DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Vali Yavuz, Körfezli Muhtarların sorun ve taleplerini dinledi

Vali Yavuz, Körfezli Muhtarların sorun ve taleplerini dinledi

Vali Seddar Yavuz, muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Vali Yavuz Körfez ilçesi muhtarlarla bir araya gelerek ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinledi.  

Toplantıya; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, daire müdürleri, kurum yetkilileri, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk ve Körfez ilçe muhtarları katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda; Vali Seddar Yavuz, katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmalarını yaptı.

Dünyanın hızla değiştiğini vebilginin çok çabuk üretilip tüketilmeye başladığına değinen Vali Yavuz;Teknolojik değişim süreci içerisinde insan davranışları ve toplumun beklentileri de değişiyor. Dolayısıyla kamu yönetiminin de bu değişim ve dönüşümü yakalayabilmesi, vatandaş taleplerine de hızlı bir şekilde cevap vermesi gerekiyor. Bizim kadim geleneğimizden kaynaklanan ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ sözü temelprensibimizdir. Aynı noktada Türk Devlet geleneğimizde yer alan “Fırat’ın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa bundan ben sorumluyum” düsturuyla hizmet etmeye devam ediyoruz.” Evvelden dünyada kutsal devlet vardı şimdi kutsal vatandaş var diyen Vali Yavuz;“Aziz milletimizin patron olduğu yeni bir düzene geçiyoruz.” dedi.

‘Devlet, vatandaşını mutlu ve memnun etmek için var’

Devlet özü itibariyle vatandaşını mutlu ve memnun etmek için var. Kamu görevlileri rahat etmek için bu koltuğa gelmez, rahat ettirmek için gelir. Bir yere aday oluyorsanız rahat ettirmek için olmalısınız. Örneğin Vali olmak mı istiyorsunuz? Gerekirse uyumayacaksınız. Üzerimizde devletin ve milletin emaneti var. Bizim verdiğimiz ya da vermediğimiz, geç ya da erken verdiğimiz kararlar nedeniyle mağdur olan insanların mağduriyetini kim karşılayacak? Yarın bu insanlar bizden hesap sorarsa ilahi mahşerde biz nasıl cevap vereceğiz? Şimdi insanlar hep kul hakkını konuşuyor, bizler de kamu hakkını konuşmalıyız. Hepimizharcamaları yaparken israftan kaçınmalıyız.”

‘Milli Birlik ve Beraberliğe, Kardeşliğe İhtiyacımız Var’

Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yüzyılda karşılaştığı en büyük tehditlerle tekraryüzleşiyor diyen Vali Yavuz şunları kaydetti:Biz eski Türkiye Cumhuriyeti devleti değiliz, son 300 yılın en güçlü Türkiye’siyiz. Ben 10 yıl Diyarbakır, Bingöl ve Muş gibi illerde görev yapan bir Vali olarak net bir şekilde söylüyorum ki, biz artık arazideki gezen yaban hayvanlarına kadar her şeyi görebiliyoruz. Bugün Türkiye istediği coğrafyada operasyon yapabilecek askeri ve ekonomik güce sahip. Bu yüzden de milli birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Farklı düşünebiliriz, farklı yollarda olabiliriz, ama önceliğimiz Ay Yıldızlı Al Bayrağımızdır. Türkiye’nin toprak bütünlüğünde yani tek vatan düşüncesinde anlaşmalıyız.  Kuzu postuna bürünüp, leş kargası gibi ülkeye saldıran, yıkıcı, bölücü faaliyetlerde bulunan, ülkenin bayrağına hakaret eden yapılar ile bizim aramızda bir bağ olamaz. Bunu özgürlük, demokrasi, insan hakları olarak tanımlayamazsınız. Dünyanın hiçbir yerinde o ülkenin bayrağına, vatanına kast eden hiç kimse bir hak kullanamaz. Dolayısıyla terörle mücadele konusunda netiz ve bu konuda net olmaya devam edeceğiz. Bunları meşrulaştıran, bunlara yol veren, bunları iyi bir çocuk gibi sunanlarla, Aziz milletimiz eninde sonunda hesaplaşacaktır. İster etnik, ister dini adı her ne olursa olsun, hangi motifte olursa olsun bütün terör örgütleriyle mücadele konusunda tavrımız nettir.”

Aşı Olmadan Bu Sorunu Kalıcı Olarak Çözemeyiz

Aşılama çalışmalarına da değinen Vali Yavuz, aşılama çalışmalarında muhtarlarımızdan beklentilerinin büyük olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Aşı olmadan bu sorunu kalıcı olarak çözebilmemizin imkanı yok. Aşımızı olarak toplumsal bağışıklık kazanmamız lazım. Evvelden diyorlardı ki Avrupa aşı yaptı siz yapamadınız, sinovacÇin aşısı en iyisi biontech aşısı dediler getirdik şimdi de kısırlık yapar gibi şeyler söylenmeye başlandı. Böyle bir anlayış olabilir mi?  Benim 18’ini yeni bitiren ve 20 yaşlarında iki tane evladım var, ikisine de aşı vurulma hakkı çıkar çıkmaz ilk fırsatta aşılarını yaptırdım. Komplo teorilerini bir kenara bırakalım. Bu devlet sizin çoğalmanızdan mutlu olur, biz nüfusu arttırmaya çalışıyoruz, nüfusu azaltmaya değil.Devlet olarak nüfusu teşvik ediyoruz. 2035’e geldiğinizde çalışacak kimsen kalmayacak, genç nüfusun kaybolacak. Oysa bizim en büyük gücümüz genç nüfustur. Bugün biz Avrupa’dan daha çok niye büyüyoruz? Genç nüfus sayesinde büyüyoruz çünkü dinamiğiz, çabuk öğreniyoruz, çabuk hareket ediyoruz. Kocaeli’de ortalama yaş oranı 32 ve bu müthiş bir güç. Vaka sayıları ciddi bir şekilde artıyor. Burada bulunan bütün arkadaşlarımızdan aşı konusunun ısrarla anlatılmasını istiyorum.  Aşılama konusunda şuanda Türkiye ortalamasının üstündeyiz ama ben her zaman Kocaeli’ye birincilik yakıştırırım. Ödediğimiz vergi, bilim, sanayi, teknoloji gibi alanlarda dördüncüyüz ve 5.0 bir şehiriz. Bu şehir her zaman her alanda ilk 5’e oynamalıdır. Bu yüzdenKocaeli’yi hep beraber el birliğiyle bir an önce üst noktalara taşımamız lazım.’

Muhtarlara başarı belgeleri takdim edildi


Pandemi sürecindeki gayretli çalışmaları ve birçok alanda verdikleri hizmetlerden ötürü muhtarlarımıza tek tek Başarı Belgelerini ve hediyelerini veren Vali Yavuz, hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek onlarla günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.