DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kahveciler oyun istiyor ‘BÖYLE İŞİMİZ ÇOK ZOR’

Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısının ardından yeni normalleşme kararları açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında Kahvehane sahipleri 1 Haziran’dan itibaren 07.00-21.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet veriyor. Gölcüklü Kahvehane Sahipleri gazetemize yaptığı açıklamada, oyun yasaklarının kaldırılması gerektiğini vurgularken, ‘Böyle işimiz çok zor’ dedi.

Yıldız, ‘Oyun yoksa parada yok demek’

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Yıldız Kıraathanesi Sahibi Tuncay Yıldız, gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Bu süreçte en büyük darbeyi bizler yani kahvecilerin yediğini söyleyebilirim. Çoğu Kahvecinin ekmek kapısı olan dükkanını kapatmak ile karşı karşıya. Kovid-19 salgını öncesinde günde 600-700 bardak çay satardık. Şimdi ise esnaf, günde 50-60 anca satıyoruz. Ee bunun çoğu da masraf, çık işin içinden. Müşteriler ise oyunlarla stres atması için var. Bu süreçte kahvehaneleri açıp, oyunları yasakladığınızda biz esnaflara yine olumsuz yansıyor. Yani kahvelerde oyun olmassa büyük sıkıntı.’

‘Bizler paramızı oyundan kazanıyoruz’

Açıklamalarını sürdüren Tuncay Yıldız, ‘Bizler paramızı oyundan kazanıyoruz. Yani kısacası oyun yoksa parada yok demektir. Kirada olan ağabeylerimiz, kardeşlerimiz oyun olmadığı için çok zor durumdalar. Yetkililerin bu konuyla ilgili acilen bir yol bulmaları gerekiyor .Hatırlayın bir kaç hafta önce intihar eden kardeşlerimiz meslektaşlarımız oldu. Bunlar üzücü olaylar, bunların yaşanmaması için kahvehanelerde oyunun açılması lazım’ diyerek açıklamasını tamamladı.

Kahvehane Sahipleri, ‘Oyun yasakları yüzünden kahveler yüzde 75-80 oranında müşteri kaybediyor’

İlçemizde vatandaşlara hizmet veren diğer Kahvehane Sahipleri, ‘Oyunsuz kahveler olmaz. Oyun olmadıkça biz esnafların zarar etmesi devam edecektir. Kahvelerde oyun konusu kurallara göre serbest bırakılmalı. Bizler 15 aydır iş yapamadık. İş yapamamamıza rağmen, stopaj, vergi, kira ödemelerimizi yaptık. Aldığımız 5 bin lira bizi ne yazık ki kurtarmaz. KOSGEB esnaflara 3 yıl geri ödemesiz 75 bin lira kredi veriyor. Fakat bundan biz Kahveciler yararlanamıyoruz. Bize de bu kredinin verilmesini istiyoruz. Kredilerimizi 3 yıl sonra ödemeye başlayalım. Bu kredi biz esnafları oldukça rahatlatır. Kahvehanelere para kazandıran oyunlardır. Bu bir gerçek. Kahvelerde oyunlar belirli kurallar doğrultusunda serbest bırakılsın. Bizler zaten Covid-19 önlemlerimizi en üst düzeyde alıyoruz. Oyun yasakları yüzünden kahveler yüzde 75-80 oranında müşteri kaybediyor. Mesela eskiden bir günde 100 lira kazanıyorsak, bugün 25 lira kazanıyoruz’ diyerek isteklerini dile getirdiler.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.