DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcüklü esnaflar kapanmadan endişeli ‘İFLAS EDERİZ’

Son günlerde artan coronavirüs vakaları duyarlı vatandaşları olduğu kadar esnafları da oldukça tedirgin ediyor. Gölcüklü Esnaflar gazetemize yaptıkları açıklamada olası bir kapanma durumunda ‘İflas ederiz’ dediler.

‘Ayakta durma şansımız oldukça azalır’

25 Temmuz itibariyle Türkiye’de açıklanan vaka sayıları 14 bini aştı. Buna vatandaşların corona kurallarını esnetmeleri de etkili oldu. Yasakların kaldırılmasının ardından geçtiğimiz hafta itibariyle vaka ve vefat sayılarında artış meydana geldi. Gölcüklü esnaflar olası bir kapanma durumunda ayakta kalamayacaklarını, hatta iflas noktasına geleceklerini belirtti.

Esnaflarda vatandaşlara çağrı, ‘Kurallara uyun’

Gazetemize düşüncelerini belirten bazı esnaflar, ‘Bizler vatandaşlardan corona kurallarına uymalarını istiyoruz. İnanın dükkanlarımızı açtıktan sonra yeni yeni belimizi doğrultmaya başladık. Hala zor durumdayız. Şayet vaka sayıları daha da yükselip, olası bir kapanma kararı çıkarsa ayakta durma şansımız çok azalır. Bu yüzden herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli, kuralları esnetmemeli’ diye konuştular. 

Kocaman, ‘Kapanma konusu bizim kırmızı çizgimiz’

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, ise kapanmanın kendileri için kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak, ‘Buna asla tahammülümüz yok’ dedi. Kocaman, ‘Kesinlikle kapanmayla alakalı tahammülümüz olamaz. Kurallar konur, mevcut aşı olmayanların cezasını esnaflar ödeyemez. Bir yaptırım gelecekse aşı olmayanlara getirilmeli. Biz kurallara uyarız. Takibini de devletimizin yapmamızı istediği şekilde yerine getiririz. Ama kapanma söz konusu olamaz. Kapanma konusu bizim kırmızı çizgimiz’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.