DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Özbaş, “Amasya Genelgesi: Yol göstericimiz, pusulamız, parolamızdır”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş Amasya Genelgesinin 102. Yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında “Kurtuluş Savaşımızın, bağımsızlık mücadelemizin dayanağı ve Cumhuriyetimizin kuruluş rotası Amasya Genelgesi; 102 yıl sonra dün, bugün ve her zaman yine yol göstericimiz, pusulamız, parolamızdır” dedi.

‘Atatürk’ün düşünceleri emperyalizmin vazgeçilmez hedefidir’

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş Amasya Genelgesinin 102. yıl dönümü yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi: ‘Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün devrim ve kazanımları, düşünce sistemi ve Türkiye Cumhuriyeti emperyalizmin vazgeçilmez hedefidir. Cumhuriyet Devrimi’nin tüm kazanımları birer birer yok edilirken; siyasilerden güç alan karanlık kesimler; Milli Kurtuluş Savaşımıza ve Milli Kahramanlarımıza, alçakça söylemlerle saldırmaktadırlar. Devleti yönetenlerin gözleri önünde cereyan eden hain saldırılar, milletimizin geleceği ve devletimizin varlığı açısından kaygı vericidir’ dedi.

‘Asıl endişe verici olan ise budur’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Özbaş, ‘Siyasi iktidarlar; Cumhuriyet’in kazanımlarını ve Cumhuriyet’in temel niteliklerini bizzat yok ederek ya da yok etme çabalarını destekleyerek, aslında, emperyalizmin bu coğrafyadaki planlarını desteklemiş olmaktadırlar. Atatürk Devrimi’nin yaşamsal önemdeki ilke ve değerlerini, çağdaşlaşma hedefini terk eden siyasi iktidarlar; kalpaksız Kuvayı Milliyeci Uğur Mumcu Mumcu’nun ve Kurucu Genel Başkanımız, Devrim ve Demokrasi Şehidimiz Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ifadeleriyle hafızalara kazıdığı “tarikat, ticaret, siyaset ve mafya” ilişkiler ağının rahatsız edici, tiksindirici ve utandırıcı örnekleriyle yüzleşmemize neden olmuşlardır. Bunun en büyük nedeni, Atatürk Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin temel niteliklileriyle hesaplaşma zihniyetidir. Bu mantık içinde “ulusal çıkar” ve “millet bilinci” yoktur. Asıl endişe verici olan ise budur.’

‘Amasya Genelgesi; bir devrim bildirgesi, bir direniş çağrısıdır’

Özbaş, ‘Büyük Türk Devrimi’nin, yani, Atatürk Devrimi’nin dayanağı Amasya Genelgesi’nden 102 yıl sonra bugün de benzer sorunları milletçe yaşamaktayız. Amasya Genelgesi; bir devrim bildirgesi, bir direniş çağrısıdır. Kurtuluş mücadelesi, milletimizin azim ve kararlılığı üzerine inşa edilmiştir. Bugün de aynı inanç ve kararlıkla haykırıyoruz: “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Bu inanç ve azimle Büyük Türk Milleti’ne sesleniyoruz: Yaşadığımız kaostan, sıkıntılardan Atatürk’ün Millet Egemenliğine dayalı demokratik parlamenter sistemini yeniden var ederek kurtulabileceğimiz açıktır. Başarmanın tek yolu Cumhuriyetçi kesimlerin ve kurumların kayıtsız şartsız güç birliği yapmasıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği; demokratik parlamenter sistemin yeniden inşası için yasal ve demokratik zeminde mücadelesini aralıksız sürdürecektir. Amasya Genelgesi’nin 102. yıl dönümü kutlu olsun’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.