DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Vali Seddar Yavuz bir yılını değerlendirdi ‘KOCAELİ’YE YAKIŞAN ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK’

09.06.2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kocaeli Valiliğine atan Vali Seddar Yavuz, ilimizde geçirdiği bir yıllık görevi süresince; pandemiden sosyal projelere, eğitimden asayişe, ilimizdeki yatırım ve hizmetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu İl İdare Şube Başkanları toplantısını gerçekleştirdi.

Valilik Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı ve  Kurum Müdürleri katıldı.

Vali Yavuz, ‘Kocaeli’de görev yapmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum’

Marmara’nın ve Türkiye’nin gururu, sanayi ve teknolojinin kalbi Kocaeli’de göreve başladığım 18 Haziran 2020’den bu yana 1 yılı tamamlamanın onurunu ve mutluğunu yaşıyorum diyerek sözlerine başlayan Vali Yavuz: Geride bıraktığımız 1 yıl içerisinde; şehrimizde ortak aklı, istişare kültürünü ve birlikte yönetim anlayışını en güzel şekilde vermek suretiyle şehrimizin zaten var olan potansiyelini birlikte daha iyi noktalara ulaştırmak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizle, üniversitelerimizle, odalarımızla, STK’larımızla, OSB’lerimizle işbirliği ve koordinasyon içerisinde gayretli bir çalışma ortaya koyduk.Yine bu süre zarfında, 32 yıllık meslek hayatımda olduğu gibi, erişilebilir bir Vali olma ve Devletin şefkatini ve kudretini vatandaşımıza sunma çabasıyla; sevginin hakim olduğu, hesap verilebilir, şeffaf bir devlet anlayışını en iyi şekilde tesis etme gayreti içerisinde olduk.”

‘915 Bin 950 Doz Aşı yapıldı’

Pandemi ile mücadelede yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunarak, aşı çalışmalarına ilişkin verileri de paylaşan Vali Yavuz: Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid 19 salgınıyla yoğun bir mücadele ortaya koyduk. Özellikle pandemi ile ilgili başta vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, emniyet ve jandarma birimlerimiz, bölge ve il müdürlerimiz gerçekten özveriyle çalıştılar. Bu başarıda siz değerli arkadaşlarımın özverili çalışmalarının altını bir kez daha çizmek ve teşekkür etmek istiyorum. Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti devletinin son 20 yılda başta sağlık olmak üzere sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirdiğini pandemiyle bir kez daha anlamış olduk. Dünyanın çok az karşılaştığı bu tür sınama, meydan okuma ve denemeler aslında siyasal sistemlerin ne kadar dayanıklı olup olmadığını da gösteren en önemli hususlardır. Dolayısıyla bugün gelmiş olduğumuz noktada şükürler olsun ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hem pandemiyle mücadele ederken, özellikle son dönemde gerçekleştirmiş olduğu hamlelerle kendisini 21. Yüzyılın bütün risklerine daha iyi hazırladığını, daha iyi bir konuma geldiğini de memnuniyetle görüyoruz. Eğer insanları yetiştiremiyor, erdem ve ahlak oluşturamıyor ve İrfanlı insanlar yetiştiremiyorsanız, kurduğunuz sistemlerin hayatta kalabilmesi, yaşayabilmesi de mümkün değildir. Bu bağlamda özellikle sağlık çalışanlarımıza en büyük teşekkürü de etmek istiyorum. Çünkü birçok insanın birçok ülkede yalnızlığa ve ölüme terk edildiği dünyada, sağlık çalışanlarımız büyük bir fedakârlık ile hastalarımızı tedavi etmiş, evlerine kadar ilaçlarını götürmüş ve bugün de seyyar olarak her tarafta aşı yapıyor hale gelmiş bulunmaktadırlar.Bugün itibariyle 915 bin 950 doz aşı yapıldığını söylemek isterim. İnanıyorum ki bu rakamı biraz daha yukarılara çekebiliriz. Demek ki sadece hastane yapmak, en modern sistemleri kurmak değil; hastanede kurumları, kuruluşları işletecek insanları da yetiştirmiş olmanın gururunu da hep beraber paylaşıyoruz. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımıza huzurunuzda bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum.”

‘3 Bin 287 vatandaşımızı yurtlarda misafir ettik’

KYK yurtlarının kullanılmasının salgının yayılım hızını düşürmede çok etkili olduğunun altını çizen Vali Yavuz:Bugüne kadar 3 bin 287 vatandaşımızı yurtlarda misafir ettik. Yine milletimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi insani değerler, sevgi, yardımlaşma ve dayanışma duygusudur. Bunu ortaya çıkaran Vefa Sosyal Destek Gruplarımız tarafından 647.318 talep yerine getirilmiştir.Ve yine 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olup evde bakım ve sağlık hizmeti 757.577 kişimize kesintisiz olarak yürütülmüştür.”

