DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KADIN GİRİŞİMCİLER MERKEZİ FOX TV’DEN MİLYONLARA ULAŞTI

KADIN GİRİŞİMCİLER MERKEZİ FOX TV’DEN MİLYONLARA ULAŞTI

Kadınların girişimlerinin desteklenmesi, üretime katılmaları ve sosyal-ekonomik yönden güçlenmeleri için başkan Hürriyet tarafından hayata geçirilen İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi, FOX TV Çalar Saat programında milyonlarca izleyiciyle paylaşıldı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in kadınların ve dolayısıyla ailelerin desteklenmesi, güçlenmesi ve üretimde daha fazla yer alabilmeleri için hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) faaliyetlerine başladı. Hürriyet’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile birlikte açılış kurdelesini kestiği İZGİM ulusal medyada da yer buldu.

Milyonlarca Kişi İzledi

FOX TV’de hafta içi sabahları yayınlanan ‘İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programında yer verilen İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi yurt genelinde milyonlarca izleyiciye ulaştı. Kadınların daha üretken ve görünür kılınması çalışmalarına değinerek haberin anonsunu yapan Küçükkaya, başkan Hürriyet’in, Akşener’in ve Güllü’nün İZGİM açılışındaki konuşmalarına yer verdi, merkezde kadınlara sunulan imkanları ve hedeflenen adımları aktardı.

4 Dakika Boyunca İzgim

Yaklaşık 4 dakika boyunca İZGİM’deki faaliyetleri 80 milyonla paylaşan FOX TV haber sunumunda “Girişimci kadınların yeni iş fikirlerini geliştirmelerini sağlayarak üretime katma değer yaratmalarını amaçlayan İzmit Belediyesi, Kadın Girişimciler Merkezi’ni kurdu. Kadınlar kendi ayakları üzerinde dursun, hayatlarını kazansın diye kuruldu merkez. Kreş imkanından faydalanma imkanı olmayan kadınlar da istihdama katılabilsin diye ücretsiz çocuk evi ve çocuk kütüphanesi imkanı oluşturuldu. İZGİM’de kadınlar ücret vermeden uzman psikolog, diyetisyen ve spor hizmeti de alabilecekler” ifadelerini kullandı.

“Kadın Olmak Gerçek Güç”

FOX canlı yayınında Hürriyet’in “Türkiye’de kadın olmak gerçekten güç ama kadın olmak gerçek bir güç. Biz de kadınların bu gücünün farkına varması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Kadınların hayallerinin peşinden gidebildiği, sanatla ve kültürle daha çok buluşabildiği dünya kesinlikle hayal değil dedik. Kadının elinin değdiği, emeğinin hakkının verildiği her yer ve her şey güzelleşir” ifadeleri yayınlandı.

Güllü: Hayaldi, Gerçek Oldu

Federasyon başkanı Canan Güllü’nün kadınları daha fazla görünür kılmak ve daha üretken hale getirmek için çalışmalar yürüttüğünün altını çizen İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında Güllü’nün “Biz tüm bunları ayakta durabilmek için istiyorduk. Mücadele kazandırır. Bundan aylar önce İzmit Belediyesi ile Kadın Şiddete Acil Yardım Hattı protokolünü imzaladık. O zaman İZGİM hayalinden bahsettiler. Bugün o hayalin vücut bulmuş halini gördüm” sözlerine yer verildi.

Akşener’den Başkana Övgü

‘Kadın Girişimciler Merkezi Açıldı- Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmak için’ başlığıyla yayınlanan İZGİM haberinde İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in de “

Kocaeli’de İzmit Belediye Başkanı, İstanbul’da büyükşehir belediye başkanı, millet ittifakının kazandığı ilçe belediye başkanları, Ankara ve diğer belediyelere baktığınız zaman her bir belediyemiz sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayışına uygun davranış gösterdiler” değerlendirmesini milyonlarca izleyiciyle paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.