DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

50 metre ilerideki üst geçit yerine yoldan geçiyorlar

BU ALIŞKANLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Değirmendere D-100 Karayolu üzerinde 100. Yıl Onur Sitesi’nin bulunduğu mevkide üst geçit bulunmasına rağmen yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar resmen ölümle oyun oynuyor. Oldukça riski olan bu alışkanlığın önüne geçilmesi gerekiyor.

50 metre için hayatlarını tehlikeye atıyorlar

Geçtiğimiz yıllarda Değirmendere D-130 Karayolu üzerinde  100. Yıl Onur Sitesi mevkiinde bir vatandaşa üst geçit yerine yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışırken araba çarpmış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bu üzücü olayın yaşanmasına rağmen çoğu vatandaş 50 metre ilerideki üst geçidi kullanmak yerine yoldan karşıya geçmeye devam ediyor. Vatandaşlar daha çok yolun ortasında bulunan taş bloklar arasında bulunan boşluktan karşıya geçtikleri için çevredeki vatandaşlar bu ara kapatılmadan yoldan karşıdan karşıya geçişlerin önüne geçilemeyeceği ifade ettiler.

Başka ölümler olmasın

Üst geçit yerine yoldan karşıya geçmeye çalışan vatandaşların resmen ölümle oyun oynadıklarını ifade eden vatandaşlar, “ Bu bölge Değirmendere’nin en çok kaza meydana gelen bölümü diyebiliriz. Buna rağmen yinede bazı vatandaşlar üst geçit yerine yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışmalarını anlamış değiliz. çok değil 50 metre geride üst geçit var. Bu kadar mı zor üst geçidi kullanmak. Hayatlarından daha mı önemli 5 dakika daha erken karşıya geçmek. Bu olayın son bulmasını tek yol o ara boşluğun kapatılması ve taş blokların üzerine çit yapılması diye düşünüyoruz. Başka biri ölmeden bu alan üzerinde önlem alınmasını istiyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.