DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Esnaf Kefalet’te kongre yapıldı ÜYELER MISIRLIOĞLU’DAN MEMNUN

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi bugün Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Musa Mısırlıoğlu ile Musa Yurduseven’in yarıştığı kongreyi Musa Mısırlıoğlu kazandı.

Kongreye yoğun katılım sağlandı

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, bugün Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda olağan genel kurulunu düzenledi. Kongreye mevcut Başkan Musa Mısırlıoğlu ve yönetimi, Başkan Adayı Musa Yurduseven ve yönetimi, kooperatif üyeleri katılım gösterdi.

Kooperatifin 2018, 2019 ve 2020 yıllarına ait yönetim kurulu çalışma, denetim ve hesap raporları oybirliği ile ibra edildi

Kongrenin ilk gündem maddesinde divan kurulu oluşturuldu. Divan kurulu başkanlığına Faruk Demir, başkan yardımcılığına Kemal Erol, Katip Üyeliğine ise Ömer Küçükateş seçildi. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu. Sonrasında gündem maddelerine geçildi. İkinci maddede “Kooperatifin 2018, 2019 ve 2020 yıllarına ait yönetim kurulu çalışma, denetim ve hesap raporları (bilanço ve gelir – gider tabloları) okundu. Raporlar, oy birliği ile ayrı ayrı ibra edildi.

Gündemin diğer maddesinde “14 Kasım 2018 tarih ve 2018/09 sayılı TESKOMB genelgesi kapsamında gecikme faiz oranının yüzde 20’ye düşürülerek uygulanması” konusu, genel kurul üyelerinin oylarına sunuldu. Bu madde, oybirliği ile kabul edildi. Bir diğer maddede “13 Temmuz 2020 tarih ve 2020/17 sayılı TESKOMB genelgesi çerçevesinde, 13 Temmuz 2020-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında uygulanan ve 17 Mart 2021 tarih ve 2021/07 sayılı TESKOMB genelgesi çerçevesinde, 18 Mart 2021 – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında uygulanan, daha sonra 29 Nisan 2021 tarih ve 08 sayılı genelge ile uygulama tarihi 31 Temmuz 2021’e kadar uzatılan takipteki alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında yapılandırılan alacakların genel kurulun bilgi ve onayına sunulması” konusu görüşüldü. Söz konusu madde üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Sonraki gündem maddesinde “Kooperatif ana sözleşmesinin 66. maddesi değişikliğinin görüşülerek karara bağlanması” konusu, kongre üyeleri arasında görüşüldü. Bu gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

Bir sonraki maddede “2021, 2022 ve 2023 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2024 yılında yapılması hususunun görüşülerek karara bağlanması” görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde “Yönetim kurulu (3 yıl için 5 asil ve 5 yedek) ve denetim kurulu üyeleri (3 yıl için 2 asil ve 2 yedek) ile bölge birliği temsilcilerinin (3 yıl için 3 asil ve 3 yedek) seçimi” görüşüldü.  Bu gündem maddesinde üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde “2021, 22 ve 2023 yılları tahmini bütçelerinin ayrı ayrı görüşülerek karara bağlanması” konusu genel kurul üyelerine sunuldu. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin devam eden maddesinde “Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine 2021, 2022, 2023 yıllarında ödenecek aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesi” konusu görüşüldü. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 11. maddesinde “Kooperatif tarafından icra yolu ile alınan Kocaei ili Gölcük ilçesi Hisareyn köyünde bulunan 27 pafta 869 parselde kayıtlı bahçeli evin asgari 225 bin TL bedelle gazete ilanı ve açık arttırma usulü ile satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi; Kocaeli ili Gölcük ilçesi İrşadiye köyü Ortadere mevkiinde bulunan G23-c-11-c-2-a pafta 114 ada 13 parselde  bulunan 6.067,01 metrekare tarlanın asgari 180 bin TL bedelle gazete ilanı ve açık arttırma usulü ile satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi; Kocaeli ili Gölcük ilçesi Dumlupınar Mah. 34 pafta 231 ada 5 parselde bulunan 268,65 metrekare arsanın asgari 150 bin TL bedelle gazete ilanı ve açık arttırma usulü ile satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi” konusu görüşüldü. Gündemin son maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

