DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Vekil Şeker Derince’de tapuların teslim edildiğini açıkladı

 AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, Derince ve Körfez ilçelerinde çalışmaları devam eden toplulaştırma çalışmaları hakkında istişare ve değerlendirme bulunmak üzere DSİ 1.Bölge Müdürü Yüksel Tazegül’ü ilimize davet ederek bir toplantı gerçekleştirdi.

   Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya DSİ 1.Bölge Müdürü Yüksel Tazegül, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, DSİ bölge müdürlüğünde görevli ilgili şube müdürleri, müteahhit firma yetkilileri ve toplulaştırma çalışmaları yapılan mahalle muhtarları hazır bulundu.

DERİNCE İLÇESİNDE 7 MAHALLEDE TAPULAR TESLİM EDİLDİ

   Yapılan toplulaştırma çalışmasından çiftçimizin kazançlı çıkacağını ifade eden Kocaeli Milletvekili Şeker; 

”Çiftçimizin dağınık halde bulunan ve ekonomik açıdan tarımsal işletmeye uygun olmayan büyüklükteki tarlalarının verimlilik durumları dikkate alınarak uygun büklüklere çıkarılıyor. Oluşturulan bu yeni tarlaların tesviye edilmesi, yol ve su kanallarını yaparak çiftçimizin daha çok kazanç elde etmesi adına çalışmaları sürdüren DSİ 1.Bölge Müdürü Yüksel Tazegül Bey’e, beraberindeki heyete ve işi yapan firmaya teşekkür ederim. Yaklaşık 25 milyon TL bedelle ihalesi yapılan Derince ilçemizde 7, Körfez ilçemizde de 8 mahalleyi kapsayan toplulaştırma çalışmalarında Derince ilçemizde sona doğru gelindi. Körfez ilçemizde çalışmalar devam ediyor.” dedi.

YÜZDE 90’NIN ÜZERİNDE MEMNUNİYET VAR

   AK Parti Derince İlçe Başkanlığı’nın yapmış olduğu programlar çerçevesinde muhtarlardan gelen talepler üzerine bu toplantının düzenlendiğini ifade eden Şeker, “Yapılan toplantıda muhtarlarımızı, belediye başkanımızı, meclis üyelerimizi tek tek dinledik. Derince ilçemizin Tahtalı, Geredeli, Terziler, Çavuşlu, Toylar, Kaşıkçı ve Karagöllü mahallelerini kapsayan toplulaştırma projesinde toplamda 8350 hektarlık alanda çalışmalar yapılmış ve bu çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızda yüzde 90’ların üzerinde bir memnuniyetin olduğunu görmek bizleri sevindirdi. Bu memnuniyet Kandıra bölgesinde yapacağımız toplulaştırma projesi için de bizleri ümitlendirdi. ” 

EKSİKLER EN KISA ZAMANDA GİDERİLECEK

“Daha az zaman, iş gücü ve sermaye ile üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarımsal işletmelerin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmek amacı ile yapılan toplulaştırma çalışmalarında, çalışma sonlandıktan sonra bazen arazi şartlarına göre yeni ihtiyaçlar hasıl olabiliyor. Yapılan toplantıda muhtarlarımızın dile getirdiği bazı ufak eksiklikler firma ve DSİ yetkilileri tarafından not alındı. Bizler de bu eksikliklerin en kısa sürede tamamlanmasını istedik. Proje dışı yapılacak yol ıslah çalışmalarında derince belediye başkanımız Zeki Aygün Bey’in vereceği katkı için de şimdiden teşekkür ediyorum.”

KÖRFEZ İLÇESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

   ” Körfez ilçemizde Cuma, Çıraklı, Himmetli, Osmanlı, Karayakuplu ve Kutluca mahallelerini kapsayan ve toplamda 6250 hektarlık alanda yapılacak olan toplulaştırma projesinde çalışmalar devam ediyor. Cumaköyü mahallesinde tamamlanan tapu tescil işlemleri sonrası hak sahiplerine tapular verildi. Çıraklı mahallesinde proje kapsamında oluşan yeni tarlaların tescil işlemleri, Himmetli mahallesinde ise kadastro kontrol işlemleri devam ediyor. Osmanlı ve Karayakuplu’da ise 1.Askı süreci devam etmekte olup, Kutluca’da ise 1.Askı hazırlık süreci devam etmekte.” 

OLUŞTURULAN KÜÇÜK TARLALAR TARIM DIŞI KULLANIMI TEŞVİK EDER

   “Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bakan Bey’e de konuyu aktardım. Toplulaştırma çalışmaları sonrasında oluşturulan tarlaların optimal büyüklükte olmasını örneğin beş dönümün altında tarla büyüklüğünün olmaması gerektiğini ifade ettim. Aksi halde oluşturulan küçük tarlalar, tarım dışı kullanımı teşvik eder ve böylelikle toplulaştırma çalışması maalesef amacına uygun yapılmamış olur. Bu konuda yasal bir düzenlemenin de yapılması gerektiğini düşünüyorum.

   Son olarak şunu ifade etmeliyim ki; DSİ 1.Bölge Müdürümüze aktardığımız eksiklikleri gidermek için bu ay sonuna kadar keşif çalışmalarını tamamlama ve gerekli önlemleri alma konusunda kendisinden söz aldık. Bu şehrin bir vekili olarak vatandaşlarımızdan gelen talepler her zaman en büyük önceliğimiz. Bu sebeple yaptığımız çalışmalarda her daim çözüm odaklıyız ve bunun için de her zaman müdürümüzden muhtarımıza her kademedeki vatandaşımızı sürece dahil edip en kısa zamanda sonuca ulaşmayı hedefliyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile vermiş olduğu destekler doğrultusunda elde edilen tarımsal hasıla ile Avrupa’da lider konuma gelmemizi sağlayan Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tarımda kalkınma adına emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.