DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KARTEPE’DE ÖZEL ÇOCUKLARA ATLA TERAPİ DESTEĞİ

KARTEPE’DE ÖZEL ÇOCUKLARA ATLA TERAPİ DESTEĞİ

Kartepe Belediyesi’nin engelli bireyler için geliştirilmiş iyileştirme yöntemlerinden biri olan Atla Terapi Merkezi kuruluşundan bu yana büyük ilgi görüyor.

Kartepe Belediyesi tarafından hizmete açılan Atla Terapi Merkezi engelli ailelerin ikinci adresi oldu. Otizmli, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklara at üzerinde terapiolarak bilinen “Hipoterapi” yöntemi ile rehabilitasyon hizmeti Kartepe Belediyesi eğitmenleri tarafından veriliyor.

TEDAVİYE BÜYÜK DESTEK

Terapi sayesinde fiziksel engelli ve otizmli çocukların duruş, denge, konsantrasyon ve kas kontrolü geliştirilerek, yürüme yetenekleri artırılıyor. Kartepe Belediyesi uzmanları “At ile terapi“Hipoterapi” yönteminde engelli bireylerin fiziksel, zihinsel veya duysal bozukluğu olan hasta gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlamak amacıyla atın hareketlerinden faydalanıldığını” ifade etti.

DÜNYALARA BEDEL

Bir çok ailenin tedavi sürecine katkı sağlayan bir merkez olduğunu belirten uzmanlar “İnsan hayatına dokunabilmenin yani umutlara yol açabilmenin gururunu yaşıyoruz. Özel çocuklarımız, aileleri ve atlarımız arasında çok özel bir bağ kuruluyor. Bazen sadece bir anneyi, bir evladı mutlu görebilmek dünyalara bedel” açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.