DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İki Deniz Bir Şehir: Kocaeli ve Deniz Ulusal Fotoğraf Yarışması HAYDİ DENİZİ ANLATIN

İki Deniz Bir Şehir: Kocaeli ve Deniz Ulusal Fotoğraf Yarışması

HAYDİ DENİZİ ANLATIN

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) Başkanı İsmail İkiz, Kocaeli’yi çevreleyen Marmara Denizi ve Karadeniz kıyısı üzerinde bulunan tarihi ve kültürel mekânlar, deniz ticareti, toplumsal yaşam, doğal güzellikler, deniz taşıtları, deniz fenerleri, gemi inşa veya tersane, balıkçılık, deniz sporları ile denizi kapsayan fotoğrafların temel öğesi olacak olan ‘İki Deniz Bir Şehir: Kocaeli ve Deniz Ulusal Fotoğraf Yarışması’ hakkında bilgiler verdi. İkiz, “Kocaeli’yi konu alan fotoğraf yarışmasına tüm fotoğraf sanatçılarının katılımını bekleriz” dedi

“üç kurum işbirliği içerisinde gerçekleştiriliyor”

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) Başkanı İsmail İkiz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) başlattığı “İki Deniz Bir Şehir: Kocaeli ve Deniz Ulusal Fotoğraf Yarışması” hakkında bazı açıklamalar yaptı. Başkan İkiz, konu hakkında verdiği bilgilerde “Kocaeli’yi konu alan bir fotoğraf yarışması, üç kurum işbirliği içerisinde gerçekleştiriliyor. Kocaeli’yi çevreleyen Marmara Denizi ve Karadeniz kıyısı üzerinde bulunan tarihi ve kültürel mekânlar, deniz ticareti, toplumsal yaşam, doğal güzellikler, deniz taşıtları, deniz fenerleri, gemi inşa veya tersane, balıkçılık, deniz sporları ile denizi kapsayan fotoğraflar bu yarışmanın temel öğeleri olacak” dedi.


“Her katılımcı, yarışmaya en fazla dört fotoğraf ile katılabiliyor”

Sözlerine devam eden Başkan İkiz, “Dernek olarak üyesi olduğumuz TFSF tarafından düzenlenen bu yarışmada ben de jüri üyesi olarak bulunmaktayım. Yarışma dijital ve renkli fotoğraflardan oluşacak. Bu yarışmaya katılım ücretsiz. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların tamamı 1 Ocak 2019 ve sonrasında, Kocaeli il sınırları içerisinde çekilmiş olmak zorunda. Her katılımcı, yarışmaya en fazla dört fotoğraf ile katılabiliyor. Yarışmaya şu an katılabilmek mümkün. İstenilen şartların sağlanması durumunda fotoğraflar, TFSF sayfası üzerinden yüklenerek başvuru yapılabilir” dedi.


“Bu güzel yarışma ile Kocaeli, iki yandan fotoğraflanmış olacak”


İkiz, açıklamasının sonunda “Bu yarışmaya son başvuru tarihi, 1 Ekim 2021 olarak belirlendi. Değerlendirme toplantısı 6 Ekim 2021, sonuç bildirimi ve baskı ise 8 Ekim 2021 tarihinde yapılacak. Yarışmada birinciye 5 bin TL, plaket ve sertifika, ikinciye 3 bin TL, plaket ve sertifika, üçüncüye 2 bin TL ve sertifika, üç mansiyon ödülüne 500’er TL ve sertifika, sergileme alan en fazla 30 esere de 200 TL ve sertifika verilecek. Bu güzel yarışma ile Kocaeli, iki yandan fotoğraflanmış olacak. Yarışmaya katılacak tüm fotoğraf sanatçılarına başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.