DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar VATAN HAİNLERİ İÇİN İDAM CEZASININ GERİ GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

BBP Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar

VATAN HAİNLERİ İÇİN İDAM CEZASININ GERİ GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar, haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ülkemizde son bir haftada yaşanan orman yangınlarına dikkat çeken başkan Akpınar, “Polis veya bir vatandaşımızı şehit eden terörist hangi cezayı alıyorsa, ormanı kasıtlı olarak terör örgütünün talimatıyla yakanların da en az o kadar ceza alması gerekiyor. Biz parti olarak bu suçlar için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz” dedi.

“Şu anda askerimiz, polisimiz teröre göz açtırmıyor, teröristlere aman vermiyor”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Akpınar açıklamasında, son zamanlarda orman yangınlarının bazılarının sıcak hava, bazılarının elektrik hatlarındaki kopmalardan kaynaklandığını belirtip, bazı bölgelerde ise kasıtlı olarak çıkarıldığını savundu. Akpınar, “Genel başkanımız Sn. Mustafa Destici bölgeyi ziyaret edip  muhtarlarımızla vatandaşlarımızla konuştu. Bu yangınların bir kısmının aşırı sıcaklardan olduğu dile getirildi. Yine ormanların içinden geçen enerji hatlarının tellerinin kopması ya da aşırı sıcaklıklardan kıvılcımların saçılmasıyla yangınların çıktığını biliyoruz fakat yine bunun yanında art niyetli olmasa bile insan hatasından kaynaklı yangınlar var. Lakin burada bilmemiz gereken bir şey daha var. Bu yangınların bir kısmının da kasıtlı olarak terör örgütünün uzantıları tarafından çıkartıldığını biliyoruz. Başından itibaren bunu söyledik. Şu anda bununla ilgili yakalananlar var, tespit edilenler var. Onlar Türkiye’yi, Türk milletini zora düşürmek için bunu yapıyorlar. Şu anda askerimiz, polisimiz teröre göz açtırmıyor, teröristlere aman vermiyor. Onlar da terör eliyle yapamadıklarını burada ormanlarımızı ateşe vererek, ormanların içinde hayvanlarımızı yakarak, canlarımızı yakarak, intikam almaya çalışıyorlar. Bu da bir terör eylemidir” diye konuştu.

“Bu kişiler en azından müebbet hapis cezası almalı”

Başkan Akpınar sözlerinin devamında, “Orman yakanların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bu suçlar için idam cezasının getirilmesini istediklerini vurgulayan Akpınar, şöyle devam etti:”Polis veya bir vatandaşımızı şehit eden terörist hangi cezayı alıyorsa ormanı kasıtlı olarak terör örgütünün talimatıyla yakanlar da en az o kadar ceza alması gerekiyor. Bu kişiler en azından müebbet hapis cezası almalı ama biz Büyük Birlik Partisi olarak aslında bu suçlar için idamın getirilmesini istiyoruz. Mevcutta en ağır cezayı almaları gerekiyor ama bir kere daha söylüyorum; belli suçlar için idam cezasının tekrar getirilmesi gerekiyor. Bizim mevcut cezalarımız, ceza kanunlarımızda verilen ceza maalesef suçun yeteri kadar karşılığı olmuyor. Şimdi binlerce, on binlerce ormanı yakacaksın, içinde yüz binlerce canlıyı yakacaksın, onlarca canımızı yakacaksın 5-10 sene yatıp çıkacaksın. Böyle olmamalı ve bunun için idam cezası yeniden getirilmeli” dedi.

“İnşallah bir nebzede olsa vatandaşlarımıza derman olur”

Başkan Akpınar son olarak, “Bir diğer husus ise herhangi bir afet durumunda Türk milletinin takdire şayan kadirşinaslığı, görüyoruz ki vatanımızın her yerinden afet bölgesine uzanan yardım elleri. İğne ucu kadar bile gücü yetipte, afetzedelerimize gönderen tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Özelde Gölcük belediyemizi ve Kocaeli Alperen ocaklarımızı da tebrik ediyorum yardımları için. İnşallah bir nebzede olsa vatandaşlarımıza derman olur. Sağcısı solcusu demeden küçük büyük demeden bu tarz afet durumlarında tek yürek, tek bilek olan yüce Türk milletine Gölcük’ten selam ve saygılarımı ileterek Allah’a emenat ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.