DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SINAVI TEDBİRLERİ BASIN DUYURUSU

KOCAELİ VALİLİĞİ 2021 (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

SINAVI TEDBİRLERİ BASIN DUYURUSU

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi için Valiliğimiz Koordinasyonunda alınan tedbirler aşağıya çıkarılmıştır. 

SINAVIN ADI

SINAV TARİH VE SAATİ

SINAV
SÜRESİ

  NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNİN AÇIK OLACAĞI İLÇELER VE SAATLER

2021-Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT)

26 Haziran 2021 Cumartesi 10.15

135 dk.

İzmit-Çayırova- Kartepe-Başiskele-Darıca- Derince-Gebze- Karamürsel-Gölcük- Körfez İlçe Nüfus Müdürlükleri
07.00-17.00
2021-Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testi (AYT)    27 Haziran 2021 Pazar 10.15

 
180 dk.

 
İzmit-Çayırova- Kartepe-Başiskele-Darıca- Derince-Gebze- Karamürsel-Gölcük- Körfez İlçe Nüfus Müdürlükleri
07.00-15.30

2021- Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yabancı Dil Testi (YDT)27 Haziran 2021 Pazar 15.45120 dk
  1. Sınav merkezlerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan öğrencilerin sınav merkezlerine ulaştırılmasında ihtiyaç duyulduğu takdirde güvenlik güçleri araçları ile adayların sınav binalarına ulaşmasında yardımcı olacaktır.
  2. Sınav yapılacak okullarda görev alacak güvenlik personellerinin sınav saatinden 2,5 (iki buçuk) saat önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları sağlanacaktır.
  3. Sınavların güven, huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak ve dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla sınav yapılacak ilçelerin mülki sınırları içerisinde 25 Haziran 2021 Cuma Günü saat 19.00′ dan itibaren sınav bitim saatine kadar araçların klakson çalmaları, her türlü resmi, özel törenler vesilesi ile dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması nedeniyle konvoy oluşturulması, inşaat işleri ve hafriyat taşımaları, gürültü meydana getirecek her türlü faaliyetlere izin verilmeyecek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve İl/İlçe Emniyet Müdürlükler: tarafından gerekli tedbirler alınacak, bu tür faaliyetlerde bulunanlar herhangi bir talimat beklenmeksizin engellenecektir.
  4. Sınav yapılacak okulların bahçelerine sınav evraklarını taşıyan araçlar dışında hiçbir araç alınmayacaktır.
  5. Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, YKS sınavına katılmak/görev almak üzere özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kişilerin görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacaktır.
  1. Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 27 Haziran 2021 Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınları 05.00-19.00 saatleri arasında durumlarını belgelendirmek (görevli ya da aday giriş belgesi) kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.
  2. 27 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler ve fotoğrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla), 07.00-18.00 saatleri arasında açık olabileceklerdir. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacaklardır.
  3. Adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak, okul bahçelerinin önlerinde kümelenmenin önlenmesi, maske takılması ve sosyal mesafeye uyulması için gerekli tedbirler alınıp, uyarılarda bulunulacaktır.
  4. Nüfus cüzdanını kaybeden adaylar, sınava giriş belgesi ve 1 adet biyometrik fotoğraf ile sınavların başlama saatinden önce anne veya babası ile birlikte müracaat etmeleri halinde yukarıdaki tabloda belirtilen gün ve saatlerde açık olacak olan İlçe Nüfus Müdürlüklerinden Geçici Kimlik Belgesi alabileceklerdir.
  5. Sınav yapılacak binalar ile engelli bireylerin sınava gireceği binaların güzergahlarına mutlaka belediyelerce yönlendirme levhaları konulacaktır.
  6. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Umuttepe Kampüs bölgesinde, Yahya Kaptan ve İzmit Merkezde yeterli sayıda çekici hazır bulundurulacak, diğer ilçelerde de aynı tedbirler alınacaktır.
  7. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İzmit, Çayırova, Kartepe, Başiskele, Darıca, Derince, Gebze, Gölcük Karamürsel ve Körfez Zabıta Müdürlüklerince sınav süresince trafik ve emniyet tedbirlerinin uygulanması aşamasında emniyet güçlerine gerekli destek verilecektir.
  8. YKS ye girecek öğrencilerin sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sınavın yapılacağı İlçelerin Belediyeleri, İSU Genel Müdürlüğü, İl Telekom Müdürlüğü, SEDAŞ Dağıtım Şirketi ve İZGAZ A.Ş tarafından genel arızalar dışında bakım ve onarım için kazı yapılmasına müsaade edilmeyecektir.
  9. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve belediyelerin zabıta müdürlüklerince trafik akışını kesecek, yavaşlatacak şekilde herhangi bir düzenleme ve çalışma yapılmayacaktır.
  10. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergâhlarına ek seferler konulacak, sınava giriş belgesi ile sınav görevli belgesi ibraz edenlerden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
  11. Sınav yapılan yerlerin etrafında güvenliği sağlamak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yeterli sayıda mobilize ekip görevlendirilecektir.

Sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacaktır. Bu bağlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek, sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecektir.

Sınavlara giren tüm adaylara başarılar dileriz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

                                                    KOCAELİ VALİLİĞİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.