DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘DOĞAYLA SAVAŞ HALİNDE OLMAMALIYIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

‘Dere yataklarına yapılan evler, çarpık yerleşimi beraberinde getirmektedir’

Başkan İşeri, ‘Ülke olarak ne yazık ki zor günlerden geçiyoruz. Son günlerde yaşadığımız doğal afetler, doğayla savaş halinde olduğumuzu bir kez daha ortaya koymaktadır. Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketleri, bunun en büyük örneğidir. Doğayla inatlaşmak asla doğru değildir. Dere yataklarına yapılan evler, çarpık yerleşimi beraberinde getirmektedir. Sonuçta bunun her zaman yenileni biz insanlar oluyoruz. Bu vesile ile sel felaketi bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kayıp vatandaşlarımızın da bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz’ diye konuştu.

‘Beklenen İstanbul depreminde Kocaeli’nin de etkileneceği apaçık ortadadır’

17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin acılarının hala yüreklerde olduğunu belirten Başkan İşeri, ‘Beklenen İstanbul depreminde Kocaeli’nin de etkileneceği apaçık ortadadır’ dedi. İşeri, ‘Yüzyılın en büyük felaketi olarak bilinen ve tüm ülkeyi derin acılara boğan 17 Ağustos Depremi’nin 22. yıldönümündeyiz. 1999 yılının 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gecesi meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Merkez üssü Gölcük olan deprem, 45 saniye içerisinde binlerce can almıştır. Depremden sağ olarak kurtulanlar ise ömür boyu unutamayacakları bir acı ile yaşamaktadırlar. Yaşanan Gölcük Depremi, can kaybının yanı sıra büyük çapta mal kaybına da neden olmuştur. Türkiye’yi bekleyen yıkıcı deprem tehlikesi ise hala sürmektedir. Beklenen İstanbul depreminde Kocaeli’nin de etkileneceği apaçık ortadadır. Yaşadığımız 1999 depremlerinden sonra orta hasarlı binaların yıkılma riskinin fazla olduğunu, bu nedenle güvenli yaşam alanlarının ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Olası deprem zararını önlemek için aklımızı ve bilimi kullanarak riski azaltmak için yeni projeler geliştirmek gerekiyor. Yaşanan Gölcük Depremi, geride yıkım ve acı bırakmıştır. Ancak 17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarih olmuştur. Türkiye’nin bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.