DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gaziler Günü’nün 100. Yıl dönümü Gölcük’te kutlanacak

Gaziler Günü’nün 100. Yıl dönümü Gölcük’te kutlanacak

19 Eylül Gaziler Gününün 100. Yılı ilçemizde kutlanacak. Gaziler Günü 19 Eylül Pazar günü saat 09.00’da Anıtpark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak ve  İlçemizde çeşitli etkinler devam edecek.

“Gazilerimiz bu ülkenin unutulmaması gereken değerlerindendir”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Gaziler Gününün 100. Yıldönümü münasebetiyle yapılacak törenlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “’19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür. 19 Eylül Gaziler Günü bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. Bu nedenle Gazilerimiz bu ülkenin unutulmaması gereken değerlerindendir. Gazilerimizin değeri bilinmeli. Tarih ve tarih sayfalarında yazılamayan ayrıntıların en canlı şahididir. Gazilerimizin gününü Gölcük Anıtpark’ta en güzel şekilde kutlayacağız. Gölcük Anıtpark’a gelecek gazilerimiz gelirken tören kıyafetleri ve kalpaklarıyla gelmesini de rica ediyorum” dedi.

Gaziler Gününün 100. Yıldönümü kutlama programı şu şekilde gerçekleşecek

08.40 Bando, tören bölüğü ve sunucular yerlerini alması

08.55 protokol, diğer davetlilerin ve gazilerin yerlerini almaları

09.00 Çelenklerin sunulması

09.05 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

09.10 gaziler adına Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma

09.15 Günün anlam ve önemini belirten Şiirlerin okunması

09.20 ödül töreni

09.30 törenin sona ermesi ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile Anıtpark’taki program sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.