DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kazanfer, “Döviz uzun bir aradan sonra tekrar yükselişe geçti”

Kazanfer, “Döviz uzun bir aradan sonra tekrar yükselişe geçti”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında önemli açıklarda bulundu. Kazanfer yaptığı açıklamada, “  Döviz uzun bir aradan sonra tekrar yükselişe geçti” dedi.

“Türkiye’ye yapılacak herhangi bir yaptım söz konusu olduğunda dövizde yukarı yönlü dalgalanmalar olabilir”

Döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulunan Müjdat Kazanfer, “Döviz uzun bir aradan sonra tekrar yükselişe geçti.  Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi Avrupa Merkez Bankası tahvil almalarını yavaşlattı. Bu yüzden dövize yönelme oldu. İkinci bir gelişme ise 23 Eylül’de toplanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplantısı olacak. Piyasalarda bu toplantı sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indirimine gideceği tahmin edilmekte. Buda dövizi yukarı yönlü hareketlenmelere neden oluyor. ABD ile ilişkilerimiz de her ne kadar olumlu bir görüşme olsa da henüz çözüme ulaşılmış bir konu yok. Bu konulardan en önemlisi S-400 ve S-45 konusu henüz çözüme ulaşılmış değil. Umarız ABD tarafından herhangi bir yaptırım söz konusu olmaz. Türkiye’ye yapılacak herhangi bir yaptım söz konusu olduğunda dövizde yukarı yönlü dalgalanmalar olabilir” dedi.

“Borcu olanlar bu fiyatları değerlendirmeli”

Kazanfer son olarak, “Sonuç olarak şu an için dövizde herhangi bir düşüş söz konusu değil. Hatta bu fiyatlardan borcu olanlar ya da yatırım yapmak isteyenler bu fiyatlardan alabilirler. Zaten Merkez Bankası yılsonu dolar tahmininin 9 liranın üzerinde olacağı. Euro’nun da 12 liraya kadar çıkacağı tahmin edilmekte. Zaten Türkiye şu anda her şeye zam gelmiş durumda. Önümüzdeki günlerde dövizde bir düşüş beklemiyoruz. Gözler şimdi 23 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın alacağı kararda. 2 ya 3 puan faiz indirimine giderse hızlı yukarı yönlü dalgalanmalar görebiliriz”.

Döviz fiyatları

Dolar alış  8.400 – satış 8.470

Euro alış  9.900 – satış 9.970

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.