İki başkan adayı da konuşma yaptı

Seçimde iki başkan adayı; Musa Mısırlıoğlu ve Musa Yurduseven, adaylıklarını açıkladı. İlk olarak mevcut Başkan Musa Mısırlıoğlu’nun listesi, ardından bir diğer başkan adayı Musa Yurduseven’in aday listesi okundu. Ardından seçim öncesinde iki başkan adayı konuşmalarını yaptı.

Yurduseven, ‘Tek gayem esnafımıza hasret kaldığı güler yüzlü hizmeti sunmak’

İlk olarak konuşmasını yapan Başkan Adayı Musa Yurduseven, “Başkan Adayı Musa Yurduseven, yaptığı konuşmada, ‘bu salonu bu sevdayı görünce sadece şunu söylemek istiyorum. Hoş bulduk; Gölcük Esnafı ve ortakları bu güzelliğe layıktır. Ama çok iyi biliyorum ki ben buraya şerefle, şevkle ve arzuyla üstlendiğim başkan adaylığını sadece 1 dönem yaparak, daha sonra gençlerin önünü açmak hedefindeyim. Tek gayem esnafımıza hasret kaldığı güler yüzlü hizmeti sunmak. Çıktığım bu yolda değerli esnaflarımızın bizlere destek vermesini istiyoruz. Bizler demokrasiye inanan insanlarız. Biz bu yüzden diyoruz ki Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifimizin değerli ortaklarına kapalı usulü oylama yapılmasını istiyoruz. Bizler yapacağımız projelerimizle, çalışmalarımızı siz değerli esnaflarımızın nefes almasını sağlayacağız. Sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.

Mısırlıoğlu, ‘Ben tüm esnaf kardeşime her zaman adaletli davrandım’

Mevcut Başkan ve Başkan Adayı Musa Mısırlıoğlu, ‘Sayın Divan, Sayın üyelerimiz hepiniz hoşgeldiniz. Bugün Kooperatifimizin kongresini gerçekleştiriyoruz. Bugün her şeyi siz konuşacaksınız, siz karar vereceksiniz. 2016 yılında Gölcük Kooperatifimizde 226 üye vardı, bu sayıyı şimdi 1148’e çıkarttık. Ben eski paraya göre esnaf kardeşlerime 90 trilyon para dağıtmışım. Ben tüm esnaf kardeşime her zaman adaletli davrandım. Sizler şimdi karar vereceksiniz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum’ diye konuştu.

Üyeler seçimin açık oy şekilde yapılmasını istendi

Konuşmaların ardından seçimin açık veya kapalı şekilde yapılması konusu, üyelerin oyuna sunuldu. Oylama neticesinde, seçimin açık oy şeklinde yapılması yönünde karar çıktı. Yapılan oylama neticesinde, mevcut Başkan Musa Mısırlıoğlu, 335 oy, Musa Yurduseven ise 36 oy aldı. Sonuca göre mevcut Başkan Musa Mısırlıoğlu, seçimi kazanmış oldu.

Musa Mısırlıoğlu’nun yönetim listesinde;

Seçimi kazanan Musa Mısırlıoğlu’nun yönetim kurulu asil listesinde Vahap Kaya, Kemal Köseoğlu, Yetkin Emiral ve Ömer Çoban, yedek listesinde ise Ahmet Metin Seslikaya, Yasin Boz, Fatih Kaya, İlker İşeri ve Bahri Çelik yer aldı. Denetim kurulu asil listesinde Emin Keskin, Feridun Balaban, yedek listesinde Adnan Civelek ve İbrahim Kaynar yer aldı.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.