DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kaymakam Karabulut konuya el attı OKULDA SORUN ÇÖZÜLDÜ

Kaymakam Karabulut konuya el attı

OKULDA SORUN ÇÖZÜLDÜ

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut Gölcük İhsaniye İlkokulunda Özel eğitim görmesi gereken atipik otizm(hafif düzeyde) olan 1. Sınıf öğrencisini uygun olmayan bir odanın tahsis edildiği bilgi üzerine okulda incelemelerde bulundu. Kaymakam Karabulut öğrenciyi daha uygun bir sınıfa aldırırken okul için soruşturma başlattı.

Soruşturma talimatı verdi

Gölcük İhsaniye İlkokulunda Özel eğitim görmesi gereken atipik otizm(hafif düzeyde) olan 1. Sınıf öğrenciyi  uygun olmayan bir odanın tahsis edildiği bilgisini alan Kaymakam Cengiz Karabulut okula giderek incelemelerde bulundu. Yaptığı incelemeler sonrasında öğrenciyi daha uygun bir sınıfa alınması talimatı vermesinin ardından okulda ilgililer hakkında idari soruşturma başlatılması talimatını verdi.

Velinin tepkisi harekete geçirdi

10 Eylül tarihinde Gölcük İhsaniye İlköğretim Okulu’nda bulunan özel eğitim sınıfında 1. sınıfta eğitim gören bir öğrencinin velisi tepkisini sosyal medyadan dile getirmiş, yüzlerce kez paylaşılmıştı. Veli, öğrenci servisindeki sorundan ve özel eğitim sınıfının hem yerinin kötü olmasından hem de sınıfın kötü bir durumda olmasından yakınmıştı. Ayrıca müdür yardımcısının tutumuna tepki göstermiş ve sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu.  Yaşanan bu olay sonrasında Kaymakam Karabulut okulda incelemelerde bulundu. Kaymakamlık makamı, Devleti temsil eden, hata ve yanlışları ivedilikle doğruya çeviren gücüyle Gölcük Kaymakamımız Cengiz Karabulut, öğrencilerin daha uygun bir sınıfa geçmelerini sağlayarak, ilgililer hakkında idari soruşturma başlatılması talimatını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.