DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’TE OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA TARİHÎ HAMAMIN RESTORASYONU BAŞLADI

GÖLCÜK’TE OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA TARİHÎ HAMAMIN RESTORASYONU BAŞLADI

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçede bulunan tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak, ilçe turizmine kazandırmak için projeler üretmeye devam ediyor.

TARİHİ HAMAMDA RESTORASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI

Değirmendere Yukarı Mahalle’de bulunan, Osmanlı Dönemi’nde kalma, kullanılan malzeme ve tekniğe göre tahminen 500 yıllık tarihî hamamın restorasyon projesi 22.06.2021 tarihinde onaylandıktan sonra, 18.08.2021 tarihinde yapılan ihale sonrası, yer teslimi yapılarak restorasyon çalışmasına başlandı.

TAHMİNİ 500 YILLIK TARİHE SAHİP

Restorasyon çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Sezer, “Gölcük’ümüzün tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmak ve ilçemizin turistik gelişimine katkı sağlamak amacıyla; Değirmendere Yukarı Mahalle’de bulunan, Osmanlı Dönemi’nde kalma, kullanılan malzeme ve tekniğe göre tahminen 500 yıllık tarihî hamamın restorasyon projesi 22.06.2021 tarihinde onaylandıktan sonra, 18.08.2021 tarihinde yapılan ihale sonrası, yer teslimi yapılarak restorasyon çalışmasına başlandı.

Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) denetiminde yapılacak restorasyon çalışmamızda tarihî hamam aslına ve fonksiyonuna uygun olarak restore edilecek.

İlçemizin tarihsel değerlerini gelecek kuşaklara aktarma çalışmalarımıza verdiği desteklerinden ötürü, Kocaeli Valimiz Sayın SeddarYAVUZ’a çok teşekkür ederim” dedi.

YAPILAN VE DEVAM EDEN PROJELER

Örcün Sultan Baba Türbesi’nin hemen aşağısındaki tarihi hamam tamamlanarak, Hattat Ali VasfîİzmidîHüsn-i Hat Müzesi olarak faaliyetini sürdürüyor.

Bunun yanında; Örcün’de Osmanlı dönemine ait olan kitabeli 5 tarihi çeşme de restore edilerek tamamlandı.

Halıdere’de bulunan Osmanlı döneminden kalma tarihi hamamda ise rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri hazırlığı kapsamında, temizlik, kazı ve sondaj çalışmaları devam ediyor.

Yukarı Ulaşlı’daki tarihi hamamın restorasyonu için de çalışmalar devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.