DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Pandemi nedeniyle ertelenen nikahlar kıyılmaya başlandı GÖLCÜK’TE NİKAH PATLAMASI VAR

Pandemi nedeniyle ertelenen nikahlar kıyılmaya başlandı

GÖLCÜK’TE NİKAH PATLAMASI VAR

Tüm dünya gibi ülkemizi de derinden etkileyen Covid-19 pandemisi evlenecek olan çiftleri de oldukça etkiledi. Pandemi nedeniyle ileri bir tarihlere ertelenen nikahların yanı sıra tam kapanma uygulamasının sona erdiği 17 Mayıs tarihinden itibaren ilçemizde yoğun bir şekilde nikah törenleri yapılmaya başlandı. Gölcük Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Memurları Hikmet Gencer ve Mesut Ayrancı, nikah işlemlerini çok yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade ettiler.

 Coronavirüsle mücadele kapsamında, geride bıraktığımız Nisan ayında vaka sayılarının artması nedeniyle tam kapanma uygulamasına geçilmiş, bu uygulama 17 Mayıs tarihine kadar devam etmişti. Bu tarih itibariyle, hafta sonlarında uygulanan kısıtlamalardan ötürü oldukça yoğun bir şekilde nikah kıyılmaya başlandı. Çiftlerin başvurusunun ardından yapılan işlemler neticesinde nikahlar kıyılırken sayının oldukça yüksek olduğu gözlendi. Gölcük Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Memurları Hikmet Gencer ve Mesut Ayrancı, “17 Mayıs’tan sonra nikah başvurularında ciddi bir artış var. Cumartesi günü uygulana yasağın kalkmasıyla birlikte ve düğünlere izin verilmesini ardından başvurular daha da artarken gün içerisinde oldukça fazla nikah işlemi uyguluyoruz” dediler.   

17 Mayıs’tan bu güne kadar 100 nikah kıyıldı

Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda bulunan Evlendirme Dairesi’nde hizmetlerini sürdüren nikah memurları Gencer ve Ayrancı, “17 Mayıs tarihinde tam kapanmanın sona ermesinin ardından yapılan nikah sayısında artış olduğunu gözlemleyebiliyoruz. O tarihten 12 Haziran Cumartesi gününün sonuna kadar yaklaşık olarak 100 nikah işlemi yaptık.  Çiftlerin birçoğu, Pazar günleri de nikah kıyılabilmesi açısından kısıtlamaların kalkmasını beklediğini dile getiriyor. Bu kısıtlama kalkarsa Cumartesi günlerinde oluşan yoğunluk da azalabilir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.