlere bu konuda bilgi verdiği zaman İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ilgili birimlerle irtibata geçerek onların aşı randevusu alabilmelerine katkı sağlıyoruz. Yine bu dönemde üyelerimize,Coronavirüsle mücadelede tüm önerileri aktardık. Üyelerimizin, Gölcük halkının ve ülkemizin korona virüsten en kısa zamanda kurtulmasını, pandeminin bitmesini içtenlikle temenni ediyorum” dedi.

“Dernekler bu dönemde çok zor durumda kaldı”

Başkan Denlikol, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının pandemi dönemindeki durumlarına değinerek “Derneklerin durumu, Coronavirüsle mücadele döneminde oldukça kötü bir hale geldi. Dernekler bu dönemde çok zor durumda kaldı. Belediyeler tarafından yapılan sosyal yardımlar kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Derneklerin kira, internet, su, elektrik gibi giderleri oluyor. Derneklerin genel giderlerinin karşılanması adına, tüm dernekleri kapsayacak şekilde sosyal destekler uygulanabilir. Sivil toplum kuruluşları ve derneklere bu tür destekler, yerel yönetimler tarafından sağlanabilir diye düşünüyorum” dedi.

“Özlediğimiz etkinlikleri yapmaya başlamayı umuyoruz”

Pandemi dönemindeki çalışmalarına değinen Başkan Denlikol, “Kaymakamlığın düzenlemiş olduğu milli bayramlarla ilgili programlara katılım gerçekleştirdik. Yine derneğimizin bağlı olduğu Gölcük Kültür Dernekleri Platformu ile birlikte kan bağış kampanyasına katıldık. Yönetim kurul toplantımızı internet üzerinden yapmaya gayret ettik. Artık normalleşme tedbirleri kapsamında derneklere de imkan verilmesinden ötürü, toplantılarımızı yüz yüze yapmaya başlayacağız. Toplantılarımızdan sonra, önümüzdeki dönemde yapacağımız etkinliklerin programını oluşturacağız. Özlediğimiz etkinlikleri yapmaya başlamayı umuyoruz” dedi.

“Bu dönemde de kitapların çöpe atılmamasını, derneğimize teslim edilmesini istiyoruz”

Denlikol, uzun zamandır gerçekleştirdikleri kitap kampanyalarına da değinerek yaptığı açıklamada “Okullar artık yavaş yavaş açılıyor. Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz kitap kampanyalarına büyük bir ilgi olmuştu. Aileler ve öğrenciler, okulların da kapanması ile birlikte kullanılan bazı kitapları çöpe atabiliyor. Bizler, yapmış olduğumuz kitap kampanyasında, kullanılan kitapları derneğimiz bünyesinde toplayarak ihtiyaç duyan öğrencilere veriyoruz. Bu dönemde de kitapların çöpe atılmamasını, derneğimize teslim edilmesini istiyoruz. Böylelikle bir başka öğrencinin de ders çalışabilmesine, bir sınavı kazanabilmesine katkı sağlayabiliriz. Kitap kampanyamıza tüm halkımızın katılmasını canı gönülden diliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.