‘4700 aileyi ziyaret ederek, sorunlarını çözdük’

Devletle vatandaşın kucaklaşması, devletle vatandaş arasındaki buzların eritilmesine vurgu yapan vedevletin millet için var olduğunu belirten Vali Yavuz:Bunu yapabilmek için de valililerimizin ve kaymakamlarımızın toplumun dezavantajlı gruplarıyla her daim buluşuyor olması gerekir. Özellikle kanları ve canlarıyla aziz milletimize ve devletimize fedakârlıkta bulunmuş şehitlerimizin aziz hatıralarının, emanetlerinin gönüllerinin alınması, sahip çıkılması; vücutlarındaki yaraları onur abideleri olarak taşıyan kahraman gazilerimizin gönüllerinin alınması ve toplumun dezavantajlı gruplarından olan engelliler, yaşlılar, öksüzler, yetimler ve ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan vatandaşlarımızın devletin sıcak elini ve şefkatini görmeleri herhâlde vali ve kaymakamların olmazsa olmaz en önemli görevleri arasında bulunuyor. 2004 yılından bu yana yürüttüğümüz ‘GönüldenGönüle Projesi’ kapsamında yoğun bir çalışma ve mesai harcanmıştır.Kocaeli’de bir yılda eşimle birlikte 842 aileyi bu süre içerisinde bizzat evlerinde ziyaret ederek çeşitli sorunlarını çözmüş bulunuyoruz.Kaymakam arkadaşlarımızın ve eşlerinin büyük bir fedakârlık göstermeleriylebugün itibariyle 4 bin 700 aileye ulaşmış bulunuyoruz. İnşallah kaymakamlarımızdan ve kıymetli eşlerinden aldığımız ışıkla, moralle bu yıl içerisinde 10 bin aileye ulaşabileceğimizi memnuniyetle değerlendiriyorum. Devletin imkânlarını kullanmak bir tarafa özel sektör kuruluşlarını da yine bu sistemin içerisine dâhil etmeye devam ediyoruz.”

‘10.748 Çocuğumuzun 5 Bin 197 Hamisi bulunuyor’

Dezavantajlı grupların ya da gruplara ait çocuklarımızın geleceğini, önemli sorunlardan bir tanesi olarak gördüğünü belirten Vali Yavuz, ÖNEM projesinde çalışmalarımızı arttıracağız dedi. Sözlerin devamında ise Vali Yavuz: “Biz bunlara özellikle bir etiketleme olmaması açısından Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele projesi adını koyduk. Bu proje, özü itibariyle sevgi ve şefkat yoksunluğu bulunan, anne ve babası ayrılmış, sosyal ekonomik olarak dezavantajlı gruplar, farklı sosyolojik gruplar, rehberlik servislerin tespit ettiği başka sıkıntılar olmak üzere esasında bir nevi sosyal psikolojik desteğe ihtiyacı olan çocuklarımızın tespiti ve bu çocuklarımıza yönelik alacağımız tedbirleri içeren bir faaliyet programıdır. İhmal ve istismar edilmeden o çocuğu bulmalıyız. Dolayısıyla bir önleyici tedbir projesi olan bu projeye bugün itibariyle 25 bin çocuğumuzu tespit ettiğimizi ve 786 okulumuzda eğitim gören çocuklarımızla birlikte çok önemli faaliyetler yürüttüğümüzü söylemek isterim. Bugün itibariyle 10.748 çocuğumuzun 5 bin 197 hamisi bulunuyor. Bu süreçte özellikle pandemi nedeniyle çok üzerinde duramadığımız ama özellikle 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılında daha fazla üzerinde duracağımız çalışmalardan bir tanesi bu grup olacaktır. Benim kanaatime göre, 50 bin civarında öğrencinin olabileceğini tahmin ediyorum. Bu çocuklarımıza başta sevgi ve şefkat açığı olmak üzere her türlü ekonomik, sosyal ve psikolojik destekleri vereceğimizi ve belirlediğimiz 19 alt proje başlığı altında bu çocuklarımızla daha fazla zaman geçirebileceğimizi ve böylelikle çocuklarımızın kişilik gelişimi, sorun çözme becerisi, değerler eğitimi başta olmak üzere toplumla entegrasyonu arttıracak çalışmaları hep birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

 Güvenlik tedbirlerinde taviz veremeyiz

Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın dikkatli çalışmalarıyla suçun önlenmesi bakımından önemli neticeler aldık diyen Vali Yavuz, birçok suç çeşidinde%50’ye yakın azalmalar olduğunu görüyoruz dedi. Emniyet ve Jandarma teşkilatına teşekkürlerini ileten Vali Yavuz, “güvenlik hizmeti sağlık hizmeti gibidir; yokluğunda dikkat çeker, varlığında belki rahatsız eder. Bu yüzden de güvenlik tedbirlerinden taviz veremeyiz, güvenlik tedbirlerini en etkin bir şekilde almaya devam edeceğiz.

Şunu kabul etmemiz gerekir ki pandemi döneminde güvenlik tedbirlerinin arttırılmış olması bir gereklilik hatta bir zorunluluktur; bir seçenek, tercih değildir. Özellikle gençliğimizi, geleceğimizi karartan, zehirleyen alçak uyuşturucu çetelerine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Bir yılda bir tona yakın eroin, 4 ton üzerinde esrar maddesi bu şehirde ele geçirilmiş ve binlerce evladımızın hayatı kurtarılmıştır. Bu bakımdan güvenlik birimlerimizin görünür ve caydırıcı etkin önleyici tedbirlerine süratle devam edeceğiz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.