DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay, ‘Ailemiz olmasaydı bizler yaşayamazdık’

İlçemizin sevilen ve tecrübeli esnaflarından Osman Ay, Aile kavramının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Unutmayın aile sevginin en güçlü halidir’

Ay, ‘Aile demek yardıma muhtaç duyduğumuzda bizlere yardim eden dertlerimizi anlattığımız ve sorunlarımızı çözen insanlar demektir. Ailemizin  bizim hayatımızdaki önemi çok fazladır. Eğer onlar olmasaydı bizler yaşayamazdık. Bu nedenle onları sevmeli ve saymalıyız.Ailemiz bizleri sever ve korurlar.Her insanin aile sevgisine ihtiyacı vardır.Unutmayın aile sevginin en güçlü halidir.Ailemizin bizler için değerini bilmeli ve onları küçük görmemeliyiz. Çünkü onlar her zaman bizim iyiliğimiz için uğraşır ve hep bizim için en iyisini isterler.Ailemiz bizlere şefkatle yaklaşır ve bizleri sevip korurlar.Ailemiz bizleri çok severler.Ailemiz sayesinde şu anda güzel bir yaşam sürdürebiliyoruz.’

‘Bizler ailemize çok şey borçluyuz’

Açıklamalarını sürdüren Osman Ay, ‘Fakat eğer onlar olmasaydı yaşamımızda hep neşesiz sevgisiz ve mutlu olmayı bilmeyen insanlar olarak yaşardık. Bizler ailemiz olduğu için çok şanslıyız. Bizler ailemize çok şey borçluyuz.   Bizler ailemizi sevmeli saymalı ve onlara of bile dememeliyiz. Ailemiz bizler için her türlü belayı göze alırlar.Ailemiz bizler için kendi canlarını feda ederler.Ailemiz bizler için kendi canlarını feda ederler.Onlar hep bizim iyiliğimiz için uğraşırlar’ dedi.

‘En güzel Liman Aile’

Osman Ay, ‘Aile ortamı samimidir .En doğal olduğumuz iyi hissettiğimiz yerdir.  Aile sevgi yuvasıdır. Aile bağlılıktır. Aile sadakattir. Aile olmak insani değerlerin yaşatılmasını sağlamaktır.Aile toplumun can evidir. Aile olmadan eğitim olmaz. Ailesiz Toplumlar yok olmaya mahkumdur. Her aile bir tarihtir. Hatta okumasını bilene göre bir destandır. Aile Hayatının güzelliği gibi hiçbir şey yoktur. Bir ülkede aile yapısı ne kadar sağlıklı ise o ülkede o derece gelişmiş demektir. Gerçek olan tek bir bağ bilirim. O da Aile Bağı. Geri kalanı sadece ayak bağı.  Yokluğunu dolduramayacağımız tek şey ailedir.Ailesine bağlı olan vatanına da bağlı olur. Sizin hayırlı olanınız efradına hayırlı olanınızdır. İçinde saygı ve sevginin hakim olduğu ev küçükte olsa hiçbir zaman dar gelmez.

  Osman Ay,markete gelen müşterilerine kahve lavaş ekmeği  Allah lafzi yazılı levhalardan  ve ev maketlerinden hediye etti.Ve aile bulunmaz bir nimet dedi bu değerli nimetin kıymetini bilelim diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.