• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

İzmit’te Kadınların ekonomik ve sosyal hayatlarına destek olacak olan İZGİM İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER TARAFINDAN AÇILDI

Genel 20.09.2021 14:09:55 0
İzmit’te Kadınların ekonomik ve sosyal hayatlarına destek olacak olan İZGİM İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER TARAFINDAN AÇILDI

İzmit Belediyesi tarafından kadınların ekonomik ve sosyal hayatına destek olması amacıyla kurulan İZGİM, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımı ile birlikte açıldı.

Girişimci kadınların yeni iş fikirlerini geliştirmesini sağlamalarına ve üretimde katma değer oluşturmalarına destek vermek amacıyla İzmit Belediyesince hayata geçirilen Kadın Girişimciler Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.

Katılım oldukça yoğun oldu

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliliğinin sağlanması, eşitlikçi bir toplumsal yapının inşası ve kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olması için çalışmaların gerçekleştirileceği İZGİM’in açılışına İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in yanı sıra İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergün, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, İYİ Parti GİK Üyesi Gik Orhun Ertürkmen, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, İYİ Parti ve CHP İlçe Başkanları, STK Başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bir hayaldi şimdi gerçekleşti”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü gerçekleştirdi. Güllü konuşmasında, “10 ay önce buraya protokol imzalamaya geldim. “Acil Yardım Hattı Protokolü” imzaladık. İmzaladığımız zaman bu hayalden bahsettiler. Bir hayaldi şimdi gerçekleşti. Biz bunları ülkede ayakta durabilmek için istiyorduk. Daha geçtiğimiz aylarda İstanbul Sözleşmesi hukuksuz olarak engellendi. Bu ülkenin Cumhuriyet tarihinde kadının emeği vardır” dedi ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Program İzmit Belediyesinin çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

“Göreve geldiğimizde özellikle kadınlar ve çocukların önceliğimiz olduğunu söylemiştik”

Başkan Hürriyet açılışta yaptığı konuşmada kadınlara verilen desteklerin devam edeceğini belirtti. Göreve geldikleri ilk andan itibaren kadın öncelikli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Göreve geldiğimizde özellikle kadınlar ve çocukların önceliğimiz olduğunu söylemiştik. Bütün projelerimizi, faaliyetlerimizi ve yapacağımız işleri bu öncelik çerçevesinde oluşturuyoruz. Atıl olan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’müzü göreve gelir gelmez hemen hizmete geçirdik. Kadınlara girişimcilik anlamında nasıl destek verebiliriz diye düşündüğümüzde, dikimevleri, çınar kadın kooperatifi, İzmit çarşısı ve e ticaret, anne taksi, gülümse bebek, kadın istihdamı gibi birçok kadın öncelikli çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

“Kadın, çocuk ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik tüm çalışmalar bu merkezde gerçekleştirilecek”


Açılan Kadın Girişimciler Merkezi ile birlikte birçok konuda kadınlara destek verileceğinin altını çizen Başkan Hürriyet, “Kadın Girişimciler Merkezi ile kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliliğinin sağlanması, eşitlikçi bir toplumsal yapının inşası ve kadının sosyal, ekonomik hayata katılması için çalışmalar yapacak bu merkez. İzmit’te yaşayan, desteklenmesi gereken kadın, çocuk ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik tüm çalışmalar bu merkezde gerçekleştirilecek. Yine bu merkezde kadınların yeni iş fikirlerinin geliştirilmesi sağlanarak yeni iş geliştirme döneminde destek sunulacak. Ekonomik yönden güçlenmeleri sağlanması için de girişimcilik ofisleri yer alıyor bu merkezde. Kadınların ortak ofis, ekipman, yönetim, mali kaynaklara erişim ve teknik destek verilerek kadın girişimciliğin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacak. Düzenli olarak eğitimler, seminerler, sosyal ve hukuksal destek, ve kapasite güçlendirme eğitimleri verilecek. Kadınların kendi kendine gelir oluşturmaları amacıyla da özellikle mikro kredi imkanlarını yine bu merkezde vermiş olacağız. Özellikle projeleri olan ve kendi hesabına çalışan 5 kadın bir araya gelerek mikro kredi sayesinde bin ila 15 bin TL arasında bu merkezin kredi imkanından da faydalanabilecek. Evde üretim yapan kadınlara da satış üniteleri ile ev bütçelerine katkı sunmalarına destek olacağız. Çocuk, ergen bireysel ve aile danışmanlığı merkezinin ücretsiz olarak vereceğimiz aile rehberlik merkezi var. Gerektiğinde ölçek, anket, form ve çocuklar için oyun terapisi gibi birçok materyali kullanabilecek ailelere yönelik ücretsiz psikolog hizmeti bu merkezimizde ailelerimize verilecek. Gebe eğitim sınıfımızı oluşturduk. Gerek ekonomik destek almak isteyen, gerekse sosyalleşmek isteyen, sosyal alanda güçlenmek isteyen kadınlar merkezimizin hizmetinden rahatlıkla faydalanabilecek” diye konuştu.

