DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Birlik Et’in işletmecisi Ersin Çokgezer, ‘ET FİYATLARININ DÜŞMESİ BESİ MALİYETLERİNİN DÜŞMESİNE BAĞLI’

Gölcük’te 5 yıldır merkez mahallesi 38. Sokak no 23 adresinde hizmet vermekte olan Birlik Et’in işletmecisi Ersin Çokgezer “Üretim maliyetlerinin artması et fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Türkiye’de et fiyatlarının düşmesi için besi maliyetlerinin düşmesi gerekiyor” dedi.

“Karkas etin fiyatı geçtiğimiz yıl 38 lirayken bu sene 47 liraya yükseldi”

Ülkemizde son zamanlarda besi çiftliklerinde yetişen büyük ve küçük baş hayvanların besi maliyetlerinin artması et fiyatlarını ciddi anlamda etkiledi. Geçtiğimiz yıl 50 -55 lira olan Kıyma 70 liraya, 55-60 lira olan kuşbaşı ise 75 liraya kadar yükseldi. Besi fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle et fiyatlarına her geçen gün zam geldiğini ifade eden Çokgezer, “Türkiye’de besi maliyetleri her geçen yıl daha da artıyor. Karkas etin fiyatı geçtiğimiz yıl 38 lirayken bu sene 47 liraya yükseldi ve et tezgaha gelene kadar % 25- 30’unu fire vererek geliyor. Türkiye’de et fiyatlarının düşmesinin tek yolu yerli besiye destek olunmalı ve besi maliyetlerinin  düşmesi gerekiyor. Yani karkas et bize ne kadar uygun gelirse bizde et fiyatlarını o kadar uygun yaparız” dedi.

“Etlerimiz Konya ve Bilecik’ten  geliyor”

Birlik Et olarak tezgahlarına  koyacakları  etleri özenle seçtiklerini ifade eden Çokgezen “Etlerimiz Konya ve Bilecik’ten  tamamen yerli doğal beslenmiş hayvanların etleri geliyor. Etlerimizde helal kesim sertifikası, mezbaha kesim belgesi ve sağlık raporları ile birlikte geliyor. Etlerimiz haftada bir gün geliyor. Tavuklarımızı yine aynı şekilde Bolu ve İzmir’den geliyor ve onlarda da helal kesim sertifikaları bulunuyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.