• BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01

SABANCI HOLDİNG’DEN TÜM İŞ KOLLARINDA GELİRLERDE ÇİFT HANELİ BÜYÜME

Değirmendere 13.08.2021 08:04:24 0
SABANCI HOLDİNG’DEN TÜM İŞ KOLLARINDA GELİRLERDE ÇİFT HANELİ BÜYÜME

SABANCI HOLDİNG’DEN TÜM İŞ KOLLARINDA GELİRLERDE ÇİFT HANELİ BÜYÜME

Sabancı Holding, 2021 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Pandeminin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini devam ettirdiği birinci yarıyılda, teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarıyla büyümeye devam eden Sabancı Holding, söz konusu dönemde konsolide net satışlarını yüzde 30 artırarak 35 milyar 601 milyon TL seviyesine yükseltti. Aynı dönemde bilançosunu güçlendirmeye devam eden Holding’in konsolide net kârı ise 3 milyar 464 milyon TL oldu.

“GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, konuyla ilgili değerlendirmeleri öncesinde, son dönemde ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan orman yangınlarından dolayı duydukları üzüntüyü paylaşırken, Sabancı Topluluğu’nun bu zorlu dönemde de tüm imkanlarıyla ülkesinin yanında durduğuna dikkat çekti.

Cenk Alper, Holding’in birinci yarıyıl performansı hakkında ise şu ifadeleri kullandı: “2020 yılının başından bu yana dünya ekonomisinde derin izler bırakan COVID-19 pandemisinin etkilerini bu dönemde de yaşamaya devam ettik. Pandeminin yarattığı tüm olumsuz koşullara rağmen büyümeye, yatırımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza değer yaratmayı sürdürüyoruz. Açıkladığımız bu sonuçlar, bugüne kadar hayata geçirdiğimiz dijital dönüşüm ve teknoloji yatırımlarının ne kadar önemli olduğunun da bir göstergesi. Topluluk şirketlerimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda belirsizlikler karşısında ortaya koyduğu esnek ve çevik yönetimi, güçlü tedarikçi ilişkileri, kaliteden ödün vermeyen kesintisiz hizmet anlayışı bu başarılı finansal performansın en önemli göstergesi. Bu kapsayıcı yaklaşım sayesinde bir yandan ana işlerimizi koruyup büyütürken, bir yandan da uygulamaya koyduğumuz 2021-2025 stratejimiz kapsamında Toplululuğumuzun geleceğini şekillendiriyor; dünyada yeni normalin oyun kurucu şirketleri arasında yerimizi alıyoruz” dedi.

BANKA DIŞI KOMBİNE GELİRLER YÜZDE 34 ARTTI

2021 yılının ilk yarısında, Sabancı Topluluğu’nun faaliyet gösterdiği tüm alanlarda gelirlerini çift haneli seviyelerde yükselttiğini belirten Cenk Alper, “Söz konusu dönemde, banka dışı kombine gelirlerimiz yüzde 34 seviyesinde artış gösterdi. Özellikle sanayi ve yapı malzemeleri  şirketlerimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda sergilediği yüksek satış performansı dikkat çekti. Yapı Malzemeleri iş kolumuz bu dönemde yüzde 67’lik bir büyüme yakalarken banka dışı gelirlerimizdeki yükselişe öncülük etti. Çimsa markamız, dünyanın önde gelen beyaz çimento üreticilerinden Bunol’u bünyesine katarak, uluslararası yatırım ağını Avrupa’nın en teknolojik fabrikalarından biriyle taçlandırdı. Bu sayede  Türkiye’deki lider konumunu küresel arenaya taşıdı” dedi.

Sanayi iş kolunun da yüzde 65 büyüyerek Sabancı Topluluğu’nun yıllardır süregelen üretim tutkusunu ve yetkinliğini ortaya koyduğunu ifade eden Cenk Alper şunları söyledi: “Bu dönemde Kordsa ve Brisa şirketlerimiz uluslararası alanda ortaya koydukları performansla bir yandan yurt dışı pazarlardaki varlıklarını güçlendirirken diğer yandan yaptıkları katma değerli ihracatla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürdüler.

Bankamız da bu dönemde ekonomimize sağladığı kredi desteğini 307 milyarı nakdi olmak üzere toplam 373 milyar TL seviyesine çıkarırken, yüzde 20,9 düzeyinde gerçekleşen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranıyla, reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdü.

Enerji, perakende ve sigorta iş kollarımız da bu dönemde teknoloji odaklı yatırım, hizmet ve projeleriyle Topluluğumuzun sürdürülebilir büyümesine önemli katkıda bulundular” dedi.