“Burada çok güzel bir tablo var”

Hürriyet’in ardından kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çıktı. Gazilerin günün kutlayarak konuşmasına başlayan Akşener İzmit’te çok güzel bir tablo olduğunu ifade etti. Akşener konuşmasında, “Burada çok güzel bir tablo var. Birçok siyasi partinin temsilcileri var. İzmit Belediyesinin Kadın Belediye Başkanın, kadın arkadaşları ile birlikte oluşturduğu kadın merkezinin açılışı için bir araya geldik. Millet ittifakı belediye başkanları seçildikten sonra bir iddia vardı; Sosyal Belediyecilik kavramından uzak olacakları halk ile aralarında mesafe olacağı gibi propagandalar yapıldı. Böyle bir iddianın muhatabı oldular. Allah’a şükür ki hiçbiri İzmit Belediye Başkanı, İstanbul’da ilçe belediye başkanlarına baktığınızda her biri sosyal devlet anlayışına uygun davranışlar gösterdiler. Sizlerle ilgili yaptıkları propagandaları boşa çıkardığınız için teşekkür ederim” dedi.

“Türkiye elindeki kaynakları refahın sahaya yayıldığı bir anlayışla yoluna devam edecek”

Şeffaf belediyecilik için de teşekkür eden Akşener, “O şeffaflık 51 milyon borç ödemenize neden olmuş. Demek ki Türkiye’nin İzmit’in kaynakları var ki hizmetlerin dışında borç ödemişsiniz. Allah yardım edecek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden ister erken ister zamanında yapılan seçim ile önce Cumhurbaşkanı değişikliğini sağlayacağız daha sonra liyakat önem verilen parlamenter siteme geçeceğiz. Türkiye elindeki kaynakları refahın sahaya yayıldığı bir anlayışla yoluna devam edecek. Siz belediye başkanlarına ve meclis üyelerine düşen, dikkat etmeniz gereken şey bu ilkelere riayet etmek” dedi.

“Birliktelik için her birimize büyük iş düşmektedir”

Kocaeli’nin enteresan bir yer olduğunu söyleyen Akşener, “Çok önceleri bir il belediyesinin Kadın Belediye Başkanını seçmiş bir yerdir. Bu kentte her bir kadının ablası olan Leyla Atakan’ı seçmiştir sonra Fatma Kaplan Hürriyet’i seçmiştir. Demek ki Kocaeli ilginç bir yer. Aynı Kocaeli kurtuluş mücadelesinde bir kadın kahramanı Kara Fatma’yı çıkarmıştır. Biz kadınlar varız. Allah’a şükür. Buradaki birlik ve beraberliği muhafaza etmek gibi bir görevimiz var. Partili Cumhurbaşkanlığı geçtikten sonra rekabet etmeye hakkımız olacak. Bugün birbirimizin ayağına basmayacağız. Birliktelik için her birimize büyük iş düşmektedir” şeklinde konuştu.

