DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İSTANBUL AÇIKLARINDA NİKOMEDİA RÜZGARI ESTİ

Uluslararası Santa Barbara Yat Yarışları Ödüllerini ‘Özel Konuk’ Hürriyet Verdi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit tarihinde önemli bir yeri olan Denizcilerin Azizesi Santa Barbara adına “İzmit/Nikomedia seni çağırıyor” sloganıyla İstanbul’da düzenlenen TAYK Greencup By Santa Barbara Hub Uluslararası Açık Deniz Yat Yarışı’nın ödül törenine özel davetli olarak katıldı

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ile Santa Barbara Hub paydaşlığında “Denizcilerin Azizesi Santa Barbara’nın Evrensel Mirasından Yeşil Kupa” temalı uluslararası açık deniz yat yarışı düzenlendi. TAYK Greencup By Santa Barbara Hub Uluslararası Açık Deniz Yat Yarışı’na 10 ülkeden 25 ekip katıldı. Yarışta 16 deniz mili yol kat edildi. Türkiye, ABD, Japonya, Yunanistan, İrlanda, Ukrayna, Çin, Karadağ, Filipinler, Meksika’dan ekiplerin katıldığı İstanbul Setur Alanı’ndaki uluslararası yarışın ödül töreninde İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet gurur dolu anlar yaşadı.

Lansmanda İzmit Gösterildi

Santa Barbara HUB Kültür ve Turizm Güzergahı’nda İstanbul, İzmit (Nikomedia), İznik, Gökçeada, Kapadokya, Trabzon ve Mardin gösterildi. Greencup By Santa Barbara Hub Uluslararası Açık Deniz Yat Yarışı’nın lansman videolarında İzmit Bağçeşme’de bulunan Azize Santa Barbara Kulesi’nin, halk arasında bilinen adıyla Bayraktar Burcu’nun görüntülerine yer verildi. Yarışmanın sloganı olarak ise “Calls you to Nicomedia/İzmit” yani “İzmit, Nikomedia seni çağırıyor” cümlesi kullanıldı. Fenerbahçe-Büyükada, Fenerbahçe-Pide (Kaşık) Adası parkurlarında kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışların sonunda ödül töreni düzenlendi.

İzmit’in Başkanı Özel Davetli

Kalamış Atatürk Parkı Festival Alanı’nda gerçekleştirilen kupa törenine İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet özel davetli olarak katıldı. Denizcilerin Azizesi Santa Barbara’nın İzmit topraklarında yaşaması ve dünyaya hoşgörüyü evrensel miras olarak bırakması nedeniyle ödülleri sahiplerine İzmit’in başkanı Hürriyet takdim etti. İzmit’i kültür ve tarih kenti olarak dünyaya tanıtmak, Santa Barbara’nın dünyanın her yerinde tanınıyor olmasını kent turizmine katkıya çevirmek isteyen Hürriyet ise, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Santa Barbara’nın uluslararası değere sahip olduğuna değindi.

“İzmit Tarihinden Bir İsim”

3000 yıllık tarihi geçmişi olan, 46 yıl Roma İmparatorluğuna Başkentlik yapmış, dünyada ilk hoşgörü fermanının yayınlandığı İzmit’in köklü tarihinde önemli pek çok isim olduğuna dikkat çeken başkan Hürriyet, “Kuşkusuz bunlardan biri Azize Barbara’dır. Santa Barbara, St. Barbara, Aya Varvara veya bizdeki adıyla Azize Barbara. Anadolu toprakları için kıymetli bir kültür mirası. Dünyada birçok şehre ismi verilen, her yıl adına anmalar düzenlenen 14 yardımcı azizeden biri. Doğu Ortodoks Kilisesi kaynaklarına göre; ‘Büyük Şehit’ olarak Nikomedia kentinde dış şehir surları kulesinde 4 Aralık 306 tarihinde Ortodoks inanışına göre şehit edildiği kabul edilir.

“Hoşgörüyle Yönetiyoruz”

İzmit Belediyesi olarak 311 yılında bu topraklarda ilan edilmiş Hoşgörü Fermanları ile dünyada tolerans devrinin kapılarını açan kentimizi, hoşgörünün vizyon edinildiği bir anlayış ile yönetiyoruz. Kentimizin toprak altında kalmış değerlerini önemsiyor ve uluslararası platformlarda ses getirecek projelere imza atıyoruz. Dünyada hoşgörü fermanlarının yayınlandığı ilk başkent olma onurunu taşıyor, uluslararası değerlerimize, kültür varlıklarımıza sahip çıkıyor, gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte Denizcilerin Azizesi Santa Barbara adına düzenlenen Greencup By Santa Barbara HUB TAYK Açıkdeniz Yat Yarışları lansman töreninde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yarışmaya katılan tüm takımları tebrik ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.