DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hayat normale döndü OKEYCİLER İŞ BAŞINDA

Coronavirüs nedeniyle kahvelerde, kafelerde, kıraathaneler gibi yerlerde oyun oynamak yasaklanmıştı. Haziran ayında başlayan normalleşme adımlarının ikincisi 1 Temmuz itibariyle başladı ve kıraathaneler başta olmak üzere oyun alanlarında okey ve kart  oyunlarına izin verildi. Kıraathanelerde oyunlara izin verilmesi en çok kıraathane sahiplerini sevindirdi.

Oyun oynamanın keyfini yaşadılar

Coronavirüs tedbirleri kapsamında kahvehanelerde bir süre önce oyun oynamak kısıtlanmıştı. Alınan kararda; “Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerlerde herhangi bir şekilde oyun (kağıt-okey, tavla dahil) oynanmaması, aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi kararlaştırılmıştır. 1 Haziran itibariyle hizmet vermeye başlayan  kahvehaneler de bugün itibariyle de oyun oynanmasına izin verildi. Uzun bir aradan sonra kahvehanelerde oyun oynamanın keyfini yaşayan kahvehane müşterileri  alınan karardan son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

Rezervasyon yaptırdılar

1 Temmuz itibariyle Kıraathanelerde oyun oynanmasına izin verilmesinin ardından uzun bir süredir oyun oynamaktan mahrum olan müşteriler kahvehane sahiplerini arayarak rezervasyon bile yaptırmaktan kendilerini geri alamadılar. Günün erken saatlerinde kıraathanelere gelen müşteriler uzun saatler oyun masasından kalkmadılar.

Kahvehane sahipleri ve oyunseverler memnun

İlçemizde uzun yıllardır Uzman Kıraathanesi sahibi Nihat Kinvan yaptığı açıklamada, “Bu Corona bizi çok etkiledi. Pandemi başladığından beri bir açıldık bir kapandık. Açılsak bile oyuna izin verilmedi. Kıraathaneleri ayakta tutan bu oyunlardır. Yoksa müşteri gelir bir bilemedin iki çay içer gider ama oyun olduğu zaman bu sürer uzar. 1 Haziran itibariyle açılmıştık ama oyuna izin verilmemişti. 1 Temmuz itibariyle oyun oynanmasına da izin verilmesi bizleri oldukça mutlu etti. Tabi bu karara bizden çok sevinen müşterilerimiz oldu. Öyle ki akşamdan arayarak masa ayırtan bile oldu.  Dileriz bu corona illetinden tamamen kurtuluruz da eski günlerimize döneriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.