• BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Kocaeli İlkleri Başarmış Bir İl

Foto Galeri 28.06.2021 11:17:27 0
Kocaeli İlkleri Başarmış Bir İl

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi öncülüğünde Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Kocaeli Kent Konseyi’nin destekleriyle hazırlanan‘Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşma Süreci’ çalışmalarının da bir parçası olan hedef, strateji ve uygulama araçları ile Kocaeli marka kimliğinin çerçevesi belirlenerek kentin turizm potansiyelinin her yönüyle ortaya çıkarılması amaçlanan ‘Kocaeli Turizm Şurası’Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen programa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yrd. Suat Yıldız, Sakarya Vali Yrd. Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü VeysalTipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Ümit İlbayı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Demirbaş, Siyasi Partilerin İl Başkanları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir BüyükakınŞura’nın detayları ve hedefleri hakkında konuşma yaptı.

Şuranın ilimize katkı sunması temennisinde bulunarak konuşmalarına başlayan Vali Seddar Yavuz; “Öncelikle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor, Şuramızın Kocaeli’mize ve Kocaeli turizmine katkı sunmasını gönülden temenni ediyorum.” dedi.

‘İlimizin Hava Kalitesi birçok şehirden çok daha iyi durumda’

İlimiz hakkındaki olumsuz algıları bertaraf etmemiz gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz;Geçmişte oluşmuş olumsuz bir algının gölgesinde turizm kenti olma iddiası ve ideali her şeyden önce çok değerli ve kıymetlidir.İlimizde faaliyet gösteren 111 fabrika bacasınıonline olarak takip ediyor, 13 istasyonumuzla hava kalitesini anlık olarak ölçüyoruz. Organize Sanayi Bölgelerimizde kimyasal ve biyolojik arıtmalar mevcut olup, 3 OSB’mizde atık su tekrar arıtılarak proses suyu olarak kullanılıyor. Büyükşehir Belediyemizin arıtma tesislerinden aldığıarıtılmış suları proses suyu olarak kullanan firmalarımız var.  Diğer taraftan bu şehirde bulunan bütün vidanjörlerin tamamı çipli. Nereden malzeme aldığını ve nereye bıraktığını anlık olarak takip edebiliyoruz. Hava kalitemizinbir çok şehirden çok daha iyi olduğunu size net olarak söyleyebilirim. Yapmamız gereken; eksikliklerimizi tamamlamak ve oluşmuş olumsuz algıları bertaraf etmektir.

İlimizin çok ciddi turistik ve kültürel değerleri olduğunu belirten Vali Yavuz; “Şehirler markalaşıyor. Her şehir bir veya birçok özelliğini öne çıkarıyor. Pandemide gösterdiki büyük metropoller etrafında aslında yeni bir oluşuma ihtiyaç var. Yapımı devam eden Kandıra yolumuzla ilgili kamulaştırma dahil sorunlar çözüme kavuştu ve yapımı çok hızlı ilerliyor. Diğer taraftan Şile-Ağva yolunun yapım çalışmaları var. Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte İstanbul’la aramızdaki mesafe neredeyse 25-30 dk geliyor. 15 milyonluk bir şehir. 10 milyonu aşan turizm potansiyeli ve beyaz yakalı ile iş dünyasının yoğun olarak bulunduğu Kocaeli ve bu insanların ikamet edeceği, zaman geçireceği, para harcayabileceği bir turizm sektöründen bahsediyoruz. Turizm sektörüne bakarken sadece yabancı misafir olarak bakmıyoruz. Metropolün hemen yanı başındabulunan ilimizde çok ciddi tarihi, turistik ve kültürel değerlerimiz var. Bu değerler hem Büyükşehir Belediyemizin, hem bizim yaptığımız çalışmalarla, restorasyon çalışmalarıyla, kazanımlarla bunları tekrar hizmete sunmaya gayret gösteriyoruz. Dolayısıyla böylesine potansiyeli olan bir yerde daha fazla turizm faaliyeti yapılabilir. Hizmet sektörünü daha fazla geliştirebiliriz. Hizmet sektörü analizini MARKA’ya yaptırdım. Hizmet sektöründe çok iyi değiliz yani bulunmamız gereken yerde değiliz. Sizlerin burada sunacağı katkı ve önerilerle yolumuza daha emin ve doğru adımlarla ilerleyebileceğiz.

Özellikle Otel, Konaklama ve Yeme İçme Mekanlarının Geliştirilmesi Gerekiyor

Reklamdan çok ağızdan ağıza tanıtımın daha etkin olduğunu vurgulanan Vali Yavuz;“Türkiye’de 17-18 milyon öğrenci var. Bilim, sanayi ve teknoloji üssü de bir Kocaeli var. Bilişim Vadisi gibi yada çok üst teknolojik fabrikalar gibi çocuk ve gençlerin ilgisini çekebilecek alanlarımız var. Özellikle bu konuda uzmanlığı olanların çalışmalarını arzu ederim. Yapılabilirliğini tartışılmalı. Alışılmış konuları konuşuyoruz, bugün burada daha farklı belki biraz bizi zorlayacak yani kamu otoritesini zorlayacak sonuçların çıkmasını da umuyorum. Bu süreç içerisinde gördüğümüz nokta şu ki; eğer biz Kocaeli olarak gelinen geçilen bir şehir, günü birlik çalışılan akşam terk edilen şehir vizyonundançıkıp; burası gelip geçilecek bir şehir değil, kalınacak, gezilecek bir şehir gibi buna uygun tanıtım stratejileri üzerinde yoğunlaşırsak çok daha olumlu sonuçlar alabileceğimizi düşünüyoruz. Doğru bir strateji, doğru bir tanıtımla, kentinizi iyi tanıyarak sorunlarımızı da bilerek bir vizyon ortaya koyabilirsek daha iyi bir noktaya gelebiliriz. Özellikle otel, konaklama ve yeme içme mekanlarının geliştirilmesi gerektiği konusunun da bütün yönleriyle tartışılması ve üzerinde çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yaptığımız bütün tanıtımların eninde sonunda insanların geldim, gördüm, mutlu oldum demesine bağlı. Nekadar reklam yaparsanız yapın ağızdan ağıza tanıtım dediğimiz bir şey var. Bunlar sizin yapabileceğiniz reklamlarıda büyük ölçüde sonuçsuz bırakabilir yada etkisini azaltabilir. Biz Kocaeli olarak kendimize güveniyoruz. Kocaeli Türkiye’de ilkleri başarmış yarında başka ilkleri başarabilecek bir potansiyele sahip. Çünkü kamu-özel sektör işbirliği ve üniversiteler bir takım halinde çalışmayı yıllarca başarmış bir şehirdir Kocaeli. Bu fevkalade önemli ve sinerji yaratan bir şey. Oyüzden el ele gönül gönüle çok daha güzel işler yapabiliriz. Böylesine güzel bir çalışmayı hazırladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza, çok kıymetli ekibine ve Şura’da görev alan katkı sağlayan herkeseteşekkür ediyorum.” diyen Vali Yavuz Şura’nınbaşarılı geçmesi ve önemli kazanımlar sağlaması temennisinde bulundu.

I Mean İt Ajans Başkanı Emral Yücel ile I MeanIt Ajans Türkiye Direktörü Nazlı Kayı’nın yaptıkları konuşmaların ardından Turizm Şura’sına katılan protokol üyeleri günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16