DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Mobil Işıklar Mevkii’nde yaya geçidini kullanmayan yayalar YÜREKLERİ AĞZA GETİRİYOR

Mobil Işıklar Mevkii’nde yaya geçidini kullanmayan yayalar

YÜREKLERİ AĞZA GETİRİYOR

Geçtiğimiz yıllarda yeni trafik düzen ile yaya geçidi 50 metre ileriye alınan Mobil ışıklarında bazı duyarsız vatandaşlar yasak olmasına rağmen yoldan karşıdan karşıya geçerek hem kendi canlarını hem de sürücüleri tehlikeye atmaya devam ediyorlar.

Hem kendi canlarını hem de trafikte ki araçları tehlikeye atıyorlar

İlçemizin en büyük sıkıntılarından biri olan D-130 kara yolu Mobil mevkiinde 50 metre ileride ki yaya yolunu kullanmayan vatandaşlar hem kendi canlarını hem de araç sürücülerini hiçe saymaya devam ediyor. Son zamanlarda sık sık kazaların yaşandığı Mobil ışıkları Mevkiinde yaya geçidi yerine yolun ortasından geçmeye çalışan yayalar hem kendi canlarını hem de trafikte ki araçları tehlikeye atıyor.

50 metre yürümemek için hayatlarını tehlikeye atıyorlar

Geçtiğimiz yıllarda Yeni trafik düzeni ile birlikte Mobil Işıkları’nda ki yaya geçidinin yeri değiştirilmiş ve 50 metre ileriye alınmıştı. Fakat bazı yayalar kendilerine ait olan yaya geçidi yerine yolun ortasından geçerek resmen canlarını hiçe sayıyorlar. Birçok vatandaş ölümle burun buruna kaldığı yolda geçtiğimiz yıllarda da yaya geçidi yerinde yolun ortasından geçmeye çalışan bir vatandaşa araba çarpmış ve hayatını kaybetmişti. Bu üzücü duruma rağmen yine de bu tehlikeli davranıştan vazgeçmeyen yayalar gün içinde yaya geçidi yerine yolun orta kısmından geçmeye devam ediyor.

Sürücüler bu durumdan çok şikayetçi

Son zamanlarda Mobil ışıkları mevkiinde sık sık yaşanan kazalarda yayaları bu alışkanlıklarından vazgeçirtmeye yetmedi.  Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından da uyarıların yapıldığı bölge için duyarlı vatandaşlar daha geniş kapsamlı önlemlerin alınmasını istediler.   Kurallara uymaya vatandaşlardan büyük sıkıntı çektiğini belirten araç sürücüleri ise:“ Yaya geçidi olmayan yerden geçerek  birde ışıklara aldırış etmeyen vatandaşlar bizleri zor durumda bırakıyor. Yayaya çarpmamak için aracını yavaşlatmak zorunda kalan sürücü arkadan akıcı gelen trafiğin olumsuz şekilde etkilemesine neden oluyor. Yaya yolunu vatandaşlarımızın önce kendi güvenlikleri sonra da araç güvenlikleri açısından daha güvenli olduğu için yayaların daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.