Alper, sözlerine “PPF Group ile birlikte yeniden çok güçlü ve çok hızlı bir şekilde ayağa kaldırdığımız Temsa’da da 300 milyon TL’lik bir sermaye artırımı yaparak, bu zorlu dönemde ekonomimize hatırı sayılır bir kaynağı da kazandırmış olduk. Teknosa’da gerçekleştirdiğimiz 91 milyon TL’lik sermaye artırımımızla,  şirketimizi finansal olarak daha da güçlendirdik.” şeklinde devam etti.

Sigorta iş kolunda ise Aksigorta’nın ortağı Ageas ile olan birlikteliğin her geçen gün güçlendiğine vurgu yapan Cenk Alper, “Bu birlikteliği bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanlarına taşıdık. Böylece yeni markamız AgeSA ile yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE İLKLERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

‘Sürdürülebilirlikte öncü olma’ stratejileri kapsamında, bu dönemde çok önemli projeleri hayata geçirdiklerinin de altını çizen Cenk Alper şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştığımız 2020 Sürdürülebilirlik Raporumuz kapsamında, tüm Topluluk içinde sürdürülebilirlik göstergeleri hesaplanırken, sürdürülebilir ürün ve hizmet tanımlaması yapıldı. Topluluk genelinde 30’a yakın sürdürülebilirlik göstergesinde bağımsız denetimden geçerek, denetimin kapsamı açısından bir ilke adım attık. Geçtiğimiz yıl banka dışı faaliyetlerde sürdürülebilir ekonomiye geçişe katkı sunan 828 ürün ve hizmetle bu alandaki ürün ve hizmet sayısını açıklayan Türkiye’deki ilk Topluluk olduk. Bununla birlikte, Topluluğumuzun sürdürülebilir alanlarda yaptığı yatırım, AR-GE ve çevresel harcamaların toplam büyüklüğü aynı dönemde 287 milyon TL olarak gerçekleşti. Sürdürülebilirlik odaklı AR-GE faaliyetlerinin toplam AR-GE içindeki payı ise yüzde 44’e ulaştı. Ayrıca, üst yönetim temsilcilerimizden oluşan Sürdürülebilirlik Liderliği Komitesi’ne ek olarak, sadece bağımsız yönetim kurulu üyelerimizden oluşan bir “Yönetim Kurulu Sürdürülebilirlik Komitesi” oluşturduk. Sürdürülebilirlik konusunda hem Yönetim Kurulu hem de üst yönetim seviyesinde iki ayrı komite oluşturarak güçlü bir yapılanmaya giden Türkiye’deki ilk Topluluk olduk.” dedi.

“TÜM YARALAR SARILINCAYA KADAR ÜLKEMİZİN YANINDAYIZ”

Sabancı Topluluğu’nun, 90 yılı aşkındır ‘Bu topraklardan kazandığını, bu toprakların insanlarıyla paylaşma prensibi doğrultusunda’ faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Cenk Alper, ülke genelinde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili de şunları söyledi: “Ege ve Akdeniz bölgelerimizde yaşadığımız yangınlar, verdiğimiz kayıplar hepimizi derinden üzdü. Sabancı Topluluğu olarak bu süreçte, ilk günden itibaren tüm imkanlarımızı seferber ettik. Önceliğimizi yangınla mücadeleye ve söz konusu yangınların bertaraf edilmesine verirken, Topluluk şirketlerimizle birlikte, bir dayanışma ruhuyla, yangından zarar gören vatandaşlarımızın yanında olduk. Bu süreçte, ilgili birimlerin de yönlendirmeleriyle, 41 su tankerini Muğla, Antalya, Denizli ve Isparta bölgerine gönderdik. Özellikle Enerjisa Üretim şirketimiz, Adana ve çevresindeki yangınlarda öncelikle santrallerini korumaya ve arz güvenliğini sağlamaya odaklanırken bir yandan da bölge halkına ekipman ve iş makinesi yardımlarında bulundu.

Önümüzdeki dönemde Sabancı Gönüllülerimiz ve tüm Topluluk şirketlerimizle birlikte, tüm yaralar sarılıncaya  kadar ülkemizin ve milletimizin yanında durmayı sürdüreceğiz. Kapsayıcı, bütüncül ve bilimsel bir yaklaşımla, zarar gören alanlardaki ekosistemin doğru şekilde rehabilitasyonu için imkanlarımızı seferber edeceğiz. Tüm Sabancı gönüllüleriyle birlikte önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam 1 milyon fidanın ekilmesine destek vereceğiz. Tüm bu uygulamalar kapsamında, hissedarlarımızın ve Topluluk şirketlerimizin yaptığı münferit yardımların dışında, 15 milyon TL’nin üzerinde bir kaynağı orman yangınlarının yaralarını sarmak için kullanacağız.”


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16