“Belediye eli ile zengin olmuş insanlar var”

Akşener konuşmasının devamında, “İlginç bir 20 ay geçirdim. 20 Ocak 2020’den beri şehir şehir esnaf geziyorum. En son Doğu Anadolu’daydım. AK Parti’nin ilçe belediyeleri üzerinden oluşturduğu bir farklı insan zengin etme durumu oluşmuş. Yolsuzlukla mücadele iddiası ile yola gelen arkadaşlar bu işleri belediye eliyle kamulaştırmış. Belediye eli ile zengin olmuş insanlar var. Zenginler var hepsi AK Partili. Bir de dışlanmışlar var. Zenginler AK Partili gerisi her partili. Ağrı’da da Kars’ta da aynı başka şehirde de aynı. Vatandaşın artık yeter dediği bu kayırmacılık anlayışını yıkmak gibi bir göreviniz var. Bugüne kadar sizden razı olduk ama gözlerimiz üzerinizde haberiniz olsun. Bunu da herkesin gözü önünde söyleyeyim. Allah gayretleriniz zayi etmesin. Her birinize Başarılar diliyorum” sözlerini kullandı.

KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR


Kadın Girişimciler Merkezi’nin bodrum katında; spor salonu ve çocuk oyun odası, zemin katta; ofis, etüt odası ve çocuk kütüphanesi ile mutfak, birinci katında; mum-sabun-tokat baskı atölyeleri, mozaik atölyeleri, seramik-çini atölyesi, keçe atölyesi ve hediyelik eşya atölyesi, ikinci katında; makrome atölyesi, su kabağı atölyesi, deri atölyesi ve takı tasarım atölyesi, çatı katında ise; gebe eğitim sınıfı, diyetisyen ve psikolog hizmetleri sunulacak. Kadınları iş yaşamına hazırlayacak olan sosyal ve teşvik merkezinden yolu geçen kadınların işletme sahibi olması, işletmelerini rahatlıkla idare edebilmesi, evinden çalışan kadınların ise katma değeri yüksek ürün üretebileceği atölyeler açması planlanıyor.


GAZETEMİZİN BİRİNCİ SAYFASI

Gölcük Haber 38. Yaşına dostlarıyla birlikte girdi GÖLCÜK GAZETESİNE SAHİP ÇIKTI

İYİ HABERLER GÖLCÜK…

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MANAV, “BRUKSİZM’IN TÜRKİYE’DE HER 2 KİŞİDEN BİRİNDE GÖRÜLEN BİR DURUM”

SARI, “HER KOŞULDA YANLARINDAYIZ”

KADINLAR KOROSU BAHARI ŞARKILARLA KARŞILADI

VALİ YAVUZ, HIDIRELLEZ BAYRAMI’NI KUTLADI

HASTA NAKİL AMBULANSLARIYLA TEDAVİYE GÜVENLİ ULAŞIM

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

Kirliliğe Karşı Sıfır Atığa Geçiş Girişimi Projesi; KÜRESEL ÇEVRE FONU’NDAN KOCAELİ’NE PİLOT ŞEHİR GÖREVİ

BAŞKAN ÖZLÜ KOMŞULARININ GÖNÜL HANELERİNE MİSAFİR OLUYOR

‘YEREL BASININ SORUNLARI TBMM’DE ARAŞTIRILMALI’

İLİMTEPE 118. SOKAKTA ÜSTYAPI YENİLENDİ

Okuma Sanatı Kulübü Kitap Söyleşilerine başladı

Körfezli Çocuklar ´Eşit Masallar´ ile eğlendi

İZGİM’DE TUFTİNG ATÖLYESİ AÇILIYOR

BUGÜNKÜ 1. SAYFAMIZ

KAYIP MERVE BULUNDU

UZUNER, “ÖNERGELERİMİZİN VE PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

GÖLCÜK HABER 38 YAŞINDA…

GÖLCÜK’ÜN GEÇMİŞİ GÖLCÜK HABER DE YAZILIDIR…

DAVETLİSİNİZ

SEZER, ‘DEVLET HASTANESİ HAZİRAN’DA AÇILIYOR’

DOÇ. DR. MİNE CAN’DAN KİŞİSEL SERGİ “MOTİFLERLE ANADOLU”

47 SAĞLIK SEN ÜYESİNİN KARADENİZ GEZİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

YILMAZ ‘KONGRE HAZIRLIĞIMIZA BAŞLADIK’

KO-MEK’TE İLK SERGİ KARTEPE İLE BAŞLADI

ANNELER ANITPARK’A BEBEK BAKIM ODASI İSTİYOR

Kavaklı Sahilinde Spor Aletlerinin ÇEVRESİNİN KAPATILMASI İSTENİYOR

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
14.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16