DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İZMİT BELEDİYESPORLU GÜREŞÇİLER KIRKPINAR’DA FIRTINA GİBİ ESTİ

İZMİT BELEDİYESPORLU GÜREŞÇİLER  KIRKPINAR’DA FIRTINA GİBİ ESTİ

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde boy gösteren İzmit Belediyespor Güreş Takımı, ortaya koyduğu performanslar ve elde ettiği derecelerle organizasyona damga vurmayı başardı

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ilimizi başarıyla temsil eden İzmit Belediyespor Kulübü Güreş Takımı, elde ettiği başarılarla adından bir kez daha söz ettirmeyi başardı. İzmit Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Güreşen ve Güreş Antrenörü Şener Sar önderliğinde Kırkpınar’da boy gösteren mavi-beyazlı güreşçiler, kazandığı 4 madalya ile dikkat çekti. Küçük orta boyda Kadir Güreşen ve küçük orta büyük boyda Seçkin Duman ikinci olurken, büyük orta boyda Yunus Emre Yaman ile küçük orta küçük boyda Mert Arıcı’da üçüncü olarak kürsüde yer aldı.

Kırkpınar’da Parmakla Gösterildiler

Kürsüde yer alan başarılı güreşçilerin 4’ü de bir üst boya terfi ederken, Yunus Emre Yaman başaltına yükseldi. İzmit Belediyespor Kulübü, 2022 yılında gerçekleştirilecek 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde iki başaltı pehlivan ile temsil edilecek. Madalyaların yanı sıra bazı güreşçilerin boy atladığı kafilede birçok güreşçi ilk 16 ve ilk 8’e girerek çoğu takımın ‘sıfır’ çektiği organizasyonda önemli bir başarıya imza attı. Pandemi nedeniyle şehrimizde uygulanan yasaklar sebebiyle antrenman yapabilme konusunda büyük sorunlar yaşayan ekip, buna karşı gösterdiği performansla kent kamuoyunun ve güreş camiasının takdirini kazandı.

Güreşen, “Hedefimiz Başpehlivan Çıkarmak”

Kırkpınar sonrasında değerlendirmede bulunan İzmit Belediyespor Kulübü Güreşten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Güreşen, “Organizasyonun geneline baktığımızda çok başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Çoğu takımın ‘sıfır’ çektiği organizasyonda bir ilçe takımı olarak 4 madalya elde ettik. Bunun yanı sıra kendi gruplarında boy atlayan sporcularımız oldu. Hazırlık sürecinde özelikle pandemi döneminde yasaklar nedeniyle büyük sorunlar yaşadık. Valilik kararınca spor salonlarının ve atletizm pistinin kapatılması nedeniyle antrenman yapma fırsatımız olmadı. Buna karşın yine de performansımızdan çok memnunuz. İyi bir hazırlık süreci geçirebilseydik daha önemli başarılara hatta şampiyonluklara ulaşabilirdik. Kulüp olarak gelecekten umutluyuz. En büyük hedefimiz, bu kulüpten İzmitli bir başpehlivanı kentimize kazandırmak. Potansiyelli güreşçilerimiz var. Bunun için de çok sıkı çalışacağız” dedi.

“Müsabakalara Aralıksız Devam Edeceğiz”

Müsabakalara tüm hızıyla devam edeceklerini ve bu hafta Kartepe’de düzenlenecek Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nde boy göstereceklerini kaydeden tecrübeli spor adamı Bayram Güreşen, “Bu hafta Kartepe Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri var. Orada da başarılı güreşçilerle karşılaşacağız. Ardından Ağustos’un ilk haftasında Balıkesir Kurtdere Yağlı Güreşleri’ne katılacağız. Balıkesir’deki güreşlerde başarılı olarak boy atlamayı hedefliyoruz. Takım olarak bize her zaman destek olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e, İzmit Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Erenkaya’ya ve İzmit Belediyesi Spor Müdürü Mithat Ağa’ya teşekkür ederim”  ifadelerini kulandı.

İzmit Belediyespor’un Kırkpınar Karnesi

Yunus Emre Yaman: 130 sporcu içinden 5 tur geçerek büyük orta boyunda 3.oldu. Başaltına geçti.

Seçkin Duman: 180 sporcu arasından 5 sporcu yenerek tur geçti ve final müsabakasına çıkarak küçük orta boyunca 2.oldu. Büyük orta boyuna geçti.

Mert Arıcı: 380 sporcu içinden karşılaştığı 5 sporcuyu mağlup ederek küçük orta küçük boyda yarı final müsabakasına çıktı ve 3.oldu. Sporcu küçük orta büyük boya yükseldi.

Kadir Güreşen: 380 sporcu içinden 6 sporcuyu yenerek küçük orta küçük boyda final müsabakasına çıkarak 2.oldu. Küçük orta büyük boya yükseldi.

Erdal Duman: 110 sporcu arasından başaltı boyunda 3 sporcu yenerek en iyi 16 sporcu arasına kaldı. Sporcu sakatlığı nedeniyle müsabakalara devam edemedi.

Oğuzhan Ünal: 170 sporcu içinden küçük orta büyük boyda 3 sporcu yenerek 3.tura yükseldi.

Emre Duman: 380 sporcu arasından küçük orta küçük boyda 4 tur geçerek kategorisinde en iyi 16 sporcu arasına kaldı. 2022 yılında bir süt kategoriye yükselme başarısı gösterdi. Küçük orta büyük boya yükseldi.

Furkan Güler: 380 sporcu içinden küçük orta küçük boyda 4 tur geçerek ilk 16’ya kaldı. 2022 yılında bir üst kategoriye yükselme başarısı gösterdi. Küçük orta büyük boya yükseldi.

Muhammed Gökçe: Deste küçük boyda 280 sporcu içinden 4 tur geçerek en iyi 16 sporcu arasına girdi.

Özgür Güreşen: 280 sporcu arasından deste küçük boyda 4 tur geçerek ilk 16 sporcu arasına kaldı. Sonrasında kolundan sakatlandı ve müsabakayı sürdüremedi.

Berkay Ok: 280 sporcu arasından destek küçük boyda 4 tur geçerek en iyi 16 sporcudan biri oldu.

Barış Kemal Yiğit: 166 sporcu arasından teşvik 2 boyunda 5 rakibini yendi ve çeyrek finale kaldı. 6.turda yenilerek müsabakaya veda etti.

Yasin Sevim: 197 sporcu içinden ayak boyunda 2 rakibini yendi ancak ardından elendi.

Mustafa Ekin: 120 sporcu arasından teşvik 2 boyunda iki rakibini mağlup etti.

Kerem Uygun: 120 kişi içinden teşvik 1 boyunda 3 tur geçti ve en iyi 16 sporcu arasına kaldı.

Eren Akbaba: 200 sporcu arasından tozkoparan boyunda 2 rakibini yenmeyi başardı.

Enes Portakal: 197 sporcu arasından ayak boyunda 2 tur geçti.

Polat Altaş: 197 sporcu içinden ayak boyunda 2 tur geçti.

Alpaslan Güçlü: Büyük orta boyda mücadele etti. İlk 16’da takım arkadaşı Yunus Emre Yaman ile eşleşti ve Yunus Emre’ye kaybetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.